مهاجرت به مجارستان و دریافت اقامت مجارستان در سال 2022

0

کشور مجارستان در سال‌های اخیر مقصد بسیاری از مهاجران از کشورهای سراسر جهان بوده است. بسیاری از این روش‌های مهاجرتی منجر به دریافت اقامت مجارستان می‌شوند. دریافت اقامت مجارستان شامل مزایای بسیار زیادی است از جمله امکان دریافت یکی از بارارزش‌ترین پاسپورت‌های جهان و رفت و آمد بدون محدودیت به اکثر کشورهای جهان. 

امکانات و تسهیلات، اقتصاد پویا، نرخ بیکاری بسیار پایین، آموزش و سطح تحصیل بسیار بالا و هزینه‌های زندگی کم از جمله مواردی است که مجارستان را به یکی از گزینه‌های مهاجرتی تبدیل کرده است. 

در این مقاله، شرایط مهاجرت به مجارستان و دریافت اقامت این کشور در سال 2021 را به طور کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد. اما پیش از آن، شما را با موقعیت جغرافیایی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی این کشور آشنا خواهیم کرد. 

 

شرایط مهاجرت به مجارستان و دریافت اقامت مجارستان در سال 2021

آشنایی با موقعیت جغرافیایی، اجتماعی و فرهنگی کشور مجارستان

کشور مجارستان یکی از کشورهای مرفه اروپایی است که در مرکز این قاره قرار گرفته است. پایتخت این کشور، بوداپست است که به دلیل مکان‌های تاریخی بسیار زیبا سالانه گردشگران بسیار زیادی را از سراسر جهان به خود جذب می‌کند. به طور کلی، کشور مجارستان از لحاظ گردشگری در جایگاه یازدهم کشورهای بزرگ دنیا قرار گرفته است.

کشور مجارستان از فرهنگ بسیار غنی و منحصر به فردی برخوردار است. مردمان این کشور از جمله مهمان‌نوازترین و مهربان‌ترین مردمان کشورهای اروپایی محسوب می‌شوند. کشور مجارستان با جمعیت حدود 10 میلیون نفر و مساحت بالغ بر 93 هزار کیلومتر مربع با کشورهای اسلواکی، اوکراین، اتریش، رومانی، صربستان، کرواسی و اسلوونی همسایه است. این کشور به خاطر داشتن بزرگ‌ترین دریاچه‌ی اروپای مرکزی به نام بالاتون مشهور است. 

اکثر مردم این کشور مسیحی هستند و زبان رسمی آن نیز مجاری است. البته، اکثر دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی این کشور به زبان انگلیسی برگزار می‌شوند و از این جهت، مهاجران با مشکل قابل توجهی روبرو نمی‌شوند. 

کشور مجارستان را می‌توان یکی از ارزان‌ترین کشورهای اروپایی دانست. هزینه‌های پایین زندگی، این کشور را یک مقصد ایده‌آل برای مهاجرت تبدیل کرده است.

کشور مجارستان عضو اتحادیه اروپا و همچنین حوزه شنگن است. به همین دلیل، اخذ اقامت این کشور به معنای رفت و آمد بدون محدودیت به اکثر کشورهای اروپایی حوزه شنگن و تجارت در این کشورهاست. در ادامه، روش‌های مختلف مهاجرت و همچنین اخذ اقامت مجارستان را به طور کامل و دقیق مورد بررسی قرار می‌دهیم. 

 

آشنایی با موقعیت جغرافیایی، اجتماعی و فرهنگی کشور مجارستان

شرایط و ضوابط اخذ اقامت مجارستان

با توجه به آنچه گفته شد، کشور مجارستان یکی از گزینه‌های ایده‌آل برای مهاجرت است. با این وجود، اخذ اقامت مجارستان شامل مراحل مختلفی است که باید به طور کامل طی شوند. به طور کلی، افرادی می‌توانند جهت اخذ اقامت مجارستان اقدام نمایند که 5 سال در این کشور زندگی کرده باشند. 

به علاوه، هر سال حداقل 6 ماه را در این کشور حضور داشته باشند. با داشتن این شرایط، متقاضیان می‌توانند درخواست اخذ اقامت خود را به اداره مهاجرت مجارستان ارسال نمایند. حداقل 3 سال پس از دریافت اقامت مجارستان، متقاضی می‌تواند جهت اخذ پاسپورت مجاری خود درخواست دهد. 

لازم به ذکر است که اخذ پاسپورت مجاری منوط به شرکت و قبولی در آزمون‌های مختلفی از جمله زبان، ادغام مدنی و فرهنگ این کشور است. 

