مهاجرت به کانادا از طریق آشپزی؛ بهترین فرصت برای مهاجرت آشپزها در سال 2021

0

کشور کانادا مساحتی حدود هفت هزار مترمربع دارد، دومین کشور پهناور دنیا بعد از روسیه تنها حدود چهل میلیون نفر جمعیت دارد.

کانادا جامعه­ای چند فرهنگی دارد و بالاترین میزان پذیرش مهاجر در دنیا به کشور کانادا تعلق دارد.

مهاجران بسیاری از سراسر دنیا کشور کانادا را برای کار و زندگی انتخاب کرده ­اند، مهاجرانی که هرکدام از فرهنگ و رژیم غذایی جالب و متنوعی برخوردار هستند.

رژیم غذایی مردم کانادا، به دلیل تنوع بی‌نظیر مناطق جغرافیایی و همچنین گستردگی قومیت­های مختلف و فرهنگ ها و اداب و رسوم متفاوت، از تنوع وسیعی برخوردار است. همین امر موجب شده تا تقاضا برای آشپزهای حرفه‌ای و در نتیجه مهاجرت از طریق تخصص آشپزی به کانادا افزایش یابد.

در کنار رژیم غذایی مربوط به ساکنین اولیه‌ی کشور کانادا یعنی سرخپوستان و افراد دورگه­ی ساکن کانادا، سه رژیم غذایی دیگری در این کشور وجود دارد که می‌توان به رژیم غذایی ساکنان انگلیسی، اسکاتلندی و فرانسوی تقسیم کرد.

رژیم غذایی سنتی کانادا بسیار با فرهنگ­ و آداب و رسوم انگلیسی و فرانسوی عجین است، به طوری که رژیم غالب مردم در کبک کاملاً فرانسوی است.

در شهرهای بزرگ­تر که با مهاجران از نژادهای مختلف ارتباط دارند، سلیقه غذای بین­المللی رایج است، مثلا در ونکوور و تورنتو تعداد زیادی رستوران آسیایی و ایرانی دیده می­شود.

برای مهاجرت به کانادا از طریق آشپزی باید از شرایط و میزان نیاز به آشپز را در کانادا اطلاع داشت. آشپزی در کانادا با کد شغلی 6321 در لیست مشاغل ملی یا NOC کانادا شناخته می شود و در رده B قرار دارد.

سرآشپز، سرآشپز شرکتی، قناد، سرآشپز مخصوص از عناوین شغلی تخصص آشپزی محسوب می­شوند. می­توان گفت که آشپزی یکی از مشاغل پر متقاضی با فرصت های کاری متعدد در کانادا به حساب می­آید. مشاغل خدماتی مانند آشپزی با پیشنهاد شغلی می‌توانند ویزای کاری کانادا را دریافت کنند که با توجه به قرارداد آنها، اعتباری یک یا سه‌ساله دارد. این ویزا هرساله قابلیت تمدید دارد که پس از گذشت سه سال می‌تواند موجب واجد شرایط شدن افراد برای دریافت اقامت دائم، شهروندی کانادا و اخذ پاسپورت کانادا شود. روش های متعددی مانند مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی، سرمایه گذاری، مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی، تخصص و … وجود دارد که در ادامه به بررسی مهاجرت آشپزان به این کشور می پردازیم.

مهاجرت به کانادا از طریق آشپزی؛ بهترین فرصت برای مهاجرت آشپزها در سال 2021

شرایط مهاجرت به کانادا از طریق آشپزی

برای مهاجرت از طریق تخصص آشپزی، مدرک دوره متوسطه، گواهینامه کاری سرآشپزی که در کلیه استانها موجود است و یا مدارک معتبر معادل آن، دوره دیدن و تجربه کاری الزامی است.

سرآشپزها معمولاً نیاز به آموزش مدیریت و چندین سال تجربه در تهیه غذا دارند.

تأیید مهر قرمز (read seal) برای سرآشپزها پس از اتمام موفقیت آمیز در امتحان بین استانی، به آشپزهای واجد شرایط اعطاء می­شود. همچنین گواهینامه سرآشپز، از سوی موسسه آشپزی کانادا فدراسیون سرآشپزها و آشپزهای کانادا (CFCC) به آشپزهای واجد شرایط اعطاء می­شود.

سیستم رتبه بندی اکسپرس اینتری (Comprehensive Ranking System-CRS) سریع ترین راه برای مهاجرت از طریق تخصص آشپزی و دریافت اقامت دائم کانادا است که به افراد کمک می کند از طریق تخصص کاری، اقامت کشور کانادا را بدست آورند. در واقع این سیستم که زیر نظر دولت فدرال و بعضی از سیستم­های مهاجرتی استانی است، بهترین گزینه برای مهاجرت به کانادا از طریق آشپزی است.

