آشنایی با شهر استانبول ترکیه و شرایط زندگی در استانبول

0

شهر استانبول ترکیه بازمانده‌ی شکوه قسطنطنیه است. این شهر که با مساجد زیبا و خارق‌العاده‌ی دوران امپراطوری عثمانی شهرت دارد، از نظر موقعیت جغرافیایی نیز منحصر به فرد است. شهر استانبول را می‌توان تنها شهری در جهان دانست که توسط پلی به نام پل بسفر به دو بخش اروپایی و آسیایی تقسیم می‌شود. به همین دلیل است که به این شهر، پلی بین دو قاره می‌گویند. 

شهر استانبول ترکیه به عنوان پرجمعیت‌ترین شهر ترکیه، مرکز فرهنگی، تاریخی و اقتصادی این کشور است به طوری که هفتمین شهر پرجمعیت و بزرگ اروپا نیز محسوب می‌شود. بیش از دو سوم جمعیت شهر استانبول در قسمت اروپایی آن ساکن هستند. در این مقاله، هر آنچه که لازم است در مورد شهر استانبول ترکیه و گردشگری استانبول بدانید را توضیح می‌دهیم. 

آشنایی با شهر استانبول ترکیه

شهر استانبول که همان قسطنطنیه سابق است، یکی از مهم‌ترین و پربازدیدترین شهرهای ترکیه محسوب می‌شود. این شهر با جمعیت بیش از 15 میلیون نفر یکی از قطب‌های گردشگری ترکیه و همچنین منطقه به شمار می‌رود. شهر استانبول ترکیه در شمال این کشور قرار گرفته است. شهر استانبول از شما به دریای شمال و از جنوب به دریای مرمر می‌رسد. نکته‌ی قابل توجه در مورد شهر استانبول این است که توسط تنگه بسفر به دو بخش اروپایی و آسیایی تقسیم می‌شود. 

همانطور که قبلاً نیز بدان اشاره شد، شهر استانبول یکی از مهم‌ترین شهرهای گردشگری ترکیه محسوب می‌شود. به همین دلیل، نقش مهمی در اقتصاد گردشگری این کشور ایفا می‌کند. درآمد اصلی شهر استانبول ترکیه از طریق صنعت گردشگری است. بنابراین، رستوران‌ها، هتل‌ها، مراکز خرید و فروشگاه‌های بسیار زیاد و متنوع در این شهر وجود دارند. 

 

آشنایی با استانبول ترکیه

تاریخچه شهر استانبول ترکیه

قدمت این شهر به 2500 سال پیش برمی‌گردد. تاریخ این شهر را می‌توان به سه مرحله تقسیم کرد. مرحله‌ی اول مربوط به دوران امپراطوری روم شرقی است. در سال 330 قبل از میلاد، امپراطوری روم شرقی به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد استانبول تصمیم گرفت که آن را به پایتخت خود انتخاب کند. اهمیت این شهر بیشتر به دلیل کنترل مسیرهای آبی بین آسیا و اروپا بود. 

در این دوران، قسطنطنیه یا استانبول امروزی به عنوان مرکز تمدن یونانی و پیروان ارتدوکس به شمار می‌رفت. یکی از نمادهای آن دوران، کلیسای بزرگ و باشکوه ایاصوفیه است که بعدها به مسجد ایاصوفیه تغییر کرد. این شهرها برای مدت‌ها به عنوان مهم‌ترین شهر امپراطوری روم شرقی شناخته می‌شد. 

اما در سال 1453، امپراطوری عثمانی به فرماندهی سلطان محمد دوم به این شهر حمله کرد و پس از محاصره 53 روزه موفق به فتح آن شد. سلطان محمد دوم، این شهر را به عنوان مرکز حکومت خود برگزید و تمامی کلیساهای مهم و کلیدی را به مسجد تبدیل کرد از جمله مسجد ایاصوفیه. در دوران عثمانی‌ها، شهر استانبول ترکیه شاهد ساخت و سازهای بسیار زیادی بود. به همین دلیل، جمعیت زیادی بالغ بر 5 هزار خانوار به این شهر مهاجرت کردند. 

