شرایط مهاجرت پرستار به دانمارک (بهترین روش مهاجرت به دانمارک در سال ۲۰۲۱)

0

دانمارک در حال حاضر یکی از قدرتمندترین سیستم‌های پزشکی و درمانی موجود در جهان را دارد. با توجه به اهمیت موضوع درمان در دانمارک، این کشور همه‌ساله برنامه‌های زیادی برای جذب پرستار از سایر کشورها دارد. به همین دلیل مهاجرت پرستاران به دانمارک طی سال‌های اخیر، برخلاف گذشته، بسیار سریع، راحت و بی‌دردسر انجام می‌شود.

البته مهاجرت از طریق شغل پرستاری به دانمارک، دارای شرایط خاص و ویژه‌ای می‌باشد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در یک مقاله جامع، شرایط مهاجرت پرستاران به دانمارک را توضیح دهیم. اگر می‌خواهید با مراحل اخذ اقامت دانمارک از طریق پرستاری آشنا شوید، تا انتها با موسسه حقوقی رهپویان همراه باشید!

شرایط مهاجرت پرستاران به دانمارک چیست؟

در مقاله جامع مهاجرت به دانمارک، راجع به بازار کار این کشور به‌طور کامل صحبت کردیم و گفتیم که بازار کار بسیار مناسبی در انتظار مهاجران خارجی به این کشور خواهد بود.

حال، به دلیل اهمیت بهداشت و درمان و گستردگی این حوزه در دانمارک، این کشور نیاز مبرم به نیروی کار خارجی درزمینهٔ پرستاری دارد. به همین دلیل، دولت این کشور، نسبت به درخواست اخذ ویزای کاری در حوزه پرستاری، خیلی سریع‌تر از سایر روش‌ها واکنش نشان می‌دهد.

در حال حاضر و در سال ۲۰۲۱، آسان‌ترین روش مهاجرت به دانمارک، مهاجرت از طریق پرستاری می‌باشد.

مهاجرت پرستار به دانمارک

آیا پرستاران نیاز به یادگیری زبان دانمارکی دارند؟

در بسیاری از مشاغل دانمارک، برای اخذ ویزا، نیازی به یادگیری زبان دانمارکی ندارید. اما با توجه به اهمیت شغل پرستاری و نیاز روزانه برای ارتباط مستقیم با بیماران و سایر اعضای کادر درمان، باید زبان دانمارکی را بلد باشید.

درصورتی‌که مدارک شما موردپذیرش دانمارک قرار گیرد، بلافاصله پس از ورود به این کشور، می‌بایست در دوره‌های آموزشی زبان دانمارکی شرکت کنید. معمولاً برای یک فرد خارجی، یادگیری زبان دانمارکی، چیزی حدود ۳ سال طول می‌کشد.

برای اطلاعات بیشتر خوب است بدانید که یک پرستار، باید مدرک سطح  IDansk 3 زبان دانمارکی را داشته باشد تا بتواند در محل کار خود، به‌راحتی با بیماران و سایر همکاران خود ارتباط برقرار نماید.

آیا امکان مهاجرت پرستاران به دانمارک بدون دانستن زبان دانمارکی امکان‌پذیر است؟

بله این امکان وجود دارد که پرستارانی که مایل به مهاجرت به دانمارک هستند، بدون نیاز به زبان دانمارکی و حتی انگلیسی، ویزای کاری خود را دریافت کنند.

اما برای اینکه امور مربوطه به اخذ اقامت شما سریع‌تر انجام شود، بهتر است تسلط کافی و قابل قبولی به زبان انگلیسی داشته باشید.

شرایط اخذ ویزای همراهان فرد پرستار در دانمارک

ازآنجایی‌که اکثر پرستاران قصد دارند به همراه خانواده خود مهاجرت کنند و از طرفی، کشور دانمارک اهمیت زیادی به خانواده می‌دهد، شرایط بسیار مناسبی برای مهاجرت شما به همراه خانواده‌تان وجود دارد.

اگر قصد دارید به همراه همسر و فرزندان خود به دانمارک سفر کنید، خوب است بدانید که همسر شما پس از ورود، می‌تواند درجایی مشغول به کار شود و فرزندان شما نیز امکان تحصیل رایگان را خواهند داشت.

خانواده شما، خیلی راحت و بدون هیچ مشکلی می‌توانند همراه شما مهاجرت و از خدمات درمانی و تحصیلی، به‌طور کامل استفاده کنند. فقط در برخی موارد مانند خدمات دریافت وام، دچار محدودیت‌هایی خواهید بود که به نظر نمی‌رسد خیلی مشکل‌ساز باشد.

