لیست کامل کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان

0

سفر رفتن با تمام مشقاتش آنقدر شیرین هست که هیچ‌گاه شما را از پیمودن این مراحل سخت پشیمان نخواهد کرد. اما گاهی اگر وقت و امکان گرفتن ویزا نباشد، به ۴۱ کشور دنیا بدون ویزا می‌توان سفر کرد. لیست کشورهایی که ایرانیان برای سفر به آن‌ها نیاز به ویزا ندارند را در ادامه ببینید. پاسپورتتان را آماده کنید و بدون ویزا راهی سفر شوید.

رنک پاسپورت ایران هم اکنون رنک ۱۰۱ است و از لیست ۴۱ کشور بدون ویزا برای ایرانیان، ۱۲ کشور نیاز به هیچ ویزایی ندارند و ۲۹ کشور برای ایرانیان ویزای فرودگاهی را در نظر گرفته‌اند. برای سفر به کشورهایی غیر از این ۴۱ کشور، لازم است که با مراجعه به سفارت کشور مقصد برای دریافت ویزا اقدام کنید.

ویزا در واقع مهر معتبری است که در پاسپورت مسافران ثبت می‌شود و به شما مجوز می‌دهد به تعداد روزهایی که در ویزا مشخص شده بتوانید به‎ عنوان شهروند خارجی در کشور مقصد بمانید.

 

لیست کامل کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان

کشورهای بدون ویزا و ارزش پاسپورت ایرانی

یکی از دلایل اینکه تعداد کشورهای بدون ویزا برای ایرانی ها بسیار کم است، سفر بدون بازگشت بسیاری از ایرانی ها است و در سال های اخیر این اتفاق بسیار رخ داده و به همین دلیل بیشتر کشورهایی که امکان ماندن و پناهنده شدن در آنها وجود دارد خیلی سخت به ایرانی ها ویزا می دهند.

بسیاری از افراد عاشق مسافرت و جهانگردی هستند و هیچ هدفی به جز دیدن نقاط مختلف دنیا را ندارند ولی به خاطر همین موضوع این دسته از افراد نیز چوب سوء استفاده سایرین را می خورند.

کشورهای بدون ویزا آن دسته از کشورهایی هستند که یا با ایران روابط دیپلماتیک بسیار خوبی دارند و یا ارزش سفر کردن را ندارند و این موضوع کمی ناراحت کننده است که ایرانی ها تنها برای یک لیبل که همان ویزا باشد باید مراحل سخت و پر هزینه ای را پشت سر بگذارند و در نهایت در برخی مواقع ویزا هم دریافت نمی کنند.

البته افرادی که تمکن مالی خوبی دارند به راحتی می توانند به همه کشورهای بدون ویزا و یا با ویزا سفر کنند ولی افرادی که حساب های بانکی پر و پیمانی برای عبور از مراحل اخذ ویزا ندارند باید به سفرهای داخلی و یا نهایتا کشورهای بدون ویزا در منطقه رضایت بدهند.

 

کشورهای بدون ویزا و ارزش پاسپورت ایرانی

به این کشورها بدون ویزا سفر کنید

۱۲ کشوری که ایرانیان بدون هیچ نوعی از ویزا می‌توانند به آن سفر کنند ‌در آسیا، اقیانوسیه، کارائیب و آمریکا قرار دارد.

آسیا: ارمنستان، مالزی، ترکیه، گرجستان، قطر
اقیانوسیه: ایالات فدرال میکرونزی، جزایر کوک، نیووی
کارائیب: دومینیکا، هائیتی
آمریکا: اکوادور، ونزوئلا

 

ارمنستان

 

۲۹ کشور دیگر بدون ویزا برای ایرانیان هم کشورهایی هستند که در فرودگاه و ترمینال ویزای فرودگاهی صادر میکنند.