مرحله‌ی سوم از تاریخ کهن شهر استانبول ترکیه مربوط پس از نابودی امپراطوری عثمانی رغم خورد. در ترکیه‌ی امروزی، شهر استانبول یکی از مهم‌ترین مراکز گردشگری، اقتصادی و تاریخی این کشور محسوب می‌شود و جایگاه ویژه‌ای هم در آسیا و هم در اروپا دارد. 

شرایط آب و هوایی شهر استانبول ترکیه

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد شهر استانبول، آب و هوای خوشایند و متنوع آن است. استانبول یک شهر چهار فصل است. ماه‌های تابستانی این شهر گرم و دلپذیر و ماه‌های زمستانی آن سرد همراه با بارش برف و باران است. ماه آگوست یا مرداد را می‌توان گرم‌ترین و ماه فوریه یا بهمن را سردترین ماه این شهر دانست. 

دمای استانبول در فصل بهار بین 18 تا 27 درجه است. این شهر در فصل بهار بیشتر از هر فصل دیگری زنده و رنگین می‌شود. بارندگی‌های بهاری دلپذیر و باد خنک و ملایم، روزهای گرم بهاری را دوست‌داشتنی‌تر می‌کنند. 

تابستان استانبول دارای آب و هوای گرم و مرطوب است به طوری که دما به 28 تا 30 درجه سانتی‌گراد می‌رسد. با وجود این که گردشگران بسیار زیادی در این فصل به استانبول سفر می‌کنند اما بسیاری از ساکنین این شهر ترجیح می‌دهند که فصل تابستان را در جزایر نزدیک به شهر استانبول سپری کنند. 

درجه حرارت ماه‌های فصل پاییز شهر استانبول با دمای میانگین 23 درجه بسیار متغیر است. برخی روزها بسیار گرم و خشک و برخی روزها سرد همراه با بارندگی‌های کوتاه یا شدید است. استانبول در فصل زمستان، سرد و برفی است. اگرچه، دما بین 8 تا 12 درجه سانتی‌گراد است اما باید انتظار بارش‌های ملایم برف را داشت. با این وجود، بهترین زمان سفر استانبول، بهار و پاییز است.

 

شرایط آب و هوایی شهر استانبول ترکیه

استانبول اروپایی و استانبول آسیایی 

همانطور که گفته شد، شهر استانبول به دو قسمت اروپایی و آسیایی تقسیم می‌شود. در همین راستا، هر قسمت از این شهر دارای مناطق و محله‌های مختلف است. در این بخش، به معرفی دو منطقه‌ی مهم در شهر استانبول ترکیه می‌پردازیم. 

منطقه اسکودار استانبول 

منطقه اسکودار استانبول یکی از پرجمعیت‌ترین و معروف‌ترین مناطق این شهر از نظر جاذبه‌های گردشگری است. منطقه اسکودار از طریق کشتی‌های مسافربری به استانبول اروپایی متصل می‌شود. این منطقه خود شامل 33 محله است که مهم‌ترین آن، محله‌ی کوز گونجوک نام دارد. 

گردشگران معمولاً از بخش آسیایی شهر استانبول ترکیه غافل می‌شوند. با این وجود، محله اسکودار استانبول دارای مکان‌های تاریخی و مساجد باشکوه بسیار زیادی است. به علاوه، قصر زیبای بیلربی نیز در این منطقه قرار دارد. از دیگر جاذبه‌های گردشگری محله اسکودار استانبول می‌توان به مسجد مهرماه سلطان، برج دختر، حمام تاریخی و بازارچه محلی این محله اشاره کرد. 