بهترین راه برای مهاجرت به کانادا از طریق کار و تخصص آشپزی دریافت پیشنهاد شغلی یا جاب آفر به صورت تمام وقت از طرف یک کارفرمای خارجی است.

پیش‌نیاز اساسی مهاجرت از طریق تخصص قنادی و آشپزی دارا بودن مدرک بین‌المللی و مورد تائید کشور مقصد است. درواقع افراد برای اشتغال به کار آشپزی در هر کشوری غیر از زادگاه خودشان، باید مدرک بین‌المللی که مورد تائید کشور مقصد باشد، از مراکز و آموزشگاه‌های معتبر داشته باشند. و در کنار آن از سوی یک آشپز حرفه‌­ای توصیه­نامه داشته باشند.

پس از تائید رزومه شغلی افراد از سوی کارفرما، برای مصاحبه با وی زمانی تعیین خواهد شد؛ در این مکالمه آنلاین باید فرد متقاضی شخصاً به سؤالات کارفرما پاسخ دهد؛ درنتیجه باید به زبان کشور مقصد (انگلیسی یا فرانسه) آشنای کافی داشته باشد. بعد از دریافت جاب آفر (job offer)، برای مهاجرت از طریق تخصص آشپزی به کانادا باید رزومه کامل کاری، حداقل سه سال سابقه کار همراه با دریافت حقوق، گواهی عدم سوء پیشینه و سلامت ارائه شود.

شرایط مهاجرت به کانادا از طریق آشپزی

سیستم رتبه بندی برای مهاجرت آشپز به کانادا

در مرحله نخست مهاجرت به کانادا از طریق آشپزی، امتیازات مورد نظر در برنامه اکسپرس انتری کانادا با استفاده از سیستم رتبه بندی جامع کانادا محاسبه و مورد ارزیابی قرار می­گیرد.

در این ارزیابی، شما برای پذیرش درخواست مهاجرت از طریق تخصص آشپزی به کانادا حداقل باید ۶۷ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز کل را به دست آورید. در سیستم رتبه بندی جامع CRS به شاخص هایی مانند سن، مدرک تحصیلی، دانش زبان انگلیسی/ فرانسه، مهارت های همسر، سابقه کار، اثبات تمکن مالی کافی، گواهی تست سلامت، آشنایی با دستورالعمل پخت غذاهای مطرح کشوری که قصد مهاجرت به آن را دارید، رضایت کارفرمای قبلی امتیاز داده می­شود.

نوشته های مرتبط

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

نوشته های مرتبط

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

اگر شما امتیاز لازم را در سیستم اکسپرس انتری (express entry) کسب نمائید، در لیست متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق آشپزی قرار می­گیرید و از طرف اداره مهاجرت کانادا دعوتنامه برای شما ارسال می​شود و حدود 60 روز فرصت دارید تا درخواست ویزای مشاغل مهارتی فدرال دهید.

اگر قصد مهاجرت به کانادا از طریق آشپزی و داشتن شغل آشپری دارید، مدرک لیسانس در رشته هنرهای آشپزی به شما کمک می­کند تا گزینه های شغلی متعدد در صنعت غذایی کانادا داشته باشید.

سرآشپزها، کمک سر آشپزها و مدیر تدارکات همگی در زیرشاخه لیسانس در رشته هنرهای آشپزی یا Culinarty arts قرار می­گیرند.

در سرتاسر کانادا آشپزی جزو مشاغل پرمتقاضی است، زیرا کانادا دارای جامعه­ای چند فرهنگی و چند نژادی است، و این امر تقاضا برای آشپزهای متخصص در غذاهای خارجی را افزایش داده است، کالج های دولتی که آشپزی تدریس می­کنند تضمین می­کنند که فارغ التحصیلان این رشته مشکلی در کاریابی نخواهند داشت و به راحتی از میان چند گزینه شغل مورد نظرشان را پیدا می­کنند. آشپزهای آموزش دیده و آشپزهای شیرینی­پز در کانادا کمیاب هستند.

در دوره های آشپزی در کانادا به علاقه­مندان آشپزی، مدیریت غذا و نوشیدنی، مدیریت آشپزخانه، مهمان­داری و سایر موارد آموزش داده می­شود.

این دوره‌­ها مهارت­‌های عملیاتی، فنی و مدیریتی به داوطلبان ایجاد انتقال می­دهند تا بتوانند در بخش آشپزی و صنعت مهمانداری سرآمد باشند. دوره های محبوب در هنرهای آشپزی شامل تخصص آشپزی، شیرینی و کیک پزی، مدیریت در هنرهای آشپزی، لیسانس مدیریت مهمانداری، لیسانس فناوری پذیرایی و هنرهای آشپزی، عملیات آشپزی، علوم آشپزی، و … است.