آسیا: کامبوج، ماکائو، مالدیو، نپال، جمهوری آذربایجان، لبنان، سوریه، سریلانکا، تیمور شرقی
آفریقا: جزیره کیپ ویرد، مجمع‌الجزایر قمر، گینه بیسائو، کنیا، ماداگاسکار، موریتانی، موزامبیک، رواندا، سنگال، سیشل، سیرا لئون، سومالی، تانزانیا، توگو، اوگاندا، زیمبابوه
اقیانوسیه: جزایر پالائو، ساموآ، تووالو
آمریکا: بولیوی

 

نپال

 

کشورهای معاف از ویزا برای ایرانیان به تفکیک قاره

ویزای توریستی یکی از پرمخاطب ترین انواع ویزا می باشد که برای مدت کوتاهی برای گردش در کشور مقصد صادر می‌شود و دارندگان این ویزا مجاز به ادامه تحصیل یا اشتغال به کار در کشور مقصد نیستند.

در فهرست زیر لیست کشورهای معاف از ویزا وجود دارند؛ کشورهایی که شهروندان ایرانی برای سفر با هدف گردشگری و توریستی به آن نیاز به ویزا ندارند.

کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در آسیا کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در اقیانوسیه کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در کارائیب کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در قاره آمریکا
ارمنستان (۹۰ روز) ایالات فدرال میکرونزی (۳۰روز)  دومینیکا (۲۱ روز) اکوادور (۹۰ روز)
مالزی (۱۴ روز) هائیتی (۹۰ روز) ونزوئلا (۱۵ روز)
ترکیه (۹۰ روز)
گرجستان (۴۵ روز)
سوریه
عراق

اما برخی از این کشورهای بدون ویزا به دلایلی مثل فاصله خیلی زیاد از ایران، تنها مقصد سفرتان نیستند. ممکن است برای سفر به این کشورهای بدون ویزا مجبور به توقف در کشورهای دیگری در مسیر باشید. در این صورت اگر کشورهایی که بین راه در آن‌ها مجبور به توقف هستید نیاز به ویزا داشته باشند باید حتما ویزای کشور بین راهی را دریافت کرده باشید. بنابراین پیش از سفر به کشورهای بدون ویزا حتما درباره کشورهای بین مسیر اطلاعات کامل کسب کنید.

 

ونزوئلا

 

کشورهایی با ویزای الکترونیک برای ایرانیان

ویزای الکترونیک (e-visa) روش اینترنتی برای صدور ویزا است که به منظور جلوگیری از ازدحام متقاضیان در سفارتخانه‌ها جلوگیری از اتلاف وقت و تسریع روند صدور ویزا ایجاد شده است.

در این روش، کلیه اطلاعات متقاضی از شماره گذرنامه دریافت می شود؛ همچنین، تا پیش از سفر هیچ‌ برچسب یا مهری در پاسپورت یا گذرنامه درج نمی‌شود. 

آنتیگوآ و باربودا (۳۰ روزه) جمهوری آذربایجان (۳۰ روز) جمهوری بنین (۳۰ روز)
کامبوج (۳۰ روز) ساحل عاج جیبوتی
اتیوپی گابن هند
کنیا (۳ماه) قرقیزستان لسوتو
نیجریه عمان (۳۰ روز) قطر
رواندا (۳۰ روز) سنت کیتس و نویس سائوتومه و پرنسیپ
سری‌لانکا (۳۰ روز) تاجیکستان (۴۵ روز) اوگاندا
زامبیا

 

کشورهایی با ویزای الکترونیک برای ایرانیان

ویزای فرودگاهی چیست؟

برای سفر به کشورهایی که اجازه سفر بدون ویزا به ایرانیان را می‌دهند اما در فرودگاه مقصد ویزا صادر می‌کنند، کافیست بلیط هواپیما به مقصد دلخواهتان از میان آن چند کشور را خریداری کنید و پس از ورود به کشور مقصد، در فرودگاه مراحل اخذ ویزای فرودگاهی یا ویزای بدو ورود را طی کنید. توجه کنید که در برخی از این کشورها ویزای فرودگاهی فقط برای مسافرانی صادر می‌شود که بلیط برگشت به ایران را هم خریداری کرده باشند.