 

اسکودار

 

 

منطقه بی اوغلو استانبول 

منطقه بی اوغلو در قسمت استانبول اروپایی قرار گرفته است و 45 محله دارد. منطقه بی اوغلو در گذشته محل سکونت یونانی‌ها، ارامنه و ونیزی‌ها بود و مسلمانان ترک در این منطقه در اقلیت زندگی می‌کردند. این منطقه به گالاتا بسیار نزدیک است و به همین دلیل، از نظر رفت و آمد بازرگانان بسیار اهمیت داشته است. در گذشته، این منطقه را به عنوان پاریس سرزمین‌های شرقی می‌شناختند. از دیدنی‌های منطقه بی اوغلو استانبول می‌توان به برج و پل گالاتا، خیابان استقلال، سینما اطلس، موزه معصومیت، موزه هنر مدرن، موزه پرا، مینیاتورک پارک، فینیکولر، مرکز خرید بی اوغلو ایش، رستوران‌ها و کافه‌های متعدد اشاره کرد. 

 

منطقه بی اوغلو استانبول 

مهم‌ترین محله‌های شهر استانبول ترکیه

شهر استانبول دارای محله‌های قدیمی و دیدنی بسیار زیادی است که هر یک از آن‌ها دارای قدمت و ویژگی‌های منحصر به فردی هستند. برخی از مهم‌ترین محله‌های شهر استانبول به شرح زیر هستند. 

محله نیشان تاشی

محله نیشان تاشی یکی از قدیمی‌ترین و تاریخی‌ترین محله‌های شهر استانبول است که در منطقه شیشلی قرار گرفته است. منطقه شیشلی در قسمت اروپایی استانبول قرار دارد. به همین دلیل است که این محله را می‌توان یکی از لوکس‌ترین محله‌های این شهر دانست. به علاوه، محله‌ی نیشان تاشی را مرکز خرده‌فروشی پوشاک استانبول است. 

در دوره‌ی عثمانی‌ها، از محله نیشان تاشی به دلیل نزدیکی به کاخ‌های از قبیل کاخ دلمه باغچه و ایهلامور برای مسابقات تیراندازی استفاده می‌شد. پس از تشکیل دولت ترکیه امروزی، ترک‌های مقدونی در این محله ساکن شدند. از جمله معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به ناظم حکمت، شاعر معروف ترکی اشاره کرد. 

لازم به ذکر است که محله نیشان تاشی از جمله محله‌های شهر استانبول ترکیه است که در آن، یونانی‌ها، سوری‌ها و ارامنه سکونت دارند. امروزه، تعداد زیادی آپارتمان در این محله ساخته و کاخ‌های قدیمی آن به خانه‌های بازرگانان بزرگ تبدیل شده است. محله نیشان تاشی مرکز مد و پوشاک استانبول است. به همین دلیل، ویترین‌های جذاب و متنوع بسیار زیادی دارد. کاخ و پارک ایهلامور، پارک دنیا باریش، پارک و میدان تکسیم، موزه آتاتورک و تله‌کابین استانبول همگی در این محله قرار گرفته‌اند. 

 

محله نیشان تاشی

محله بشیکتاش استانبول

محله بشیکتاش استانبول را می‌توان گران‌قیمت‌ترین محله‌ی این شهر دانست. بشیکتاش، محله‌ی بسیار بزرگی است و در جوار محله‌ی شیشلی، ساری یر و کاگیتان قرار گرفته است. محله‌ی بشیکتاش نیز در قسمت اروپایی استانبول است و یکی از بهترین گزینه‌ها برای اقامت مهاجران محسوب می‌شود. 

این محله با وجود جمعیت کم اما به دلیل داشتن مراکز خرید لوکس، فروشگاه‌های بزرگ، دانشگاه‌های متفاوت و چشم‌انداز زیبا به تنگه بسفر اهمیت بسیار زیادی دارد. محله بشیکتاش در قرن 18 توسط دولت عثمانی ساخته شده است و تا قبل از سال 1930 جز منطقه‌ی بی اوغلو بود. اما پس از آن، بشیکتاش از این منطقه جدا شد. از مهم‌ترین مکان‌های دیدنی محله بشیکتاش می‌توان به کاخ دلما باغچه، بازار محلی، استادیوم فوتبال بشیکتاش، مسجد اورتاکوی، مقبره‌ی بارباروسا، موزه‌ی نیروی دریایی استانبول و پارک ییلدیز اشاره کرد. 

