مهاجرت به نروژ از طریق ازدواج در سال 2022

0

برای مهاجرت به کشور نروژ راه های مختلفی وجود دارد که یکی از این راه ها، مهاجرت از طریق ازدواج می باشد. البته قوانین و مقررات خاصی برای ازدواج افراد خارجی با شروندان نروژی تعیین شده است. در ادامه قوانین و مقررات مهاجرت به نروژ از طریق ازدواج را بررسی می کنیم. مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج و کشورهایی همچون هلند، روسیه، اوکراین و بسیاری از کشورهای دیگر نیز جزو گزینه های موجود هستند.

مهاجرت به کشور نروژ از طریق ازدواج

همانطور که اشاره شد، ازدواج یکی از راه های مهاجرت و گرفتن اقامت می باشد. نروژ یکی از بهترین کشور های دنیا برای زندگی به حساب می آید. به همین دلیل تقاضا برای مهاجرت به این کشور از طریق ازدواج نیز بسیار زیاد است. شرایط ازدواج برای افراد نروژی و افراد دارای اقامت یکسان می باشد، اما ازدواج یک فرد نروژی با فردی غیر مقیم دارای شرایط خاصی می باشد.

مهاجرت به کشور نروژ از طریق ازدواج

شرایط ازدواج در کشور نروژ

برای ازدواج در کشور نروژ مانند هر کشور دیگری، شرایط خاصی وجود دارد. برای ازدواج در این کشور حتما هر دو طرف باید به سن قانونی (18 سالگی) رسیده باشند. هر دو طرف باید مجرد باشند. حتما باید اجازه ازدواج گرفته و تمام شرایط آن رعایت شود. در صورت ازدواج مجدد، مراحل قانونی و تقسیم اموال ازدواج قبلی صورت گرفته باشد. همچنین در صورت تمایل می توانید برای تغییر نام درخواست بدهید.

  • مدارک مورد نیاز برای افراد غیر مقیم

برای افرادی که مقیم نیستند، مدارکی خاص نیاز می باشد. مدارکی که اجازه ورود و ماندن شما در کشور نروژ را نشان دهد. همچنین مدارکی برای نشان دادن عدم وجود مانع، جهت ازدواج شما از سمت کشورتان نیاز می باشد. این مدارک و اسناد حتما باید اصل باشند و از طرف یک اسناد رسمی، تصدیق شوند.

از تهیه این اسناد و مدارک نباید بیش از 4 ماه گذشته باشد. اسناد و مدارک تهیه شده اگر به زبان نروژی و یا انگلیسی نباشند، حتما باید توسط مترجم رسمی ترجمه و مهر و امضا شوند و همراه اصل مدارک ارائه شوند. دقت داشته باشید که ترجمه حتما باید مورد تایید وزارت امور خارجه باشد.

ارائه شناسنامه، پاسپورت و یا سایر اسنادی که هویت شما را تایید می کند، الزامی است.

در صورت طلاق گرفتن در خارج از کشور نروژ، باید برگه های طلاق را به فرماندار شهر مربوطه در نروژ ارائه شود. به این ترتیب قبل از گرفتن مجوز، بررسی های لازم صورت می گیرد.

مدارک مورد نیاز برای افراد غیر مقیم

  • مدت زمان مورد نیاز برای تکمیل این پروسه

در حالت کلی این پروسه تا 14 روز زمان می برد؛ اما بهتر است درخواست نامه قبل از مراسم، در اولین فرصت ممکن تحویل داده شود. در صورت ارائه مدارک به صورت کامل، گواهی نامه مفید و موثر واقع می شود. دقت داشته باشید که مدت گواهی نامه 4 ماه می باشد و آن را به محل سکونت عروس می فرستند. البته گاهی هم این گواهی نامه برای فردی که مراسم ازدواج را انجام داده به صورت مستقیم ارسال می شود.

در صورت تمایل زوجین به داشتن گواهی نامه اداره مالیات، آن ها باید دارای یک آی دی معتبر در زمان اخذ آن داشته باشند. در نهایت زوجین باید گواهی را برای شخصی که مراسم ازدواج را انجام داده، حاضر کنند.

مدت زمان مورد نیاز برای تکمیل پروسه اخذ ویزای ازدواج نروژ

مدارک مورد نیاز جهت ورود و ماندن در کشور نروژ

کسانی که تمایل به ازدواج در کشور نروژ را دارند باید اجازه ورود و اقامت آن را در زمان ازدواج به صورت قانونی داشته باشند.

ارائه اسنادی (مدارک شناسایی و پاسپورت) مبنی بر اجازه ورود و اقامت الزامی است. این مدارک و اسناد باید توسط زوجین (هر دو نفر) ارائه شود.

شما باید از کشور خودتان (کشوری که تبعه آن هستید) و یا کشوری که در 6 ماه گذشته اجازه اقامت در آن را داشته اید، درخواست دهید.