مهاجرت پرستار به دانمارک

مدارک موردنیاز برای مهاجرت پرستاران به دانمارک

شما می‌بایست برای دریافت ویزای دانمارک، مدرک کارشناسی پرستاری و پاسپورت خود را ارائه دهید. علاوه بر آن، اگر در ایران دوره پرستاری گذرانده‌اید، باید مدرک آن را نیز به دانمارک ارائه دهید ( امتیاز محسوب می‌شود و می‌توان گفت که ضروری نیز می‌باشد ).

اما این مدارک کافی نیستند. اگر قرار است به همراه خانواده خود مهاجرت کنید، می‌بایست تمکن مالی خود برای تأمین هزینه‌های زندگی کل اعضای خانواده‌تان را ثابت کنید.

علاوه بر آن، باید مدارک مربوط به ازدواج و تولد فرزند یا فرزندانتان را نیز ارائه دهید. توجه داشته باشید که در حال صحبت در مورد ویزای پرستاری هستیم. بنابراین اگر مدرکی به‌غیراز کارشناسی پرستاری دارید ( به‌عنوان‌مثال کاردانی پرستاری )، نمی‌توانید درخواست اخذ ویزا دهید و بهتر است از روش‌های دیگر اقدام به اخذ اقامت دانمارک کنید.

توضیحات جامع در مورد روند معادل‌سازی مدرک پرستاری در دانمارک

معادل‌سازی مدرک پرستاری در دانمارک، بسیار راحت‌تر و سریع‌تر از مشاغلی مانند پزشکی و دندان‌پزشکی انجام می‌شود. چراکه پرستاران کافی است مدارک خود را تنها به دولت دانمارک و اداره بهداشت این کشور ارائه دهند.

اما پزشکان، می‌بایست برای معادل‌سازی مدرک خود، ابتدا آن را به سازمانی در آمریکا ارسال کنند و بعد در صورت تائید توسط این سازمان، مدارک خود را برای کشور دانمارک ارسال کنند.

معادل‌سازی مدرک و پذیرش پرستاران در دانمارک، شامل ۳ بخش اصلی می‌باشد:

۱. ارزشیابی مدرک تحصیلی

در مرحله اول، می‌بایست مدارک خود را به اداره بهداشت و درمان دانمارک ارائه دهید تا کار ارزش‌گذاری بر روی آن انجام شود. سپس درصورتی‌که اداره بهداشت، ارزش مدرک تحصیلی شما را تائید کرد، با در دست داشتن برگه تأییدیه خود، باید به اداره مهاجرت دانمارک مراجعه کنید.

پس از مراجعه به اداره مهاجرت، می‌بایست کلیه مدارک خود به همراه تأییدیه اداره بهداشت را ارائه دهید و درخواست اخذ اقامت ۳ ساله برای خود و خانواده‌تان را ثبت کنید.

۲. شرکت در آزمون زبان

این آزمون تنها دو بار در سال انجام می‌شود و شما برای کار به‌عنوان پرستار، به یک تأییدیه که نشان دهد زبان دانمارکی را می‌دانید، نیاز دارید. پس‌ازاینکه به دانمارک مهاجرت کردید، بلافاصله باید در دوره‌های آموزشی زبان دانمارکی که اکثراً رایگان هستند، شرکت نمایید. پس از اتمام دوره، باید آزمون دهید و در صورت قبولی، مدرک خود را دریافت خواهید کرد.

۳. مرحله کارآموزی

شما پس‌ازاینکه مدرک زبان خود را از یک موسسه معتبر دریافت کردید، می‌بایست با مراکز درمانی و بیمارستان‌های دانمارک ارتباط برقرار کنید و شرایط خود را برای آن‌ها شرح دهید.

باید از آن‌ها درخواست کنید تا مدتی را به‌عنوان کارآموز پرستاری در آنجا مشغول به کار شوید. البته قبل از اینکه مدرک زبان دانمارکی خود را بگیرید نیز می‌توانید درخواست کارآموزی دهید.

برخی مراکز با این مورد مشکلی ندارند و شما را به‌عنوان کارآموز جذب خواهند کرد. اما اکثریت بیمارستان‌ها، تنها شخصی را موردپذیرش قرار می‌دهند که مسلط به زبان دانمارکی باشد.

نکته پایانی اینکه در تمامی دوران کارآموزی، شما از مرکز و یا بیمارستانی که در آن کار می‌کنید، حقوق و مزایای متناسب با کارتان دریافت خواهید کرد.