 

محله بشیکتاش استانبول

محله تکسیم شهر استانبول ترکیه

محله تکسیم یا تقسیم یکی دیگر از محله‌های معروف شهر استانبول ترکیه است که در مرکز آن، میدان تقسیم قرار دارد. خیابان استقلال یکی از معروف‌ترین خیابان‌های هم‌جوار با محله‌ی تکسیم است. خیابان تکسیم را می‌توان به عنوان سرزنده‌ترین خیابان استانبول دانست. رستوران‌ها، کافه‌ها، مغازه‌ها و فروشگاه‌های بسیار زیادی در این محله وجود دارند. ترم لاین معروف استانبول نیز در این محله قرار دارد که گردشگران بسیار زیادی را به خود جذب می‌کند.

میدان تقسیم ترکیه یکی از نمادهای اصلی جمهوریت در این کشور محسوب می‌شود و مقصد بسیاری از گردشگران نیز می‌باشد. در مرکز میدان تقسیم ترکیه، تندیس آتاتورک و ایسمت اینونو، رهبر انقلابی ترکیه، قرار گرفته است. این بنا توسط پیترو کانونیکا، مجسمه‌سازی مشهور ایتالیایی، ساخته شده است. هر روز تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی برای دیدن و عکس گرفتن از این تندیس به محله تکسیم استانبول می‌روند. 

 

منطقه تکسیم استانبول

 

 

محله شیشلی استانبول

محله شیشلی استانبول یکی از تاریخی‌ترین محله‌های استانبول است. برخی معتقدند که قدمت محله شیشلی به قرن نوزدهم میلادی می‌رسد. از جمله مهم‌ترین و قدیمی‌ترین بناهای این محله، بیمارستان کودکان است که در سال 1898 بنا شده است. این محله در واقع مرکز خرید جواهرات استانبول است و به همین دلیل، گردشگران بسیار زیادی را به خود جذب می‌کند. ایم محله یکی از مناطق نزدیک به تنگه بسفر است و به همین دلیل، هتل‌های لوکس بسیار زیادی دارد. 

از دیدنی‌های محله شیشلی استانبول می‌توان به خانه آتاتورک، کلیساها و صومعه‌های شیشلی، موزه ارتش استانبول، مراکز خرید مختلف، مرکز خرید آستوریا، مرکز خرید پروفیلو، مرکز خرید سیتیز، مرکز خرید آنیون، مرکز خرید اوزدیلک و مرکز خرید بوموتینی اشاره کرد. 

 

محله شیشلی استانبول

محله گالاتای استانبول 

محله گالاتای برای برج گالاتای شهرت دارد. برج گالاتای در نزدیکی تنگه بسفر قرار دارد و با وجود ساخت و سازهای بسیار زیادی که در اطراف آن انجام شده است، همچنان به زیبایی قابل تشخیص می‌باشد. با بالا رفتن از برج گالاتای می‌توان تمامی شهر استانبول و همچنین جزیره‌ی زیبای پاریم آدا را تماشا کرد. لازم به ذکر است که برج گالاتای تا سال 1749 به عنوان بلندترین ساختمان شهر استانبول شناخته می‌شد. این برج حدود 67 متر ارتفاع دارد. این برج به منظور نظارت بر رفت و آمد کشتی‌ها و همچنین مشخص کردن دشمنان ساخته شد. لازم به ذکر است برج گالاتای در طول تاریخ دو بار آتش گرفته است. 

 

محله گالاتای استانبول 

نوشته های مرتبط

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

آشنایی با کشور ترکیه

نوشته های مرتبط

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

آشنایی با کشور ترکیه

محله سلطان احمد استانبول

محله سلطان احمد استانبول، قلب شهر استانبول ترکیه به حساب می‌آید. این منطقه تاریخی در گذشته پایتخت امپراطوری روم و عثمانی بوده است. مرکز حکومت امپراطوری عثمانی، قصر توپکاپی، در شرق این شهر قدیمی قرار گرفته است. این قصر رو به تنگه بسفر و دهانه شاخ طلایی است. مسجد آبی و مسجد ایاصوفیه استانبول نیز در پشت این قصر واقع شده‌اند. 