 

شرایط و ضوابط اخذ اقامت مجارستان

مزایای اخذ اقامت مجارستان 

کشور مجارستان به عنوان پلی به سایر کشورهای اروپایی حوزه شنگن و اتحادیه اروپا محسوب می‌شود. به همین دلیل است که در سال‌های اخیر بسیار از مهاجران این کشور را برای ادامه زندگی یا تحصیل خود انتخاب می‌کنند. 

به طور کلی، اخذ اقامت مجارستان دارای مزایای بسیار زیادی است از جمله:

  • هزینه‌های بسیار پایین زندگی و تحصیل
  • نرخ مالیات پایین
  • نرخ بیکاری پایین
  • شرایط آسان برای ثبت شرکت
  • هزینه بسیار کم جهت سرمایه‌گذاری
  • وجود مدارس و دانشگاه‌های با کیفیت و دو زبانه
  • رفاه اجتماعی و امنیت بسیار بالا
  • رفت و آمد بدون محدودیت و بدون نیاز به ویزا به اکثر کشورهای غربی
  • تردد آزاد به ایالات متحده آمریکا
  • خرید بدون محدودیت ملک
  • اخذ یکی از باارزش‌ترین و بهترین پاسپورت‌های جهان
  • اجازه‌ی کار، زندگی و سرمایه‌گذاری در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و حوزه شنگن
  • امکان دسترسی به خدمات آموزشی و سلامت و درمان این کشور

از سوی دیگر، اخذ اقامت مجارستان نسبت به سایر کشورهای اروپایی بسیار کم‌هزینه‌تر و آسان‌تر است. در ادامه، روش‌های مختلف مهاجرت و اخذ اقامت مجارستان را به طور کلی مورد بررسی قرار می‌دهیم. 

 

مزایای اخذ اقامت مجارستان 

روش‌های مختلف مهاجرت و اخذ اقامت مجارستان

روش‌های مهاجرت به کشور مجارستان بسیار متنوع هستند. با این وجود، 5 روش مهاجرتی معتبر و در دسترس وجود دارد که عبارتند از مهاجرت از طریق تحصیل، مهاجرت از طریق کار، مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری، مهاجرت از طریق ازدواج و همچنین تولد. 

در بخش‌های بعدی، اطلاعات کامل و جامعی در مورد شرایط و ضوابط هر یک از این روش‌ها ارائه خواهد شد. 

اخذ اقامت مجارستان از طریق تحصیل

یکی از رایج‌ترین روش‌های مهاجرتی و اخذ اقامت مجارستان از طریق تحصیل است. این کشور از نظر تحصیل جز برترین کشورهای اروپایی است. بسیاری از دانشگاه‌های مجارستان در رتبه‌بندی جهانی قرار دارند. 

از جمله مزایای تحصیل در این کشور رایگان بودن آن است. از سوی دیگر، اکثر دانشگاه‌های مجارستان به زبان انگلیسی (سطح متوسط) برگزار می‌شوند و مهاجران در این خصوص با مشکل چندان زیادی روبرو نخواهند شد. 

تحصیل در کشور مجارستان تا 16 سالگی اجباری است. نظام آموزشی این کشور همانند بسیاری از کشورهای اروپایی بر اساس بولونیا است. سیستم بولونیا یک نوع آموزش کیفی به جای نمره‌دهی است. به عبارت دیگر، در این سیستم از سه روش نمره‌دهی 1(عالی) تا 5 (مردود)، 1(عالی) تا 3 (مردود) و A (عالی) تا F (مردود) استفاده می‌شود. 

دانش‌آموزان این کشور از سن 3 تا 6 سال به پیش دبستانی، از سن 6 تا 14 سال به دبستان و از سن 14 تا 18 سال به دبیرستان می‌روند. دبیرستان‌های این کشور به دو دسته‌ی عادی و فنی و حرفه‌ای تقسیم می‌شوند. 

متقاضیان ورود به دانشگاه‌های این کشور باید در آزمون ورودی موسوم به ماتورا شرکت کنند و امتیاز لازم جهت پذیرش در دانشگاه مورد نظر خود را به دست آورند. دانشگاه‌های کشور مجارستان هم دولتی و هم خصوصی هستند. برخی از مهم‌ترین دانشگاه‌های دولتی این کشور عبارتند از:

  • کوروینس
  • فنی و علوم اقتصادی بوداپست
  • هنرهای زیبا
  • دبرسن
  • پیچز

از جمله دانشگاه‌های خصوصی مهم این کشور نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آندراسی بوداپست
  • متروپولیتان بوداپست
  •  کینگ زیگموند
  • اروپای مرکزی

لازم به ذکر است که هزینه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی کشور مجارستان به طور میانگین 2000 یورو در سال می‌باشد. 