باتوجه به متفاوت بودن مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای فرودگاهی در کشورهای مختلف و یا تغییر قوانین، حتما پیش از سفر به کشورهای بدون ویزا اطلاعات مورد نیاز را به دست آورید. 

 

ویزای فرودگاهی چیست؟

 

کشورهایی با ویزای فرودگاهی برای ایرانیان

در این صورت اتلاف وقت، نوبت سفارت و … وجود ندارد و هنگام ورود به کشور مقصد مبلغی برای صدور آن پرداخت می‌شود و برچسب ویزا در پاسپورت ایجاد می شود.

صدور این نوع ویزا در مرز ریجکتی ندارد و صد در صد است و مسافران در مقابل پرداخت مبلغی در مرز یا فرودگاه مقصد، ویزای خود را دریافت می‌کنند.

ناگفته نماند که در برخی کشورها، مدارک خاصی برای صدور ویزای فرودگاهی از مسافر دریافت می‌کنند.

بنابراین مسافران پیش از سفر باید اطلاعات کافی از مدارک لازم برای دریافت ویزا فرودگاهی کشور مورد نظر را داشته باشند تا در فرودگاه مقصد با مشکل مواجه نشوند.

ویزای فرودگاهی کشورهای آفریقا ویزای فرودگاهی کشورهای آسیا ویزای فرودگاهی کشورهای اقیانوسیه ویزای فرودگاهی کشورهای آمریکا
جمهوری بنین (۸ روز)    نپال (۹۰ روز) پالائو (۳۰ روز) بولیوی (۳۰ روز)
اوگاندا جمهوری آذربایجان (۳۰ روز) ساموآ (۶۰ روز)
ماداگاسکار (۹۰ روز) عمان (۳۰ روز) تووالو (۳۰ روز)
کیپ ورد (۹۰ روز) سری‌لانکا (۳۰ روز)
موریتانی لبنان (۳۰ روز)
مجمع‌الجزایر قُمُر مالدیو (۳۰ روز)
کنیا (۹۰ روز) تیمور شرقی (۳۰ روز)
موزامبیک (۳۰ روز) لائوس (۳۰ روز)
رواندا (۳۰ روز) کامبوج (۳۰ روز)
تانزانیا (۹۰ روز)
زیمباوه
سومالی
سیشل (۹۰ روز)
توگو (۷ روز)
گینه بیسائو (۹۰ روز)

 

کشورهایی با ویزای فرودگاهی برای ایرانیان

نوشته های مرتبط
نوشته های مرتبط

سفر به کشورهای بدون ویزا در گذشته چگونه بود؟

 در گذشته های دور تعداد کشورهای بدون ویزا برای ایرانی به تعداد کل کشورهای جهان بود و ایرانی ها به راحتی به همه نقاط جهان سفر می کردند و تمامی کشورها در ایران سفارتخانه داشتند و پروازهای مستقیم از تهران و سایر کلان شهرهای ایران به همه شهرهای دنیا انجام می شد ولی در حال حاضر تعداد این کشورها بسیار کم است و امروزه ایرانی ها برای سفر کردن در بیشتر مواقع باید از قبل با مراجعه به سفارتخانه کشور مقصد ویزا دریافت نمایند.

کشورها می توانند با روابط سیاسی خوب و از طریق توافق ‌نامه هایی که بین خود امضا می کنند، شرایط سفر بدون ویزا به خاک یکدیگر را فراهم کنند.

برای مثال مردم کشورهای اتحادیه اروپا و پیمان شینگن به راحتی و بدون ویزا می توانند به هر کدام از سرزمین های این اتحادیه سفر کنند و آزادانه در این کشورها اقامت داشته باشند و یا حتی کار و زندگی کنند و درس بخوانند.

