شرایط و مدارک لازم اخذ ویزای جست و جوی کار آلمان در سال 2021

0

یکی از بهترین راه‌های مهاجرت به هر کشوری از جمله آلمان دریافت ویزای کار آن کشور است که در اکثر موارد می‌تواند حتی منجر به اقامت دائم نیز شود. برای دریافت ویزای کار آلمان باید از یک کارفرمای آلمانی جاب آفر آلمان را بگیرید. اما این امکان برای همه وجود ندارد که از راه دور یک پیشنهاد شغلی وسپس جاب آفر دریافت کنند. اگر جاب آفر آلمان را ندارید اما می‌خواهید در آلمان کار کنید، نوشته زیر را بخوانید تا در مورد شرایط و مدارک لازم اخذ ویزای جست و جوی کار آلمان بیشتر بدانید.

ویزای جست و جوی کار آلمان

ویزای جست‌وجوی کار آلمان در حقیقت یک ویزای شش ماهه است که به منظور جست‌وجو و یافتن شغل مناسب برای متقاضیان در نظر گرفته شده است. با این ویزا شما این امکان را خواهید داشت که خودتان شخصا به این کشور سفر کنید و در طول اقامت شش ماهه‌ی خود حضورا به دنبال کار مناسب برای خودتان بگردید.

اما این ویزا به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ آیا هرکسی می‌تواند این ویزا را دریافت کند و برای مدت شش ماه در آلمان اقامت کند؟

برای پاسخ به این سوال قبل از هرچیز بهتر است بدانید برای ویزای جست و جوی کار آلمان چه شرایطی باید داشته باشید.

شرایط عمومی ویزای جست و جوی کار آلمان

برای اینکه یک متقاضی واجد شرایط درخواست ویزای جست‌وجوی کار آلمان باشد معیارهای متعددی وجود دارد. این معیارها در ادامه آمده‌اند:

حداقل سه سال سابقه کار در زمینه رشته تحصیلی؛ البته بهتر است که این سابقه از پنج سال بیشتر باشد

اثبات تمکن مالی کافی برای پوشش هزینه‌های زندگی در طول زمان اقامت در آلمان

بیمه مسافرتی یا پزشکی برای اقامت در آلمان تا وقتی که اجازه کار دریافت کنید

داشتن حداقل سطح B1 در آزمون زبان آلمانی

برای اینکه بتوانید در آزمون زبان آلمانی نمره‌ای در حد B1 کسب کنید، باید بتوانید در گفت و گویی که زبان آلمانی به صورت استاندارد به کار می‌رود و در مورد مسائل آشنا صحبت می‌شود، نکات اصلی را بفهمید، در اکثر موضوعاتی که در سفر به کشور آلمان با آن برخورد می‌نمایید از پس مشکلات خود برآیید و توانایی صحبت در مورد مسائل آشنا و مورد علاقه خود با استفاده از جملات ساده و پیوسته را نیز داشته باشید.

 

شرایط و مدارک لازم اخذ ویزای جست و جوی کار آلمان

مراحل دریافت ویزای جست‌وجوی کار آلمان

در صورتی که شرایط برشمرده در فهرست بالا را دارید، می‌توانید پروسه‌ی دریافت ویزای جست‌وجوی کار آلمان را شروع کنید. برای این کار باید مراحل زیر را طی کنید.

ارسال تقاضا برای سفارت آلمان

اولین مرحله برای دریافت ویزای جاب سیکر آلمان اسن است که تقاضای خود برای دریافت این ویزا را در وبسایت سفارت آلمان ثبت کنید. بعد از این کار از طرف سفارت برای انجام مصاحبه و تحویل مدارک وقتی برای شما تعیین می‌شود.