 

اخذ اقامت مجارستان از طریق تحصیل

 

شرایط اخذ بورسیه تحصیلی در دانشگاه‌های کشور مجارستان

دانشجویان سراسر جهان می‌توانند از بورسیه تحصیلی کشور مجارستان با نام Stipendium Hungaricum (بورسیه تحصیلی مجارستان) در مقاطع مختلف تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا)بهره‌مند شوند. البته، اخذ این بورسیه تحصیلی کار چندان آسانی نیست و به رزومه تحصیلی و تحقیقاتی بسیار قوی و معتبری نیاز دارد. 

متقاضیان به دریافت این بورسیه می‌توانند شخصاً درخواست خود را از دانشگاه مورد نظر در مجارستان پیگیری کنند. چنانچه متقاضی موفق به دریافت بورسیه تحصیلی مجارستان شد، دیگر لازم نیست هزینه شهریه دانشگاه را پرداخت نماید. از سوی دیگر، کمک هزینه تحصیلی 130 تا 580 یورو در ماه نیز به دانشجو دارای بورسیه تحصیلی داده می‌شود. 

اسکان این دانشجویان نیز کاملاً رایگان است و دولت مبلغ 120 یورو نیز به عنوان کمک هزینه زندگی به دانشجو پرداخت می‌کند. لازم به ذکر است که دانشجویان دارای بورسیه تحصیلی می‌توانند سالانه تا سقف 205 یورو از بیمه درمانی رایگان استفاده کنند. 

دانشجویانی که تمایل و شرایط لازم جهت درخواست بورسیه تحصیلی دانشگاه‌های مجارستان را دارند، باید تا 15 ژانویه اقدام نمایند. 

 

شرایط اخذ بورسیه تحصیلی در دانشگاه‌های کشور مجارستان

 

مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی

متقاضیان جهت اخذ ویزای تحصیلی باید مدارک زیر را تهیه و در روز مصاحبه به همراه داشته باشند:

  • تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی
  • عکس پاسپورتی
  • پاسپورت با اعتبار حداقل 90 روز
  • کلاسه اثر انگشت
  • رسید پرداخت شهریه دانشگاه
  • رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا به مبلغ 60 یورو
  • رسید سپرده بانکی
  • نمره زبان آیلتس بالای 6 (سطح متوسط زبان انگلیسی)
  • نامه پذیرش از دانشگاه موردنظر
  • بیمه درمانی
  • آدرس محل سکونت در مجارستان
  • اثبات تمکن مالی برای پوشش هزینه زندگی در قالب پرینت حساب بانک

لازم به ذکر است که فرم درخواست شامل مواردی از قبیل ذکر نوع آموزش، نام دانشگاه محل تحصیل، دفتر مرکزی سازمان میزبان (دانشگاه) و جزئیات مربوط به بورسیه یا کمک هزینه‌ی تحصیلی است. 

یکی از مزایای تحصیل در کشور مجارستان این است که دانشجویان می‌توانند 20 ساعت در هفته کار کنند. علاوه بر این، دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا می‌توانند برای همراه (همسر و فرزندان کوچک‌تر از 18 سال) نیز ویزا بگیرند. البته، همراه اجازه کار در کشور مجارستان را ندارد و جهت دریافت اجازه کار باید به اداره مهاجرت مجارستان مراجعه کند. 

به طور کلی، متقاضیان اخذ ویزای تحصیلی ابتدا باید از یکی از دانشگاه‌های معتبر مجارستان پذیرش بگیرند. و پس از دریافت پذیرش، درخواست خود را به سفارت یا کنسولگری ارائه دهند. دانشجویان پس از پایان دوره تحصیل خود در مجارستان می‌توانند جهت تبدیل ویزای تحصیلی خود به ویزای کار نیز اقدام نمایند. 

 

مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی

 

ویزای تحصیلی مجارستان

به طور کلی، ویزای تحصیلی برای دانشجویان مهاجرت تحصیلی به مجارستان دو سال اعتبار دارد. متقاضیان به این نکته توجه داشته باشند که حداقل 4 تا 6 هفته قبل از موعد مقرر باید از سفارت وقت مصاحبه بگیرند. 