ولی ایرانی ها برای ورود به آن باید ویزای توریستی شینگن اخذ کنند و حتی برای سفر به کشورهای بدون ویزا نیز محدودیت هایی دارند از جمله اینکه در برخی از این کشورها نمی توانند بیش از 90 روز اقامت داشته باشند و یا برای کار و تحصیل باید ویزای مخصوص دریافت نمایند.

 

سفر به کشورهای بدون ویزا در گذشته

 

بهترین کشور بدون ویزا

 همانطور که گفته شد کشورهای بدون ویزا برای ایرانی ها 42 کشور است و از بین این تعداد، 30 کشور در هنگام ورود شهروندان ایران به خاک آنها ویزای فرودگاهی صادر می کنند. با این تفاسیر در حقیقت تعداد کشورهای بدون ویزا با پاسپورت ایران تنها 12 کشور است که البته در این مقاله ویزای فرودگاهی جزء ویزاهایی که باید از قبل گرفته شود، به شمار نرفته است.

پاسپورت ایرانی در حال حاضر در رتبه 98 جهان و هم رده با پاسپورت های کشورهایی مانند بنگلادش، اریتره و کنگو قرار دارد و در نیمه اول سال 2019 میلادی تعداد کشورهای بدون ویزا برای ایرانی ها 39 کشور بود که در نیمه دوم سال با افزایش اعتبار گذرنامه ایرانی به عدد 42 رسید، فهرست و لیست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان 2019 و همچنین رتبه اعتبار گذرنامه ایرانی توسط موسسه بین المللی هنلی پاسپورت ایندکس منتشر و اعلام شده است.

در کشورهای اروپایی و سایر کشورهایی که پاسپورت معتبری دارند و مردم آنها می توانند به راحتی و بدون نیاز به ویزا سفر کنند، هزینه های سفر بسیار پایین است ولی ایرانی ها برای اخذ ویزای کشورهای مختلف مجبورند زمان و هزینه های زیادی را صرف کنند.

البته این موضوع امروزه در ایران منجر به اشتغال زایی شده و در دو دهه اخیر آژانس های مسافرتی و خدمات گردشگری بسیار شروع به کار کرده اند و در زمینه اخذ ویزا و وقت سفارت فعالیت می کنند و خدمات خوبی را ارائه می دهند.

 

بهترین کشور بدون ویزا

 

با ارزش ترین پاسپورت های جهان

 طبق این آمار کشور ژاپن در حال حاضر قوی ترین پاسپورت را در جهان دارد و تعداد کشورهای بدون ویزا برای شهروندان ژاپنی 191 کشور می باشد، همچنین پاسپورت کشور سنگاپور در رده دوم و آلمان و کره جنوبی در رتبه سوم جهان قرار گرفتند.

 

با ارزش ترین پاسپورت های جهان

 

ویزای شینگن چیست؟

ویزای شینگن مجوز سفر به ۲۶ کشور اروپایی است. ولی بیایید اول ببینیم که چرا به آن ویزای «شینگن» می‌گویند. در سال ۱۹۸۵ پنج کشور اروپایی در شهر کوچک شینگن که در کشور لوکزامبورگ قرار دارد، تصمیم گرفتند مرزهای بین خود را بردارند. با گذشت زمان، بخشی دیگر از کشورهای دیگر اروپا نیز به این معاهده پیوستند و تا امروز ۲۶ کشور قاره‌ی اروپا به معاهده‌ شینگن پیوسته‌اند. برای اخذ ویزای شینگن باید به سفارتخانه‌ یکی از این کشورها در ایران یا کشورهای دیگر مراجعه کنید و مدارک لازم را ارائه کنید.

 

ویزای شینگن چیست؟

 

چند نوع ویزای شینگن داریم؟

ویزای شینگن به انواع مختلف صادر می‌شود که ما این‌جا سه مدل آن را به‌طور مختصر برای ویزای توریستی شینگن توضیح می‌دهیم:

ویزای یک بار ورود (single entry)

با اخذ ویزای شینگن سینگل می‌توانید فقط برای یک بار و مدت مشخصی به یکی از کشورهای عضو شینگن وارد شوید و باید بعد از مدت زمان مشخص از آن خارج شوید.