آماده کردن مدارک لازم برای ویزای جست و جوی کار آلمان

برای اخذ ویزای جست و جوی کار آلمان هم مانند هر ویزای دیگری باید به سفارت آلمان بروید. اما فراموش نکنید که قبل از رفتن به سفارت آلمان فهرست مدارک لازم برای ویزای جست و جوی کار را مرور کنید و همه موارد را ازقبل آماده کنید. این کار بسیار ضرورت دارد، زیرا اگر مدارک شما هرگونه نقصی داشته باشد درخواستتان رد می‌شود و مجبورید مجددا از سفارت وقت بگیرید. این مساله به‌خصوص در مورد دریافت ویزای جست و جوی کار آلمان بسیار دردسرساز است، زیرا عموما بسیار طول می‌کشد تا سفارت برای رسیدگی به پرونده‌ی این نوع ویزا وقت بدهد. به علاوه رد درخواست ممکن است در پذیرش درخواستتان برای دفعات بعد نیز تاثیر سوء داشته باشد.

مدارک لازم برای ویزای جست و جوی کار آلمان

فهرست مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای جست‌وجوی کار آلمان به شرح زیر است:

  • پاسپورت
  • کپی صفحات پاسپورت
  • تصاویر پاسپورت
  • کاور لتر (نامه ای در مورد انگیزه‌ی ورود به آلمان و برنامه کاریابی متقاضی)
  • تکمیل فرم درخواست ویزای کار آلمان
  • مدارک تحصیلی با ترجمه‌ی رسمی
  • رزومه
  • آدرس محل زندگی در آلمان
  • مدرک برای اثبات تمکن مالی در مدت اقامت در آلمان
  • مدارک شناسایی نظیر شناسنامه و کارت ملی
  • مدرک بیمه

االبته توجه داشته باشید که ممکن است علاوه بر مدارک بالا برخی مدارک دیگر نظیر مدرک زبان آلمانی هم لازم باشد؛ چرا که اگرچه داشتن این مدرک ضروری نیست اما نداشتن آن به شدت شانس پذیرش شما را پایین خواهد آورد. بنابراین قبل از اقدام و در مرحله‌ی آماده‌سازی مدارک لازم بهتر است با یک وکیل مهاجرتی در این مورد صحبت کنید. مشاورین مهاجرتی موسسه حقوقی مهاجرتی رهپویان مهاجر آتی نگر می‌توانند در خصوص مدارک لازم برای ویزای جست و جوی کار آلمان به شما مشاوره بدهند تا مجهزتر برای مصاحبه به سفارت آلمان بروید و شانس پذیرش خود را بالاتر ببرید.

 

نوشته های مرتبط

مهاجرت روانشناس به آلمان

رشته مشاوره در خارج از کشور

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

نوشته های مرتبط

مهاجرت روانشناس به آلمان

رشته مشاوره در خارج از کشور

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

شرایط و مدارک لازم اخذ ویزای جست و جوی کار آلمان

مراجعه به سفارت آلمان

در تاریخی که برای شما تعیین شده است با در دست داشتن مدارک لازم برای دریافت ویزای کار آلمان به سفارت این کشور مراجعه نمایید. توجه داشته باشید که ممکن است وقت مصاحبه‌ی شما زودتر از تاریخی که برایتان تعیین شده باشد که در این صورت این تغییر از طریق ایمیل به شما اطلاع  داده می‌شود.

روزی که به سفارت مراجعه نمودید، بعد از اینکه آفیسر سفارت مدارک شما را چک کرد، نوبت به مصاحبه‌ی شما می‌رسد. در این مصاحبه عموما مهم‌ترین سوالاتی که از شما خواهند پرسید مربوط می‌شود به انگیزه و برنامه‌ی شما برای جست و جوی کار در آلمان، مکان اقامتتان در آلمان و چگونگی تامین هزینه‌هایتان در مدت اقامت شش ماهه‌ی خود در این کشور که باید سعی کنید به این سوالات درست و شفاف پاسخ دهید.

این مصاحبه عموما ۱۵ الی ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و سوالاتی غیر از سوالات عنوان شده در پاراگراف بالا را هم شامل خواهد شد.

انتظار برای نتیجه

مدتی پس از بررسی پرونده‌ی شما در سفارت آلمان، در صورتی که با درخواست شما موافقت شده باشد، از طرف سفارت این کشور با شما تماس گرفته خواهد شد و از شما خواهند خواست که در تاریخ تعیین شده به سفارت آلمان مراجعه کنید و پاسپورت خود را تحویل دهید تا در دو الی سه هفته بعد، ویزای جست‌وجوی کار خود را تحویل بگیرید.