پس از مصاحبه، دریافت ویزای تحصیلی حدود 1 تا 4 هفته طول می‌کشد. دانشجویان پس از ورود به کشور مجارستان باید ظرف 15 روز اول جهت اخذ اقامت مجارستان (اقامت موقت) اقدام نمایند. اقامت موقت کشور مجارستان برای دانشجویان 90 روزه است و قابل تمدید می‌باشد.  

 

ویزای تحصیلی مجارستان

اخذ اقامت مجارستان از طریق کار

یکی دیگر از بهترین گزینه‌های مهاجرتی و اخذ اقامت مجارستان از طریق کار است. دریافت ویزای کار منوط به داشتن پیشنهاد کاری از سوی کارفرمای ساکن کشور مجارستان است. از آنجایی که نرخ بیکاری و در کشور مجارستان پایین و در عین حال اقتصاد آن بسیار پررونق است، پس احتمال یافتن شغل موردنظر وجود دارد.

نکته قابل توجه در مورد دریافت اقامت مجارستان از طریق کار، برخورداری از سطح عمومی زبان انگلیسی یا مجاری است. ویزای کاری از نوع ویزای نوع D موقت 30 روزه است. 

در این روش از مهاجرت، ابتدا کارفرما باید مجوزهای لازم جهت استخدام نیروی خارجی را از مقامات مربوطه مجارستان دریافت نماید. سپس، شغل موردنظر را برای جذب نیروی داخلی در خود مجارستان آگهی می‌کند. این آگهی باید به مدت 15 روز منتشر شود. در صورت عدم یافتن فرد واجد شرایط، کارفرما می‌تواند جهت استخدام متقاضیان خارجی اقدام کند. 

کارفرما شرایط متقاضیان شغل موردنظر را بررسی می‌کند و از میان داوطلبان برای فرد واجد شرایط دعوت‌نامه کاری (پیشنهاد شغلی) ارسال می‌نماید. 

لازم به ذکر است که علاوه بر دریافت دعوت‌نامه کاری، متقاضیان می‌توانند از روش دیگری نیز برای مهاجرت کاری به مجارستان استفاده کنند. در این روش، متقاضی با ویزای توریستی 30 روزه وارد مجارستان می‌شود و در این مدت باید به دنبال کار بگردد. 

در صورت یافتن شغل موردنظر می‌تواند جهت اخذ ویزای کار از اداره مهاجرت مجارستان اقدام کند. در غیر این صورت باید مجارستان را ترک کند. 

 

اخذ اقامت مجارستان از طریق کار

 

مشاغل موردنیاز جهت اخذ اقامت مجارستان

در میان مشاغل مختلف‌، برخی از شغل‌ها از شانس بیشتری برای دریافت دعوت‌نامه کاری برخوردار هستند. این مشاغل عبارتند از: 

  • مدیر سئو
  • مدیر امور مالی
  • کارشناس IT
  • مدیر فروش
  • کارشناس توسعه بازار
  • کارشناس مدیریت منابع

 

مشاغل موردنیاز جهت اخذ اقامت مجارستان

 

مدارک لازم جهت مهاجرت کاری و اخذ اقامت مجارستان

متقاضی در صورت دریافت دعوت‌نامه از سوی کارفرمای ساکن مجارستان باید مدارک زیر را جمع‌آوری کند و در زمان مصاحبه با خود به همراه داشته باشد. این مدارک عبارتند از:

  • پاسپورت معتبر و ارائه 2 قطعه عکس پاسپورتی
  • مدارک شناسایی
  • دعوت‌نامه کاری (پیشنهاد شغلی)
  • اثبات محل اقامت و ارائه آدرس محل اسکان در طول اقامت
  • قرارداد کاری
  • ارائه سوابق کاری و گواهی کاری از شرکت‌های قبلی
  • فرم درخواست
  • مدارک تحصیلی متناسب با موقعیت کاری
  • ارائه نامه‌ای مبنی بر تمکن مالی

فرم درخواست شامل نوع موقعیت شغلی و آدرس دقیق محل کار (شرکت میزبان) است. نقص در هر یک از مدارک بالا ممکن است شانس متقاضی برای دریافت ویزای کار را از بین ببرد. 

 

مدارک لازم جهت مهاجرت کاری و اخذ اقامت مجارستان

 

هزینه‌های لازم برای اخذ اقامت مجارستان از طریق ویزای کار

متقاضیان اخذ ویزای کار و به تبع اقامت مجارستان ‌می‌بایست حدود 60 یورو برای اخذ ویزای کار و حدود 3000 یورو برای تمدید آن پرداخت کنند. نتیجه‌ی درخواست اخذ ویزای کار نهایتاً پس از 21 روز به متقاضی اعلام می‌شود. نتیجه‌ی نهایی نیز 71 روز پس از مصاحبه در سفارت مشخص می‌شود. 