مهاجرت پرستار به دانمارک

هزینه‌های زندگی در دانمارک به چه صورت است؟

کشور دانمارک، علاوه بر تمامی مزایا و امکانات ویژه‌ای که دارد، معایبی نیز دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، هزینه‌های بالای زندگی می‌باشد.

دانمارک جزو ۱۰ کشور گران جهان محسوب می‌شود و اگر می‌خواهید به‌عنوان یک پرستار به این کشور مهاجرت کنید، باید بدانید که در ابتدا، نیاز به حمایت مالی شدید از سوی خانواده خود خواهید داشت.

نوشته های مرتبط
نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

حقوق ماما در عمان

البته اگر به همراه همسر و فرزندان خود بروید، قضیه کمی فرق می‌کند و همان‌طور که گفته شد، همسر شما می‌تواند در طول دوره آموزش شما، در جایی مشغول به کار شود.

درست است که هزینه‌های زندگی در دانمارک بالاست. اما این نکته را نباید فراموش کنید که حقوق پرداختی به کارمندان به‌خصوص پرستاران نیز بالاست و با همان حقوق ثابت پرستاری، به‌راحتی می‌توانند هزینه‌های زندگی خود را تأمین کنند.

در ادامه به‌طور مفصل راجع به حقوق پرستاران در دانمارک صحبت خواهیم کرد. (به بخش سؤالات متداول در انتهای همین صفحه مراجعه کنید!)

هزینه‌های زندگی کاملاً بستگی به سبک زندگی شما و خانواده‌تان دارد و نمی‌توان مبلغ دقیقی را به‌عنوان مخارج ماهیانه تعیین نمود. ( شاید شما اصلاً علاقه‌ای به خوردن گوشت و سبزیجات نداشته باشید! )

اما، به‌طور تقریبی، هزینه زندگی برای هر فرد در دانمارک، ماهیانه چیزی حدود ۱۰۰۰ الی ۲۰۰۰ یورو می‌باشد.

مهم‌ترین مزیت مهاجرت پرستاران به دانمارک

در طول مقاله به این نکته اشاره کردیم که طی سال‌های اخیر، به دلیل کمبود نیروی پرستار در دانمارک و گستردگی این حوزه، این کشور خیلی سریع‌تر و راحت‌تر نسبت به پذیرش مهاجرانی که قصد کار در شغل پرستاری در دانمارک دارند، اقدام می‌کند.

قبلاً این‌طور نبود و برای اخذ ویزای کاری دانمارک، مدت‌زمان زیادی طول می‌کشید و هیچ تضمینی هم برای گرفتن پذیرش این کشور وجود نداشت. زیرا میزان سخت‌گیری در پذیرش مهاجر بالا بود و همین امر باعث ناامیدی بسیاری از افراد برای مهاجرت به دانمارک شده بود.

اما چندین سال است که قوانین جدیدی در این حوزه وضع شده و طبق قوانین جدید، مهاجرت کاری به دانمارک و به خصوص در مشاغلی مانند کامپیوتر، بازاریابی و پرستاری، بسیار آسان شده است. اما توجه داشته باشید که هرلحظه ممکن است قوانین دستخوش تغییر شوند. بنابراین بهتر است هرچه زودتر برای اخذ ویزای دانمارک اقدام کنید!

مدارک موردنیاز جهت اخذ ویزای پرستاری دانمارک (توضیحات جامع‌تر)

این قسمت شاید مهم‌ترین بخش مقاله باشد. زیرا می‌خواهیم در آن، به‌طور کامل و جامع، مدارک موردنیاز جهت اخذ ویزای پرستاری دانمارک را شرح دهیم.

  • پاسپورت
  • گواهی و سند ازدواج ( درصورتی‌که متأهل هستید )
  • گواهی دیپلم
  • رزومه کاری ( حتماً در آن مهارت‌های خود را ذکر کنید )
  • ارائه مدارک مرتبط به سوابق کاری ( در بخش سؤالات متداول، این مورد توضیح داده شده )
  • اطلاعات جامع در مورد مدرک تحصیلی شامل ریزنمرات، نوع و محل تحصیل و غیره
  • گواهی از محل کار فعلی‌تان که نشان دهد شما در سلامت کامل جسمانی هستید و هیچ ممنوعیت جسمی و قانونی برای کار ندارید
  • وکالت‌نامه، درصورتی‌که موسسه‌ای مانند رهپویان، کارهای مربوط به مهاجرت و اقامت شما را بر عهده دارد

برخی از مشاغل موردنیاز در حوزه پرستاری در دانمارک

  • پرستار خانگی
  • پرستار ماما
  • پرستار مراقبت‌های ویژه
  • پرستار مراقبت‌های بحرانی
  • سرپرستار
  • پرستار مدرسه

سؤالات متداول درزمینهٔ مهاجرت پرستار به دانمارک

با توجه به اهمیت موضوع مهاجرت، سؤالات زیادی ممکن است برای مخاطبان پیش بیاید. ما برخی از پرتکرارترین سوالاتی که کاربران پرسیده‌اند را در زیر آورده و به‌طور کامل به هر یک پاسخ می‌دهیم.