گردشگران در محله تاریخی سلطان احمد می‌توانند از بازارهای محلی دیدن کنند و به تماشای غروب آفتاب در خلیج شاخ طلایی بنشینند و در رستوران‌ها و کافه‌های دنج و سنتی این محله استراحت کنند. علاوه بر مسجد سلطان احمد، میدان سلطان احمد نیز از جمله دیدنی‌های این محله محسوب می‌شود. این میدان پس از میدان تقسیم استانبول یکی از مهم‌ترین میدان‌های کشور ترکیه به شمار می‌رود. 

از مهم‌ترین مکان‌های گردشگری محله سلطان احمد استانبول می‌توان به مسجد آبی، کاخ توپکاپی، آب انبار باسیلیکا، بازار آستارا، مسجد ایاصوفیه، پارک گول هانی، موزه باستان‌شناسی، موزه موزائیک، میدان هیپودروم، موزه هنرهای ترکی و اسلامی، حمام‌های معروف از جمله سلیمانیه و غیره اشاره کرد.

 

محله سلطان احمد استانبول

 

مسجد ایاصوفیه

مسجد ایاصوفیه نماد ترکیه است . این مسجد، 1500 سال پیش کلیسای بزرگ هاجیا صوفیا بوده اما با فتح استانبول توسط امپراطوری عثمانی به مسجد تبدیل شد. در زمان آتاتورک نیز این مسجد به موزه ایاصوفیه تبدیل شد. مسجد ایاصوفیه یک از شاهکارهای معماری جهان محسوب می‌شود. 

 

مسجد ایاصوفیه استانبول

محله جهانگیر و چوکورجوما استانبول 

محله چوکورجوما  یکی از محله‌های قدیمی بخش آسیایی شهر استانبول ترکیه محسوب می‌شود. سرتاسر این محله با خانه‌های قدیمی و بناهای تاریخی احاطه شده است. این محله یکی از بهترین مکان‌ها برای مغازه‌های عتیقه‌فروشی، رستوران‌های سنتی ترکی، گالری‌های هنری، موزه‌ها و حمام‌های سنتی ترکی است. از جمله مهم‌ترین مراکز دیدنی این محله می‌توان به مسجد جهانگیر، هزارتو یا ماز استانبول، موزه بی‌گناهی، حمام آقا، گالری آرتیست چوکورجوما، پاولیکا، موزه اورهان کمال، مرکز فرهنگی آتاتورک، رستوران چوکورجوما 49 و فروشگاه‌های متعدد اجناس عتیقه از جمله آلا تورکا، گالری آلفا و موزک اشاره کرد. 

 

محله جهانگیر و چوکورجوما استانبول 

محله کاراکوی شهر استانبول ترکیه

محله کاراکوی استانبول یکی از محله‌های پربازدید و گردشگری شهر استانبول ترکیه محسوب می‌شود. این محله در کنار یکی از بندگاه‌های قدیمی استانبول قرار گرفته است. با بازسازی بافت محله و تاسیس فروشگاه‌ها و رستوران‌های شیک در سال 2012، ایم محله بار دیگر جان گرفت و اکنون به یکی از معروف‌ترین محله‌های شهر استانبول تبدیل شده است. 

از جمله مهم‌ترین رستوران‌ها و کافه‌های جذاب این شهر می‌توان به رستوران کاراکوی استانبول و کافه کارباتاک اشاره کرد که برای شام خوردن در این دو رستوران حتماً باید از قبل رزرو کرد. 

 

محله کاراکوی شهر استانبول ترکیه

محله آرناووت کوی در استانبول

این محله یکی از جدیدترین محله‌های شهر استانبول ترکیه است که در سال 2008 تاسیس شد. محله‌ آرناووت کوی شامل قسمتی از منطقه‌ی غازی عثمان پاشا و چاتالجا است و در کنار دریای سیاه و قسمت اروپایی شهر استانبول قرار گرفته است. یکی از طولانی‌ترین خطوط ساحلی شهر استانبول در محله آرناووت کوی استانبول قرار گرفته است. این محله بیشتر برای تفریحات شبانه مشهور است و یک محله گردشگری محسوب نمی‌شود. 