در صورت رد درخواست ویزای کار، متقاضی می‌تواند در خصوص نتیجه‌ی اعلام شده اعتراض کند. البته، برای ثبت اعتراض تنها 8 روز پس از اعلام نتیجه نهایی مهلت دارد. هزینه ثبت اعتراض حدود 20 یورو می‌باشد. 

 

هزینه‌های لازم برای اخذ اقامت مجارستان از طریق ویزای کار

 

اخذ اقامت مجارستان برای همراه از طریق مهاجرت کاری

یکی از مزایای اخذ ویزای کاری این است که متقاضی می‌تواند برای همراه (همسر و فرزندان کوچک‌تر از 18) خود نیز ویزا بگیرد. البته، پیش از اخذ ویزای کار باید اثبات شود که متقاضی قادر به پرداخت هزینه‌های زندگی خود و همراهانش است. 

به این منظور، متقاضی باید جهت اثبات تمکن مالی، پرینت حساب بانکی خود را نیز ارائه دهد. در این حساب بانکی باید مبلغ موردنظر حداقل از سه ماه قبل در حساب بانکی وجود داشته باشد. 

با توجه به پایین بودن هزینه‌های زندگی در کشور مجارستان، متقاضیان اخذ ویزا برای همراهان با مشکل روبرو نمی‌شوند. به عبارت دیگر، مبلغ موردنظر برای اثبات تمکن مالی در مجارستان نسبت به سایر کشورهای اروپایی بسیار کمتر است. 

 

اخذ اقامت مجارستان برای همراه از طریق مهاجرت کاری

 

موسسات کاریابی جهت دریافت پیشنهاد شغلی

همانطور که گفته شد، متقاضی جهت اخذ ویزای کار باید از سوی کارفرمای ساکن مجارستان دعوت‌نامه کاری دریافت کند. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه باید از موقعیت‌های شغلی آگهی شده در مجارستان اطلاع پیدا کرد. 

بهترین روش برای این منظور، مکاتبه و مشاوره با موسسات کاریابی معتبر و قابل اطمینان است. کارشناسان این موسسات می‌توانند شما را در یافتن شغل مرتبط با تخصص و رشته تحصیلیتان کمک کنند. 

برخی از مهم‌ترین موسسات کاریابی شور مجارستان عبارتند از:

  • موسسه‌ی Hays
  • موسسه‌ی Adecco
  • موسسه‌ی Reed
  • موسسه‌ی Randstad
  • موسسه‌ی Grafton

متقاضیان می‌توانند از سایت‌های کاریابی معتبر زیر نیز استفاده کنند:

  • Hungary.xpatjobs.com
  • Workabroad.ph
  • Glassdoor.com
  • Workania.hu
  • Iagora.com

متقاضی همچنین می‌تواند جهت مصاحبه کاری خود نیز با کارشناسان این موسسات مشورت کند. 

 

موسسات کاریابی جهت دریافت پیشنهاد شغلی

اخذ اقامت مجارستان از طریق سرمایه‌گذاری

سومین روش جهت مهاجرت و اخذ اقامت مجارستان از طریق سرمایه‌گذاری است. سرمایه‌گذاری در این کشور به سه طریق امکان‌پذیر است: (1) ثبت شرکت؛ (2) خرید اوراق قرضه یا سرمایه‌گذاری اقتصادی و (3) خرید ملک. 

کشور مجارستان از جمله کشورهای اروپایی است که از سرمایه‌گذاران خارجی بسیار حمایت می‌کند. در نتیجه، ریسک سرمایه‌گذاری در مجارستان برای متقاضیان خارجی بسیار پایین است. به علاوه، هزینه‌های سرمایه‌گذاری جهت اخذ اقامت مجارستان در مقایسه با سایر کشورهای غربی بسیار پایین‌تر است. 

متقاضیان خرید ملک در مجارستان می‌توانند با سرمایه‌ای بالغ بر 60 هزار یورو اقدام نمایند. اتباع خارجی تنها می‌توانند ملک مسکونی را خریداری کنند و امکان خرید زمین‌های کشاورزی و مستغلات برای آن‌ها وجود ندارد.

لازم به ذکر است که خرید ملک منجر به اخذ اقامت مجارستان نمی‌شود. متقاضی جهت ارائه درخواست اقامت مجارستان یا باید سرمایه‌گذاری کند یا باید شرکتی ثبت نماید. 