نکته 1: شهروندان کشور هایی نظیر: نیوزلند و استرالیا می توانند بدون ویزا وارد کشور نروژ شده و تا 90 روز اقامت داشته باشند.

نکته 2: مهر زده شده روی بلیط یا پاسپورت از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا از این طریق قانونی بودن ورود و اقامت شما مشخص می شود.

مدارک مورد نیاز جهت ورود و ماندن در کشور نروژ

ویزای نامزدی نروژ

ویزای نامزدی برای کسانی که قصد پیوستن به خانواده و یا همسر خود را دارند، کاربردی است. فرد متقاضی برای درخواست این ویزا باید به سفارت نروژ در محل زندگی خود مراجعه کند. توجه داشته باشید که امکان ورود به نروژ در زمان بررسی این درخواست وجود ندارد. پس از اتمام بررسی و صدور ویزا مجددا امکان ورود و خروج از نروژ و حتی اجازه کار هم به شما داده می شود.

  • شرایط لازم برای دریافت ویزای نامزدی

برای دریافت این ویزا هیچکدام از دو طرفین نباید از نظر قانونی برای ازدواج مشکلی داشته باشند. هر دو نفر واقعا باید قصد زندگی مشترک (بدون نقشه یا برنامه ریزی قبلی) داشته باشند. فردی که قصد ازدواج در کشور نروژ را دارد نباید ممنوعیت ورود داشته باشد.

نامزد فردی که به قصد ازدواج وارد کشور نروژ شده و تابعیت آنجا را ندارد، حتما باید نروژی باشد. اگر این فرد تابعیت نروژ و یا اقامت دائم را نداشته باشد؛ تنها در صورتی می تواند با ازدواج اقامت دریافت کند که اعضای خانواده تابعیت نروژ و یا اقامت دائم نروژ داشته باشند.

ازدواج دو طرفین باید طی 90 روز انجام شود. پس از مدت تعیین شده ویزای نامزدی آن ها باطل می شود. طرفین حتما باید در طی 2 سال گذشته ملاقات حضوری کرده باشند. البته اگر شرایط خاصی مثل: آداب و رسوم مانع ملاقات این دو فرد شده باشد، پس از اثبات می توانند این ویزا را دریافت کنند. تمام چیز های ضروری زندگی مثل: خانه فراهم شده باشد.

همچنین فرد نروژی نباید در یک سال گذشته از دولت مستمری تقاضا کرده باشد. دقت داشته باشید که درآمد فرد نروژی برای دریافت این ویزا اهمیت زیادی دارد و باید به حد مشخصی برسد.

درخواست الحاق به خانواده را می توانید پس از ازدواج، همراه با همسرتان به پلیس محلی بدهید. توجه داشته باشید که انقضاء اجازه نامزدی باید همراه با این درخواست ارائه شود. همانطور که می دانید ازدواج با طلاق یا همان جدایی عادی از بین می رود.

ویزای نامزدی نروژ

شرایط مهاجرت پس از جدا شدن از همسر و یا شریک با فرزند مشترک در نروژ

پس از جدا شدن از همسر و یا شریک خود، در صورتی که فرزند مشترک داشته باشید بر اساس شرایطی می توانید برای مهاجرت خانوادگی اقدامات لازم را انجام دهید. در ابتدا باید هزینه های مرتبط با درخواست مهاجرت خود را پرداخت کنید. سپس بررسی کنید که شرایط لازم را داشته باشید. این شرایط به شرح زیر می باشد:

  • در طول یک سال گذشته، اجازه اقامت در کشور نروژ را داشته اید. اجازه یا حق دسترسی (یعنی حداقل یک بار در هفته، هر آخر هفته و یا دو هفته در طول تعطیلات کریسمس و تابستان و از این قبیل مناسبت ها) به فرزند خود را در کشور نروژ داشته باشید. کار ها و مسئولیت های والدینی را با همسر خود تقسیم کرده باشید.
  • در طول یک سال گذشته، اجازه اقامت در کشور نروژ را داشته اید. فرزندتان به صورت دائم با شما زندگی کند. دیگر والد فرزندتان هم در کشور نروژ ساکن باشد و اجازه دسترسی به فرزند و تقسیم مسئولیت را داشته باشد.

شرایط مهاجرت پس از جدا شدن از همسر و یا شریک با فرزند مشترک در نروژ

شرایط مهاجرت پس از جدا شدن از همسر و یا شریک بدون فرزند مشترک

در صورت طلاق و یا جدا شدن پس از اقدام برای مهاجرت خانوادگی با همسر، نمی توانید برای دریافت مجوز مهاجرت خانوادگی اقدامی انجام دهید. در صورت تمایل به ماندن در کشور نروژ می توانید سایر مجوز های اقامت (مانند: کار و تحصیل) را بررسی کرده و اقدامات لازم را انجام دهید.