 

محله آرناووت کوی در استانبول

محله آسمالی مسکیت استانبول

محله آسمالی مسکیت یک از زیباترین و شلوغ‌ترین محله‌های شهر استانبول ترکیه به شمار می‌رود. این محله از یک طرف به خیابان استقلال استانبول منتهی می‌شود و به همین دلیل است که معمولاً شلوغ است. با وجود این ساخت و سازهای بی‌رویه در این محله موجب از بین رفتن اصالت آن شده است اما خانه‌های رنگارنگ آن بسیار جذاب و زیباست. 

محله امیننو استانبول

محله امیننو استانبول تلفیقی از معماری قدیمی و مدرنیته است. این محله علاوه بر این جاذبه‌های تاریخی بسیار زیادی دارد، در کنار خلیج شاخ طلایی نیز قرار گرفته است. محله امیننو در دوران امپراطوری عثمانی، مرکز حمل و نقل دریایی و ترابری بوده است. یکی از ویژگی‌های مهم محله امیننو این است که به اکثر محله‌های دیگر شهر استانبول دسترسی دارد. از جاذبه‌های گردشگری این محله می‌توان به بازار ادویه، پل گالاتا و دانشگاه استانبول اشاره کرد. 

محله ببک شهر استانبول ترکیه

محله ببک یکی از لوکس‌ترین مناطق مسکونی استانبول به شمار می‌رود. خانه‌های ییلاقی و کاخ‌های تابستانی متعلق به قرن 19 در این محله بسیار دیدنی هستند. از جمله می‌توان به عمارت سفید رنگ کنسولگری مصر اشاره کرد که متعلق به قرن 19ام است. از جمله دیدنی‌های این محله می‌توان به پارک شهری ببک، کنسولگری مصر، کافه رستوران مانگری و مرکز خرید TRU اشاره کرد. 

بهترین منطقه استانبول 

اگر قصد مهاجرت به ترکیه و زندگی در شهر استانبول را دارید، محله مورد نظر خود را باید بر اساس بودجه‌ای که در اختیار دارید، انتخاب کنید. به طور کلی، در صورت نداشتن مشکلات مالی، محله‌های زیر بهترین و لوکس‌ترین محله‌های استانبول برای زندگی به شمار می‌روند:

  • محله ببک استانبول
  • محله سلطان احمد
  • منطقه بی اوغلو
  • محله کادیکوی

کاخ‌های استانبول

شهر استانبول ترکیه دارای تعداد زیادی کاخ زیبا با آینه‌کاری‌های چشم‌نواز و گچ‌بری‌های ظریف است. اکثر این کاخ‌ها به دوران امپراطوری عثمانی تعلق دارند. در ادامه به معرفی برخی از مهم‌ترین و دیدنی‌ترین کاخ‌های شهر استانبول ترکیه می‌پردازیم. 

کاخ توپکاپی شهر استانبول ترکیه

معروف‌ترین کاخ شهر استانبول، کاخ توپکاپی است. این کاخ یکی از محبوب‌ترین کاخ‌های امپراطوری عثمانی به شمار می‌رود که برای 400 سال مرکز فرماندهی پادشاهان عثمانی بوده است. پس از گذشت چندین سال، پادشاهان عثمانی ترجیح دادند به کاخ دلمه باغچه با چشم‌انداز بی‌نظیر به تنگه بسفر نقل مکان بکنند. یونیکو این کاخ را به عنوان بهترین بنای به جا مانده از دوران عثمانی می‌دانند. 

کاخ توپکاپی دارای 4 حیاط مجاز است. حیاط اول، تنها محل رفت و آمد سلطان و مادرش بود. حیاط دوم شامل عمارت‌های کلاه فرنگی، آشپزخانه، سربازخانه و خوابگاه است. تمامی اتقا‌های عرایض در حیاط سوم قرار گرفته‌اند. همچنین، تمامی موزه‌های توپکاپی نیز در حیاط سوم هستند. حیاط چهارم این کاخ شامل عمارت‌های تابستانی است که معروف‌ترین آن‌ها، عمارت مجیدیه می‌باشد.  