یک دیگر از روش‌های سرمایه‌گذاری در کشور مجارستان، خرید اوراق قرضه دولتی (سرمایه‌گذاری اقتصادی) است. متقاضیان تا چند سال اخیر می‌توانستند به این طریق اقامت مجارستان را به دست آورند اما از سال 2017 به بعد قوانین مربوط به آن کاملاً تغییر کرده است. 

سومین روش سرمایه‌گذاری که اتفاقاً منجر به اخذ اقامت مجارستان نیز می‌شود، ثبت شرکت و کارآفرینی است. در ادامه بیشتر در این مورد صحبت خواهیم کرد. 

 

اخذ اقامت مجارستان از طریق سرمایه‌گذاری

 

ثبت شرکت جهت اخذ اقامت مجارستان

یکی از مزایای ثبت شرکت در مجارستان، نرخ پایین مالیات است. از سوی دیگر، متقاضیان تنها با سرمایه‌ی بالغ بر 15 هزار یورو می‌توانند جهت ثبت شرکت در مجارستان اقدام نمایند. 

البته، علاوه بر این هزینه به 35 هزار یورو سرمایه اولیه و 10 هزار یورو سرمایه در گردش از طریق استخدام چند کارمند ساکن مجارستان نیاز است. 

ثبت شرکت در مجارستان به ارائه طرح اقتصادی یا بیزنس پلن نیاز دارد. اگر با طرح اقتصادی پیشنهادی موافقت شد، متقاضی می‌تواند شرکت خود را ثبت کند. معمولاً ثبت شرکت در کمتر از 4 تا 6 ماه صورت می‌گیرد. در این مدت باید فرم‌های مختلف به دقت بررسی و تکمیل شوند. 

انواع شرکت در کشور مجارستان عبارتند از:

  • شرکت سهامی عام (KFT)
  • شرکت با مسئولیت محدود که می تواند به طور خصوصی (ZRT) و یا عمومی (NYRT )
  • شرکت با مشارکت محدود (BT)
  • شرکت با مشارکت عمومی (KKT )

از دیگر مزایای ثبت شرکت در مجارستان این است که متقاضی می‌تواند بلافاصله پس از ثبت شرکت جهت اخذ اقامت مجارستان اقدام نماید. 

کارآفرینی نیز روش دیگری است که منجر به اخذ اقامت مجارستان می‌شود. حداقل سرمایه لازم جهت کارآفرینی در کشور مجارستان، 50 هزار یورو در نظر گرفته شده است. 

لازم به ذکر است که تنها سرمایه‌گذارانی قادر به اخذ اقامت مجارستان هستند که حداقل 5 سال از فعالیت آن‌ها در این کشور گذشته باشد و هیچ تخلفی در زمینه پرداخت مالیات نداشته باشند. علاوه بر این، سرمایه‌گذار باید حداقل 9 ماه از سال را در این کشور سپری کرده باشد. عدم رعایت هر یک از موارد فوق‌الذکر موجب رد درخواست اقامت مجارستان می‌شود. 

 

ثبت شرکت جهت اخذ اقامت مجارستان

 

مزایای سرمایه‌گذاری در کشور مجارستان

از جمله مزایای  سرمایه‌گذاری در کشور مجارستان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پذیرش POA و اخذ اقامت کشور مجارستان
  • پرداخت مالیات بسیار کم (حدود %10)
  • عضویت مجارستان در میان 26 کشور حوزه شنگن
  • امکان کارآفرینی در این کشور از تمامی کشورهای سراسر جهان
  • اخذ اجازه عبور و مرور بدون محدودیت
  • ریسک بسیار پایین سرمایه‌گذاری
  • اخذ اقامت و تابعیت کشور مجارستان در کمترین زمان ممکن
  • امکان رفت و آمد به کشورهای حوزه شنگن
  • امکان اخذ اقامت برای همراه سرمایه‌گذار (همسر و فرزندان کمتر از 18 سال)
  • هزینه‌های بسیار پایین سرمایه‌گذاری در مجارستان نسبت به سایر کشورهای اروپایی
  • ثبت شرکت بین یک تا دو هفته
  • عدم تعهد برای سپردن سرمایه در بانک
  • صدور خودکار شماره‌های مالیاتی 

 

مزایای سرمایه‌گذاری در کشور مجارستان

اخذ اقامت مجارستان از طریق ازدواج

یکی دیگر از روش‌های نه چندان مرسوم مهاجرت و اخذ اقامت مجارستان، ازدواج است. این روش شاید راحت‌ترین و در عین حال کم‌هزینه‌ترین روش برای اخذ اقامت مجارستان به شمار رود. اخذ اقامت از طریق ازدواج در بیشتر کشورهای دنبال وجود دارد. لازم به ذکر است که قوانین مرتبط با آن هیچ تفاوتی بین زنان و مردان هم ندارد. 