شرایط مهاجرت پس از جدا شدن از همسر و یا شریک بدون فرزند مشترک

شرایط اقامت برای افرادی که همسرشان فوت کرده (فوت شوهر)

در صورت فوت شریک زندگی یا همسرتان پس از آمدن به کشور نروژ می توانید مجددا برای گرفتن اقامت جدید اقدام کنید. البته برای تجدید اقامت خود باید کار هایی را انجام دهید که در ادامه به آن ها اشاره ای خواهیم داشت.

در ابتدا هزینه مربوط به درخواست خود را پرداخت کنید. سپس مدارکی که نشان دهنده اقدام شما به همراه همسرتان برای مهاجرت خانوادگی و فوت آن پس از آمدن شما به کشور نروژ را ارائه دهید. دقت داشته باشید که ازدواج شما در صورتی که توسط یک مقام صالح (دادگاه منطقه ای، کلیسای نروژ) انجام شده باشد، معتبر است.

در برخی شرایط ازدواج های صورت گرفته در خارج از کشور نروژ معتبر نمی باشد. این شرایط به شرح زیر می باشد:

  • در صورتی که ازدواج توسط وکالت صورت گرفته باشد و یکی از طرفین در زمان ازدواج حضور نداشته باشد.
  • یکی از طرفین زیر سن قانونی (یعنی زیر 18 سال) باشد.
  • در صورتی که یکی از طرفین در زمان ازدواج متاهل باشد.

نکته 3: در موارد گفته شده حداقل یکی از طرفین در زمان ازدواج باید تابعیت نروژی و یا دارای اقامت دائم باشد. ازدواج هایی که در خارج از کشور نروژ صورت می گیرد حتما باید مطابق با قوانین کشوری که ازدواج در آن انجام شده باشد.

در صورتی که از طرفین دارای تابعیت نروژ و یا اقامت آن باشد، ازدواج باید طبق قانون و روش کشوری که در آن انجام شده، باشد. همچنین هر دو نفر به سن قانونی رسیده باشند و ازدواج آن ها توسط وکالت انجام نشده باشد.

در صورتی که ازدواج آن ها در سفارت نروژ صورت گرفته باشد، دارای اعتبار است.

شرایط مهاجرت نروژ پس از جدا شدن از همسر و یا شریک بدون فرزند مشترک

گواهی ازدواج و به رسمیت شناختن آن

تمام کسانی که خارج از کشور نروژ زندگی می کنند، باید به ثبت ملی نروژ اطلاع داده و گواهی ازدواج و سایر مدارک لازم را ارائه دهند. به این ترتیب ازدواج آن ها به رسمیت شناخته شده و ثبت می شود. در صورتی که ازدواج معتبر نباشد، به رسمیت شناخته نشده و در جمعیت ملی نروژ به ثبت نمی رسد.

دقت داشته باشید که مقامات مهاجرت درخواست الحاق به خانواده را بررسی می کنند و آن ها تصمیم می گیرند که ازدواج معتبر است. اگر مقامات مهاجرت ازدواج را معتبر ندانند بنابر دلایلی مختلفی مثل: ازدواج افراد زیر 18 سال، درخواست ویزای الحاق به خانواده رد شده و به آن ها تعلق نمی گیرد. به این ترتیب آن ها نمی توانند در کشور نروژ با یکدیگر زندگی کنند.

پس حتما در زمان ازدواج به سن دقت داشته باشید. حتی اگر در زمان درخواست برای الحاق به خانواده به سن قانونی رسیده باشید، این ویزا به شما تعلق نخواهد گرفت.

در کشور نروژ برای حمایت از مردم خود، قوانین سختگیرانه و محکمی برای جلوگیری از ازدواج های سوری گذاشته شده است. با این حال در صورت رعایت تمام شرایط، امکان مهاجرت به نروژ از طریق ازدواج وجود دارد.

گواهی ازدواج و به رسمیت شناختن آن

جمع بندی:

با توجه و بررسی شرایط ذکر شده، می توانید برای مهاجرت به کشور نروژ از طریق ازدواج اقدام کنید. ارائه مدرک زبان برای کسانی که می خواهند از طریق ازدواج اقامت کشور نروژ را دریافت کنند، ضروری نیست. اگر فرد موفق به دریافت ویزای ازدواج شود، می تواند برای فرزندان خود ویزای الحاق بگیرد. به این ترتیب فرزندان او هم می توانند به کشور نروژ مهاجرت کنند.

توجه داشته باشید که برای گرفتن اقامت دائم در کشور نروژ حداقل باید 3 سال اجازه اقامت موقت در آن جا را داشته باشید. در این صورت می توانید برای گرفتن اقامت دائم درخواست دهید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.