مهم‌ترین گنجینه‌ی موزه‌ی کاخ توپکاپی، خنجر توپکاپی است. این خنجر با داشتن سه زمرد بزرگ، بسیار چشم‌نواز است. به غیر از خنجر توپکاپی، الماس قاشقچی نیز بسیار دیدنی است. این الماس به عنوان چهارمین الماس بزرگ دنیا شناخته می‌شود و متعلق به تاجگذاری محمد پنجم است. 

کاخ عادله سلطان

کاخ عادله سلطان که متعلق به دختر سلطان محمود دوم بوده است، در قسمت آسیایی شهر استانبول قرار دارد. این کاخ در سال 1861 به دست سرکیس بالیان طراحی و ساخته شده است. عادله سلطان پس از از دست دادن همسر، فرزند و برادرش تصمیم گرفت که این کاخ را وقف خیریه کند. به همین دلیل، از سال 1916 به بعد، کاخ عادله سلطان به عنوان یک دبیرستان شبنانه‌روزی دخترانه مورد استفاده قرار گرفت. 

 

کاخ عادله سلطان

کاخ چیران شهر استانبول ترکیه

کاخ چیران از دیگر کاخ‌های طراحی شده توسط معمار برجسته، سرکیس بالیان، است. این کاخ در محله‌ی بشیکتاش قرار گرفته است و در سال 1871 به دستور سلطان عبدالعزیز ساخته شد. کاخ چیران در طول تاریخ دچار خسارت بسیار زیادی شده است اما با مرمت و بازسازی‌های صورت گرفته در سال 1991 برای بازدید عموم باز شد. 

کاخ دلمه باغچه 

کاخ دلمه باغچه متعلق به سلطان عبدالمجید است که در سال 1856 توسط معماران خانواده‌ی بالیان طراحی شد. سبک معمار یاین کاخ بیشتر به کاخ‌های غربی شباهت دارد. امروزه از این کاخ به عنوان محل اقامت رئیس جمهور استفاده می‌شود. معروف‌تریت اتاق این کاخ، اتاقی است که آتاتورک در آن درگذشته است. 

 

کاخ دلمه باغچه 

کاخ ایهلامو در شهر استانبول ترکیه

کاخ ایهلامو به دستور سلطان عبدالمجید اول به منظور اقامت در مسیر رفتن به کاخ‌های کنار بسفر ساخته شد. معماری این کاخ نیز شبیه به کاخ‌های غربی است. کاخ ایهلامو از دو پاویلیون تشکیل شده است که کافه رستوران زیبایی در یکی از پاویلیون‌های آن وجود دارد. 

 

کاخ ایهلامو در شهر استانبول ترکیه

کاخ تابستانی بیلربی

کاخ بیلربی در سال 1829 در قسمت آسیایی استانبول ساخته شد. در طراحی و ساخت این کاخ هم ردپای معمار برجسته‌ی آن دوران، سرکیس بالیان به چشم می‌خورد. دستور ساخت این کاخ را سلطان محمود اول داده است. کاخ بیلربی در سال 1861 به دلیل اسیب‌های ناشی از آتش‌سوزی مجدداً توسط بالیان و در زمان حکومت سلطان عبدالعزیز مرمت شد. 

 

کاخ تابستانی بیلربی

سخن پایانی

در صورتی که قصد سفر به استانبول را دارید، توصیه می‌شود که حتماً با محله‌ها و مکان‌های دیدنی این شهر آشنا شوید. استانبول یکی از مهم‌ترین شهرهای ترکیه است و آثار تاریخی و اماکن باستانی بسیار دیدنی دارد. تلفیق عجیب بین زندگی سنتی و مدرن امروزی این را می‌توان جاذبه‌ی اصلی گردشگری آن دانست. 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.