استان بریتیش کلمبیا – دومین کانون ایرانیان کانادا

0

بریتیش کلمبیا غربی‌ترین استان کانادا است. این استان از شمال به یوکون و آلاسکا متصل است و 10 درصد از کل خاک کانادا را تشکیل می‌دهد. تنها بیابان موجود در کشور کانادا در همین استان قرار دارد.

صنایع سنتی استان بریتیش کلمبیا که از قدیم‌الایام موجب اشتغال مردم بوده عبارت‌اند از ماهیگیری، جنگلداری، کشاورزی و معدن. این صنایع هنوز هم به همان قوت و قدرت گذشته وجود دارند و صدالبته صنایع جدیدی مانند گردشگری و رسانه، نقش‌های پررنگی در اقتصاد این استان به دست گرفته‌اند.

مهاجرت به استان بریتیش کلمبیا

استان بریتیش کلمبیا یکی از مهاجرپذیرترین استان‌های کانادا است به طوری که 60 درصد از رشد جمعیت این استان، به سبب ورود و حضور مهاجران بوده است. این استان در حال حاضر حدود 4 میلیون 680 هزار نفر جمعیت دارد. برای مهاجرت به استان بریتیش کلمبیا، جدای از روش‌های فدرال مهاجرت به کانادا، روش‌های استانی متعددی وجود دارد که هر کدام هرساله هزاران مهاجر جدید را به این استان می‌کشاند چراکه یکی از محبوب‌ترین استان‌های کانادا برای مهاجرت است. از جمله روش‌های استانیِ محبوب برای مهاجرت به این استان، می‌توان به روش‌های سرمایه‌گذاری در کانادا و مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی اشاره کرد.

با دو شهر اصلی استان بریتیش کلمبیا بیشتر آشنا شوید:

ویکتوریا: مرکز استان بریتیش کلمبیا

اگرچه بزرگ‌ترین شهر استان بریتیش کلمبیا ونکوور است، اما مرکز این استان، نه شهر ونکوور بلکه شهر ویکتوریاست. ویکتوریا در امتداد تنگه‌ی جورجیا در جزیره‌ی ونکوور جا خوش کرده است و یکی از دیدنی‌ترین و جذاب‌ترین مقاصد گردشگری کاناداست. جزیره‌ی ونکوور به جز شهر ویکتوریا، چند شهر کوچک و ساحلی دیگر نیز دارد که عبارت‌اند از نانایمو، پورت آلبرنی، پارکسویل، کورتنی، و کمپبل ریور.

مرکز شهر ویکتوریا، در واقع لنگرگاه معروف این شهر است که مرکز فعالیت‌های تجاری، هتل‌ها، موزه‌ها، رستوران‌ها و فروشگاه‌های بزرگ نیز هست. شهر ویکتوریا و سایر شهرهای جزیره‌ی ونکوور، یکی از مقاصد محبوب بازنشستگان است.

بخش قابل‌توجهی از ساکنان ویکتوریا، کارمندان ادارات دولتی هستند زیرا ویکتوریا به خاطر این که مرکز استان بریتیش کلبمیا است، ادارات و سازمان‌های دولتی زیادی دارد. به عنوان نمونه، خود فرمانداری شهر ویکتوریا به تنهایی 12000 کارمند دارد. کل شهر ویکتوریا حدود 350 هزار نفر جمعیت دارد.

دانشگاه ویکتوریا
دانشگاه ویکتوریا

دانشگاه ویکتوریا

از سوی دیگر، یکی از دانشگاه‌های معروف کانادا، یعنی دانشگاه ویکتوریا نیز در همین شهر واقع شده است. این دانشگاه با 5000 کارمند و استاد، یکی دیگر از کارفرمایان عمده در شهر ویکتوریاست. اما مشاغل موجود در ویکتوریا، محدود به کار در ادارات دولتی و دانشگاه ویکتوریا نیست. صنایع گردشگری، خدمات مالی، های‌تک، و صنایع مخابراتی، از جمله حوزه‌های دیگرِ اشتغال‌زا در این شهر هستند.

ویکتوریا از نظر آب و هوا معتدل‌ترین شهر کانادا به حساب می‌آید. به تناسب همین آب و هوای معتدل، تفریحات اصلی مردم ویکتوریا عبارت‌اند از گلف، قایقرانی، پیاده‌روی، کایاک‌سواری و اسکی.

بازار مسکن در ویکتوریا بسیار پررونق است، و البته قیمت خرید و اجاره خانه در این شهرِ استان بریتیش کلمبیا، ارزان نیست. گران‌ترین محله ویکتوریا از نظر قیمت خرید و اجاره مسکن، محله‌‌ای به نام توفینو است که در ساحل غربی شهر قرار دارد.

سیستم حمل و نقل در شهر ویکتوریا، عمدتا متکی به اتوبوس و قایق است. اگرچه می‌توان اکثر مسیرهای داخل شهر را با دوچرخه یا با پای پیاده پیمود، اما دو شرکت عمده در این شهر هستند که هر یک بخشی از حمل و نقل عمومی را بر عهده دارند: شرکت اتوبوسرانی ویکتوریا (مسئول شبکه‌ی اتوبوسرانی) و شرکت بی‌سی فریز (مسئول شبکه‌ی قایقرانی).

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شهر ویکتوریا، یکی از منابع جالب و به‌روز، مجله‌ای اینترنتی است که دانشگاه ویکتوریا هر سال برای دانشجویان جدید‌الورود خود منتشر می‌کند و خواندنش برای تمام کسانی که تازه به ویکتوریا مهاجرت کرده‌اند بسیار سودمند خواهد بود.