سؤال شماره ۱: میزان حقوق پرداختی به پرستاران در دانمارک به ازای هرماه چقدر می‌باشد؟

پاسخ: پرستارانی که در دانمارک کار می‌کنند، وابسته به توانایی‌ها و مهارت‌هایشان و مکانی که مشغول به کار هستند، چیزی بین ۱۰ الی ۲۰ هزار یورو در ماه دریافت می‌کنند. البته همان‌طور که در مقاله مهاجرت به دانمارک نیز اشاره کردیم، یکی از معایب کشور دانمارک، نرخ بالای مالیات و به ‌خصوص، مالیات بر درآمد می‌باشد. به همین دلیل، میزان حقوق دریافتی توسط پرستاران، از مبلغی که گفتیم قطعاً کمتر خواهد بود. زیرا بخشی از آن، بابت مالیات بر درآمد کسر می‌شود.

سؤال شماره ۲: چه شرایطی برای ارائه تمکن مالی به دانمارک نیاز است؟

پاسخ: شما به‌عنوان یک پرستار مهاجر، می‌بایست با ارائه اسناد و مدارک مالی، به کشور دانمارک ثابت کنید که توانایی تأمین هزینه‌ها برای ۶ ماه اولِ زندگی در این کشور را خواهید داشت.

سؤال شماره ۳: آیا برای اخذ ویزای کاری دانمارک در شغل پرستاری، نیاز به سابقه کار داریم؟

پاسخ: بله. برای اینکه موردپذیرش کشور دانمارک قرار بگیرید، می‌بایست سابقه حداقل ۱ سال کار به‌عنوان پرستار در کشور خود را داشته باشید. نکته‌ای که مؤسسات حقوقی و مهاجرتی کمتر به آن اشاره می‌کنند، این است که شما به‌عنوان پرستار، موظف هستید به ازای هر ۶ سالی که از آخرین مدرک تحصیلی شما می‌گذرد، مدت ۱ سال سابقه کار ارائه دهید.

سؤال شماره ۴: من ۵۰ سال سن و سابقه ۱۰ سال فعالیت در حوزه پرستاری را دارم. آیا امکان اخذ اقامت برای من نیز وجود دارد؟

پاسخ: بله، با توجه به نیاز شدید پرستار در دانمارک، پذیرش پرستاران بالای ۴۰ سال نیز امکان دارد. دقیقاً برخلاف اکثر مشاغل دیگر که معمولاً پیشنهادات کاری، فقط برای افراد زیر ۴۰ سال ارسال می‌شود. البته بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان ما تماس بگیرید. ( زیرا استثناهایی نیز وجود دارد! )

سؤال شماره ۵: مراحل ارسال مدارک و اخذ ویزا برای دانمارک، چقدر زمان می‌برد؟

پاسخ: متأسفانه با توجه به شرایط متفاوت افراد و فاکتورهای مختلف سنجش افراد، نمی‌توان زمان دقیقی برای این کار مشخص کرد. اما طبق تجربه، ممکن است این امر چیزی در حدود ۱ سال زمان ببرد. البته که اخذ ویزا در کمتر از این زمان نیز میسر می‌باشد.

سؤال شماره ۶: آیا می‌توانم در مدت‌زمانی که مشغول یادگیری زبان دانمارکی هستم،  در جایی مشغول به کار شوم؟

پاسخ: خیر! شما مجوز کار حین یادگیری زبان را ندارید. اما این نکته را بدانید که اگر متأهل هستید، همسر شما می‌تواند بدون هیچ مشکلی، در جایی مشغول به کار شود. اما شما تا زمان اتمام دوره‌های آموزشی خود، حق کار کردن را ندارید! در ضمن، همان‌طور که گفته شد، یادگیری زبان دانمارکی کمی سخت و زمان‌بر هست و باید به این نکته نیز توجه داشته باشید.