در این روش از اخذ اقامت مجارستان، دو نکته اهمیت دارد.

  1. مستندات کافی برای اثبات حقیقی بودن ازدواج وجود داشته باشد؛
  2. فرد تبعه مجارستان از تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینه‌های زندگی همسر خود نیز برخوردار باشد. 

سن قانونی ازدواج در کشور مجارستان، 18 سال است و تنها ازدواج‌های قانونی به رسمیت شناخته می‌شوند. البته، افراد بین 14 تا 18 سال با اجازه‌ی والدین می‌توانند ازدواج کنند. 

شرایط ازدواج جهت اخذ اقامت مجارستان به این طریق است که فرد تبعه (چه مرد و چه زن) می‌تواند برای همسر خود اقامت موقت بگیرد. سپس، فرد می‌تواند اقامت موقت خود را به اقامت دائم تبدیل کند. 

 

اخذ اقامت مجارستان از طریق ازدواج

 

شرایط اخذ اقامت مجارستان از طریق ازدواج

همانطور که گفته شد، هیچ تفاوت جنسیتی در اخذ اقامت مجارستان از طریق ازدواج وجود ندارد. بدان معنی که یک مرد خارجی می‌تواند با زن تبعه مجاری و یک زن خارجی می‌تواند با مرد تبعه مجاری ازدواج کند. در هر دو حالت، ازدواج در صورت قانونی و حقوقی بودن، منجر به اخذ اقامت مجارستان می‌شود.

در این روش، یکی از طرفین باید تابعیت و اقامت دائم کشور مجارستان را داشته باشد. همچنین، تمکن مالی لازم جهت پرداخت هزینه‌های زندگی همسر خود را نیز دارا باشد. 

لازم به ذکر است که طبق قوانین مدنی ایران، ازدواج فرد خارجی با زن ایرانی موجب اخذ تابعیت ایران نمی‌شود. این در حالی است که ازدواج فرد خارجی با مرد ایرانی موجب اخذ تابعیت ایرانی می‌شود. 

به طور کلی، ازدواج جهت اخذ اقامت مجارستان باید واجد شرایط زیر باشد:

  • زندگی برای 3 سال متوالی در مجارستان
  • عدم داشتن سابقه کیفری یا پیگرد قانونی
  • اثبات تمکن مالی برای تامین هزینه‌های زندگی
  • عدم نقض امنیت ملی و عمومی مجارستان به دلیل اعطای تابعیت به فرد خارجی
  • شرکت و قبولی در آزمون سنجش زبان مجاری

لازم به ذکر است که دولت مجارستان با دو تابعه بودن افراد هیچ مشکلی ندارد. به این معنا که فرد خارجی می‌تواند تابعیت اصلی خود را حفظ کند و در عین حال اقامت مجارستان را نیز داشته باشد.

 

شرایط اخذ اقامت مجارستان از طریق ازدواج

 

مزایای اخذ اقامت مجارستان از طریق ازدواج

از جمله مزایای ازدواج با یک فرد تبعه مجارستان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهره‌مندی از اجازه کار و زندگی در مجارستان بدون محدودیت زمانی
  • دریافت اجازه کار در سایر کشورهای اروپایی
  • امکان خرید ملک در مجارستان
  • دسترسی به سیستم آموزش و سلامت کشور مجارستان

همانطور که گفته شد، به شخص خارجی پس از ازدواج، اقامت موقت اعطا می‌شود. شخص پس از سه سال زندگی متوالی در مجارستان می‌تواند جهت اخذ تابعیت و اقامت مجارستان اقدام نماید. 

 

مزایای اخذ اقامت مجارستان از طریق ازدواج

 

مدارک لازم جهت اخذ اقامت مجارستان از طریق ازدواج

افرادی که قصد ازدواج با اتباع خارجی را دارند، حداقل دو ماه پیش از ازدواج باید جهت انجام مراحل قانونی لازم اقدام نمایند. مدارک لازم برای این منظور عبارتند از:

  • گواهی تولد با ذکر نام والدین تبعه خارجی
  • گواهی مجرد بودن
  • مدارک شهروندی
  • گواهی فوت همسر سابق و یا گواهی طلاق از همسر سابق (در صورت وجود)
  • مدارکی مبنی بر تمکن مالی فرد ساکن مجارستان

 