ونکوور بریتیش کلمبیا
ونکوور بریتیش کلمبیا
نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

ونکوور

ونکوور بزرگ‌ترین شهر استان بریتیش کلمبیا است که حدود 2 میلیون 100 هزار نفر جمعیت دارد. در سی سال گذشته، همیشه ونکوور یکی از بهترین شهرهای جهان برای زندگی بوده است. ونکوور شهری است آرام و راحت، و در عین حال بسیار مدرن و زیبا.

ونکوور در عین حال یکی از مهاجرپذیرترین شهرهای کاناداست. حدود 30 درصد از کل جمعیتِ این کلانشهر زیبای استان بریتیش کلمبیا ریشه‌ای آسیایی دارند و در گذشته‌های دور و نزدیک از کشورهای چین و هنگ‌کنگ و تایوان به این شهر مهاجرت کرده‌اند.

البته مهاجرت به ونکوور فقط برای آسیایی‌های جذاب نبوده است. آمریکایی‌ها نیز علاقه‌ی زیادی به مهاجرت به این شهر داشته‌اند. در حال حاضر حدود 25 هزار نفر از ساکنین ونکوور، در ایالات متحده آمریکا به دنیا آمده‌اند.

یکی از علل اصلی مهاجرت به ونکوور، دانشگاهِ بسیار معروف بریتیش کلمبیا است که در حاشیه‌ی غربی شهر ونکوور قرار دارد.

اصلی‌ترین صنایع ونکوور

یکی از جذاب‌ترین صنایع ونکوور، صنعت فیلمسازی است. این صنعت در ونکوور چنان پیشرفته است که شهر ونکوور را بعد از شهرهای نیویورک و لس‌انجلس تبدیل به سومین مرکز عمده‌ی فیلمسازی در کل قاره‌ی آمریکا کرده است. یکی از کانون‌های اشتغال و فرصت‌های شغلیِ شهر ونکوور نیز همین صنعت فیلمسازی است.

از سوی دیگر، صنعتِ پررونق گردشگری در این نقطه از استان بریتیش کلمبیا نیز بسیار طرفدار دارد. صنعت گردشگری ونکوور، بویژه پس از المپیک زمستانی 2020 که به میزبانی این شهر برگزار شد، رونقی روزافزون یافت. در مجموع، این کلانشهر زیبای استان بریتیش کلمبیا شهری جوان و جوان‌پسند است.

اصلی‌ترین تفریحات مردم ونکوور را می‌توان در پیاده‌روی در کنار ساحل، قایق‌سواری، اسکی در کوه‌های مجاور شهر و کافه‌گردی در کافه‌های حاشیه ساحل خلاصه کرد.

از نظر آب و هوا، این شهر بسیار خوش‌‌آب و هوا و مطلوب است. البته زمستان‌های ونکوور همراه با بارندگی‌های بسیار زیاد است که پربارش‌ترین ماه‌های سال در این شهر، ماه‌های نوامبر، دسامبر، ژانویه و فوریه هستند. دمای هوای ونکوور به ندرت به زیر صفر می‌رسد و به همین دلیل، این شهر همیشه و در تمامی فصل‌های سال، سرسبز به نظر می‌رسد. اما بهترین فصل سال در ونکوور، تابستان است. دمای هوا در تابستان‌های این شهر معمولا بین 20 تا 25 درجه است.

نکته‌ی منفی درمورد زندگی در ونکوور، هزینه‌های زندگی در این کلانشهر استان بریتیش کلمبیا است. ونکوور از نظر قیمت مسکن، گران‌ترین شهر کشور کانادا است. البته مسلما قیمت‌ها در محله‌های مختلف شهر، با هم تفاوت دارد، اما در مجموع و به طور میانگین، ونکوور گران‌ترین شهر کانادا برای خرید و اجاره خانه است.

مهاجران ایرانی در ونکوور

ونکوور بعد از تورنتو، بیش‌ترین تعداد مهاجران ایرانی را در خود جای داده است. هزینه‌ی اجاره یک آپارتمان یک‌خوابه در ونکوور، به طور متوسط حدود 2000 دلار در ماه است که این عدد، بسته به محله، بسیار متفاوت و متغیر خواهد بود و مثلا می‌تواند از 1800 دلار شروع شود و حتی تا 3000 دلار هم برسد.

مهاجران ایرانی اگرچه در همه‌ی مناطق و محلات ونکوور پراکنده هستند، اما به طور خاص، چهار محله را می‌توان نام برد که تمرکز ایرانیان در آن‌ها بیشتر است:

  • نورث ونکوور (North Vancouver)
  • برنابی (Burnaby)
  • دان تاون (Downtown)
  • ییل تاون (Yaletown)

در میان محله‌های فوق، ییل‌تاون گران‌ترین محله است و نورث ونکوور بیش‌ترین ایرانیان مهاجر را در خود جای داده است. اکثر فروشگاه‌های ایرانیِ ونکوور در همین محله قرار دارند. در این محله می‌توانید قنادی ایرانی، نانوایی ایرانی، رستوران ایرانی و سایر فروشگاه‌های ایرانی را به راحتی پیدا کنید. حتی اگر در یکی از بانک‌های ییل تاون دیدید افراد زیادی دارند به زبان فارسی صحبت می‌کنند اصلاً تعجب نکنید.

سایر محله‌های اصلی شهر ونکوور عبارت‌اند از:

  • وِست اِند (West End)
  • گَس تاون (Gas Town)
  • وست ساید (West Side)
  • ایست ساید (East Side)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.