این دوره­‌ها در مقطع کارشناسی و همچنین تحصیلات تکمیلی ارائه می­شوند. دوره های هنر آشپزی در سطح تکمیلی، حدود سه سال طول می­کشد.

سیستم رتبه بندی برای مهاجرت آشپز به کانادا

مهارت‌های لازم برای مهاجرت به کانادا از طریق آشپزی

آشپزی یکی از هنرهای بسیار ظریفی است که دقت در کمیت و کیفیت مواد اولیه، استفاده صحیح از وسایل و ابزار و همچنین محیط کار مناسب تأثیر مستقیم بر حاصل کار دارند.

آشپزی از جمله هنرهایی است که میزان پیشرفت فرهنگی جامعه را نشان می­دهد و می­توان این هنر را به مراحل بالایی از ظرافت و زیبایی رساند. به طور کلی می­توان گفت که مهارت‌های مورد نیاز آشپز، طبخ و سرو غذا، نظارت و مدیریت، برنامه​ریزی دقیق، توانایی انتقال تکنیک و آموزش به دیگران، خلاقیت و با سلیقه بودن، ارائه خدمات مناسب به مشتری است.

برای مهاجرت از طریق تخصص آشپزی، آشپزها باید در خرید مواد اولیه، تهیه منو و اطمینان از کیفیت غذا، نظارت بر فعالیت ها آشپزها و سایر افراد آشپزخانه، استخدام کارمندان، آماده سازی غذا و برنامه ریزی برای فعالیت آشپزی، تخمین نیاز مواد اولیه غذایی، هزینه‌های آنها و همچنین نیروی انسانی، آشنای با تکنیک‌های جدید آشپزی و تجهیزات جدید و آموزش آنها به کارکنان، ایجاد دستورالعمل های جدید متخصص باشند و عملکرد حرفه‌­ای داشته باشند.

جهت ورود به حرفه‌­ی آشپزی، می‌توانید وارد رشته کار و دانش شده و در رشته‌ی قنادی و آشپزی تحصیل نمایید؛ یا در دانشگاه علمی کاربردی در رشته کاردانی آشپزی تحصیل کنید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر مقاله ی مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل را مطالعه فرمایید.

جهت کسب مهارت‌های بیش‌تر می‌توانید با ورود به آموزشگاه‌های خصوصی در دوره‌های آشپزی شرکت کنید؛ البته پس از فارغ‌التحصیلی و شرکت در دوره‌های آموزشی، باید یک دوره کارآموزی نزد یک آشپز حرفه‌ای بگذرانید و از وی توصیه‌نامه دریافت کنید.

در پروسه مهاجرت از طریق تخصص آشپزی به کانادا آنچه که اهمیت زیادی دارد، خلاقیت و نظارت دقیق بر تمام مراحل آماده­سازی و توانای کار برای ساعات طولانی در آشپزخانه است.

مهارت‌های لازم برای مهاجرت به کانادا از طریق آشپزی

دستمزد آشپز در کانادا

از جمله بازارهای کار پرمتقاضی برای حرفه آشپزی در کانادا شهرهای ونکور، ویکتوریا و بریتیش کلمبیا هستند. معمولاً رستوران­‌ها، هتل­‌ها، بیمارستان­‌ها و سایرمراکز مراقبت درمانی، باشگاه‌ها، کشتی­‌ها و … آشپزها را استخدام می­کنند.

بیشتر کارفرماها به دنبال افراد دارای مدرک دیپلم با 2 تا 4 سال سابقه کار هستند، البته تحصیلات بالاتر مانند مدرک لیسانس آشپزی هم می­تواند جایگزین مناسبی برای سابقه کار باشد.

بر اساس آمار و ارقام ارائه شده در بانک مشاغل کانادا، بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۸ حدود ۲۴۶۰۰ شغل جدید در صنعت آشپزی کانادا ایجاد خواهد شد.

برطبق آمار سایت Salary.com متوسط حقوق سرآشپز در کانادا در سال 2020 در حدود 72000 دلار در سال که کمترین میزان دستمزد حدود 35000دلار و بالاترین میزان دستمزد دریافتی 113.000 دلار سالانه می​باشد. میانگین دستمزد آشپز در ساعت ۱۷.۰۹ دلار در ساعت، حداکثر دستمزد ۲۵.۴۵ دلار و حداقل دستمزد۱۲ دلار در ساعت است.

درکانادا میانگین دستمزد کمک سرآشپز حدود 44000 دلار در سال است. میانگین حقوق دریافتی مدیران تدارکات در حدود 45000 دلار در سال است. مدیران تدارکات نیز مانند کمک آشپزها، باید گواهی دیپلم و سابقه کار مناسب داشته باشند.

دستمزد آشپز در کانادا
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.