ویزای دو بار ورود (Double Entry)

با این ویزا شما می‌توانید در مدت زمانی مشخص دو بار به محدوده‌ی شینگن وارد شوید و طبیعی است که بعد از زمان مشخص ویزا منقضی می‌شود.

ویزای چندبار ورود (Multiple Entry)

با ویزای شینگن چندبار ورود، محدودیت ورود و خروج ندارید و می‌توانید هر چند بار به کشورهای شینگن وارد، یا از آن‌ها خارج شوید اما محدودیت زمانی دارد. این ویزا سه ماه اعتبار دارد و در این مدت می‌توانید به دلخواه خود به مدت ۳۰ روز پیوسته یا گسسته در محدوده‌ شینگن اقامت کنید. یعنی بعد از تمام رفت و برگشت از کشورهای شینگن، مجموع روزهایی که در این محدوده بوده‌اید نباید بیشتر از ۳۰ روز باشد.

کشورهای حوزه‌ شینگن

کشورهایی که در حال حاضر عضو شینگن هستند را در زیر ببینید:

  • اتریش
  • بلژیک
  • جمهوری چک
  • دانمارک
  • استونی
  • فنلاند
  • فرانسه
  • آلمان
  • یونان
  • مجارستان
  • ایسلند
  • ایتالیا
  • لتونی
  • لیتوانی
  • لوکزامبورگ
  • مالت
  • هلند
  • نروژ
  • لهستان
  • پرتغال
  • اسلواکی
  • اسلونی
  • اسپانیا
  • سوئد
  • سوئیس
  • لیختن اشتاین

چهار کشور دیگر اروپا عضو پیمان شینگن نیستند ولی با دریافت ویزای شینگن می‌توانید علاوه بر ۲۶ کشور بالا، به این چهار کشور کوچک سفر کنید:

  • موناکو
  • آندورا
  • واتیکان
  • سن مارینو

با ویزای شینگن دابل یا مالتیپل نیز می‌توانید علاوه بر کشورهای شینگن، به این ۹ کشور اروپایی نیز که عضو شینگن نیستند، سفر کنید:

  • آلبانی
  • بوسنی و هرزگوین
  • بلغارستان
  • کرواسی
  • قبرس
  • کوزوو
  • مقدونیه یا یوگسلاوی سابق
  • مونته نگرو
  • رومانی

 

کشورهای حوزه‌ شینگن

 

صدور ویزا در کشور ثانی

بعضی از کشورها هستند که روابط دیپلماتیک و کنسولی با ایران ندارند و به همین دلیل، سفارت هم ندارند. مثلا کشور آمریکا یکی از این نمونه‌هاست. پس اگر بخواهیم به این کشورها سفر کنیم، چه کاری باید انجام بدهیم؟

برای سفر به این کشورها باید به سفارت آن در یک کشور خارجی (معمولا کشورهای همسایه) مراجعه کنید. معمولا ایرانی‌ها برای اخذ ویزا و سفر به این کشورها به سفارت این کشورها در ترکیه، دبی، ارمنستان یا کشورهای همسایه‌ی دیگر مراجعه می‌کنند.

یک نکته خیلی مهم در مورد کشورهای بدون ویزا:

برای سفر به بعضی از کشورهای بدون ویزا، شما بیش از یک مقصد دارید. یعنی چه؟ یعنی از مبدا (ایران) تا مقصد، باید در یک یا چند کشور دیگر هم توقف داشته باشید. یه این کشورهای «بین‌راهی» ترانزیت می‌گوییم.

حالا مسئله اینجاست ممکن است که مقصد نهایی شما جز کشورهای بدون ویزا باشد، اما کشورهای ترانزیت ویزا بخواهند. در این صورت حتما باید ویزای آن کشور را قبل از سفر تهیه کنید. پس حتما قبل از نهایی کردن کارهای سفر، تحقیق جامعی در مورد کشور مقصد و راه دسترسی به آن انجام بدهید. 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.