سؤال شماره ۷: من کارشناسی اتاق عمل دارم. آیا می‌توانم به دانمارک مهاجرت کنم و در آنجا مشغول به کار شوم؟

پاسخ: به‌طورکلی، رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی فرصت‌های شغلی بسیار مناسبی در بازار کار دانمارک دارند. بنابراین با خیال راحت می‌توانید اقدام به اخذ ویزا کنید. اما توجه داشته باشید که مدرک شما هم نیاز به معادل‌سازی دارد و به‌هیچ‌وجه نمی‌توانید به‌طور مستقیم، وارد بازار کار شوید.

سؤال شماره ۸: سن فرزند من زیر ۱۸ سال است. آیا او می‌تواند همراه ما به دانمارک مهاجرت کند و در آنجا مشغول به کار شود؟

پاسخ: بله. همان‌طور که در مقاله اشاره کردیم، دانمارک اهمیت زیادی به بحث خانواده می‌دهد و به همین منظور، شرایط خاصی را برای خانواده‌هایی که قصد مهاجرت به دانمارک دارند، قرار داده است. همسر و فرزند شما به‌راحتی می‌توانند همراه شما مهاجرت کرده و اقامت بگیرند. هردوی آن‌ها نیز می‌توانند در آنجا مشغول به کار شوند. اما توجه داشته باشید که افراد زیر ۱۸ سال، برای کارکردن در دانمارک، دارای محدودیت‌هایی هستند. اما در کل، امکان اشتغال برای آن‌ها وجود دارد.

سؤال شماره ۹: چه زمانی می‌توانم برای شرکت در دوره‌های کارآموزی اقدام کنم؟

پاسخ: شما ابتدا می‌بایست در دوره زبان دانمارکی شرکت کنید و مدرک خود را دریافت کنید. پس‌ازآن، می‌توانید به یکی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دانمارک که ظرفیت خالی دارند، درخواست کارآموزی دهید. فقط توجه داشته باشید، اگر بیش از ۱ سال از اخذ مدرک زبان شما گذشته باشد، نمی‌توانید درخواست کارآموزی بدهید.

سؤال شماره ۱۰: من می‌خواهم به همراه خانواده خود به دانمارک مهاجرت کنم. برای تأمین هزینه‌های زندگی در سال اول، به چقدر سرمایه نیاز دارم؟

پاسخ: مسلماً شرایط هر خانواده فرق می‌کند و ممکن است خانواده‌ای دارای ۱ فرزند باشد، و یا ممکن است خانواده‌ای دارای ۴ فرزند باشد. بنابراین باید به این نکته توجه داشته باشید. از طرفی، مخارج روزمره به سبک زندگی شما نیز بستگی دارد. اما طبق بررسی‌های انجام‌شده، برای تأمین هزینه‌های زندگی در سال اول، به سرمایه‌ای حدود ۲۰ هزار یورو نیاز است.

سؤال شماره ۱۱: من به‌تازگی فارغ‌التحصیل شده‌ام. اما هنوز مدرک تحصیلی‌ام را از دانشگاه دریافت نکرده‌ام. آیا می‌توانم درخواست اقامت کنم؟

پاسخ: شما برای مهاجرت به دانمارک و اخذ ویزای کاری، نیاز به ارائه اصل مدرک تحصیلی خود به این کشور دارید. ابتدا مدرک تحصیلی‌تان را از دانشگاه دریافت کنید، سپس برای اخذ اقامت دانمارک درخواست دهید.

سؤال شماره ۱۲: آیا در طول سال‌هایی که اقامت موقت داریم و هنوز اقامت دائم را دریافت نکرده‌ایم، امکان سفر به ایران را داریم؟

پاسخ: بله از این بابت مشکلی وجود ندارد و به‌راحتی می‌توانید به ایران سفر کنید.

در این مقاله از موسسه حقوقی رهپویان، به‌طور کامل در مورد مهاجرت پرستار به دانمارک و مراحل اخذ ویزای کاری این کشور صحبت کردیم. در حال حاضر و در سال ۲۰۲۱، شاید بهترین روش مهاجرت به دانمارک، همین روش مهاجرت از طریق شغل پرستاری باشد. اگر پرستار هستید و ازلحاظ مالی نیز در سطح مناسبی قرار دارید، فرصت را غنیمت شمارید و هرچه زودتر برای مهاجرت به دانمارک، اقدام کنید.

در صورت وجود هرگونه سؤال و ابهام در خصوص مهاجرت پرستاران به دانمارک، می‌توانید با کارشناسان رهپویان تماس بگیرید تا با اطلاع دقیق از شرایطی که دارید، شما را در این امر راهنمایی کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.