مدارک لازم جهت اخذ اقامت مجارستان از طریق ازدواج

اخذ اقامت مجارستان از طریق تولد

یکی دیگر از روش‌های به دست آوردن اقامت مجارستان از طریق تولد است. به طور کلی، به دست آوردن اقامت کشورهای خارجی از طریق تولد به دو روش امکان‌پذیر است:

  • اخذ اقامت از طریق اصل خاک
  • اخذ اقامت از طریق اصل خون

منظور از اخذ اقامت از طریق اصل خاک این است که اگر فرزندی از اتباع خارجی در خاک کشوری متولد شد، شهروندی آن کشور به فرزند اعطا می‌شود. در مقابل، در اصل خون تنها شهروندی یک کشور به فرزند والدین تبعه آن کشور بدون توجه به محل تولد فرزند اعطا می‌شود. 

لازم به ذکر است که در برخی از کشورها اعطای تابعیت به فرزند از طریق تابعیت پدر صورت می‌گیرد. 

کشور مجارستان از جمله کشورهایی است که از اصل خون برای اعطای تابعیت استفاده می‌کند. یعنی تولد در خاک این کشور منجر به اخذ اقامت مجارستان نمی‌شود. شهروندی مجارستان تنها به فرزندانی اعطا می‌شود که دارای والدین تبعه مجارستان هستند. 

تا قبل از سال 1993، تابعیت مجارستان از پدر به فرزند منتقل می‌شود این بدان معنی بود که اگر پدر تابعیت و اقامت مجارستان را نداشت، فرزندش نیز نمی‌توانست این تابعیت را به دست آورد مگر آن که پدر کودک نامشخص باشد. 

 

اخذ اقامت مجارستان از طریق تولد

هزینه‌های زندگی در کشور مجارستان

پیش از اقدام جهت مهاجرت و اخذ اقامت مجارستان توصیه می‌شود که اطلاعاتی در مورد هزینه‌های زندگی در این کشور به دست آورید. خوشبختانه، هزینه‌های زندگی در این کشور نسبت به سایر کشورهای حوزه شنگن بسیار پایین‌تر است. 

منظور از هزینه‌های زندگی در کشور مجارستان، مجموع هزینه خوراک، پوشاک، مسکن، رقت و آمد و سلامت است. به صورت میانگین، این هزینه بدون در نظر گرفتن اجاره مسکن برای هر نفر 600 یورو در ماه تخمین زده می‌شود. 

هزینه اجاره یک آپارتمان تک خوابه در مرکز شهر 400 یورو و در خارج از شهر حدود 280 یورو است. این در حالی است این مبلغ برای یک آپارتمان سه خوابه به ترتیب حدود 700 یورو و حدود 500 یورو در نظر گرفته می‌شود. 

لازم به ذکر است که هزینه‌های زندگی در هر کشور به  سبک زندگی خود فرد بستگی دارد و کاملاً متغیر می‌باشد. 

 

هزینه‌های زندگی در کشور مجارستان

کلام آخر

به طور کلی، کشور مجارستان یکی از ارزان‌ترین کشورهای حوزه شنگن و اتحادیه اروپا محسوب می‌شود. اخذ اقامت این کشور به معنی امکان تردد بدون محدودیت و بدون نیاز به ویزا به سایر کشورهای اتحادیه اروپا است. 

نرخ بیکاری و نرخ مالیات پایین، رونق اقتصادی، سطح آموزش و خدمات درمانی بالا و غیره همگی این کشور را به یک مکان ایده‌آل برای مهاجرت تبدیل کرده‌اند. 

روش‌های مهاجرت و به تبع اخذ اقامت مجارستان بسیار متنوع است که در این بین می‌توان به مهاجرت از طریق تحصیل، کار، سرمایه‌گذاری (ثبت شرکت)، ازدواج و حتی تولد اشاره کرد. 

از دیگر مزایای اخذ اقامت مجارستان می‌توان به اخذ اقامت با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان ممکن اشاره کرد. اگر به دنبال کم‌هزینه‌ترین روش اخذ اقامت مجارستان می‌کردید، مهاجرت از طریق کار می‌تواند ایده‌آل باشد. پس از آن، می‌توان به مهاجرت از طریق تحصیل به کشور مجارستان اشاره کرد. 

توصیه می‌شود پیش از اقدام به مهاجرت حتماً در رابطه با شرایط و فرهنگ کشور مجارستان به خوبی تحقیق کنید و ببینید که آیا این شرایط با سبک زندگی شما سازگاری دارد یا خیر. به علاوه، کارشناسان موسسات مهاجرتی معتبر می‌توانند شما را در انتخاب بهترین روش مهاجرت به کشور مجارستان کمک کنند. 

 

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.