بعد از دریافت ویزای جست‌وجوی کار آلمان چه باید کرد؟

درست است که پروسه‌ی دریافت ویزای جست‌وجوی کار آلمان مانند هر ویزای دیگری پروسه‌ای زمان‌بر و راسترس است، اما بعد از اینکه از طریق ویزای وارد این کشور شدید تازه در آغاز راه قرار گرفته‌اید. راهی که بسیار دشوار است و از پایان آن هیچ‌کس خبر ندارد. شما زمان کمی دارید تا در کشوری که برای شماغریبه است به دنبال کارباشید و شغل مناسب خود را پیدا کنید. به خصوص اگر بدانید که این ویزا قابل تمدید هم نیست، اضطرار شما در یافتن شغل مناسب بی       تر هم خواهد شد.

پس باید وقت را تلف نکنید و به محض ورود به خاک آلمان و استقرار در مکانی که قبلا تهیه دیده‌اید، جست‌وجوی شغلی خود را آغار کنید. مرتب به وبسایت‌های کاریابی سر بزنید و هر موردی که برایتان مناسب بود را زیر نظر داشته باشید و اگر لازم بود برای انها روزمه‌ی خود را ارسال کنید. به علاوه اگر با شرکت‌ها و موسساتی که در زمینه‌های تخصصی شما فعالیت می‌کنند، آشنایی دارید مستقیما با خود آنها تماس بگیرید و مدارک لازم و روزمه‌ی کاری خودتان را برایشان بفرستید. ممکن است از هر 10 رزومه‌ی کاری که می‌فرستید، یکی از آنها با شما تماس بگیرد و برای مصاحبه دعوتتان کند و از هر 10 مصاحبه هم شاید یکی از آنها به مصاحبه‌ی دوم منتهی شود، اما هرگز ناامید نشوید و از کل شش ماه فرصتی که دارید برای یافتن شغل مورد نظر خود استفاده کنید.

نتیجه‌ی دریافت ویزای جست و جوی کار آلمان

در هر صورت بعد از جست‌وجوهای فراوان دو حالت ممکن است برای شما پیش بیاید؛ یا شغل مناسب خود را در آلمان پیدا می‌کنید و یا موفق نمی‌شوید.

در صورتی که موفق شوید که شغل مناسب خود را در آلمان پیدا کنید یا در واقع کارفرمایی را بیابید که حاضر باشد با شما قرارداد ببندد، می‌توانید با مراجعه به اداره مهاجرت در کشور آلمان درخواست تغییر ویزا بدهید. در این جالت ویزای جست‌وجوی کار آلمان تبدیل به مجوز کار می‌شود و شما اجازه خواهید داشت که در این کشور کار کنید. و بعد از مدتی که از کار کردن و زندگی شما در این کشور بگذرد اگر حقوق دریافتی‌تان به حد نصاب برسد و برخی شرایط دیگر را داشته باشید، خواهید توانست که برای دریافت ویزای بلوکارت آلمان تقاضا دهید.

اما اگر نتوانید در مدت شش ماه که اجازه اقامت موقت در آلمان دارید شغلی برای خودتان پیدا کنید، متاسفانه چاره‌ای جز خارج شدن از خاک آلمان ندارید؛ چرا که ویزای جست و جوی کار آلمان قابل تمدید نیست.

ویزای جست و جوی کار آلمان برای چه کسانی مناسب است؟

همانطور که احتمالا خودتان هم متوجه شده‌اید، دریافت ویزای جست و جوی کار آلمان و ورود شش ماهه به این کشور از این طریق به هیچ وجه تضمین کننده‌ی اقامت شما در آلمان نیست. در واقع شما برای جست‌وجوی کار می‌روید و اصلا معلوم نیست که در این مدت نسبتا کوتاه بتوانید شغل مناسب خود را پیدا کنید. با این حال برای برخی مشاغل احتمال یافتن کاربالاتر است. اگررشته‌ی تحصیلی و کاری شما در لیست مشاغل مورد نیاز آلمان باشد، بیشتر ممکن است که بتوانید کار پیدا کنید. بنابراین بهتر است قبل از اقدام برای اخذ ویزای جست و جوی کار آلمان در مورد وضعیت رشته‌ی خود در این کشور تحقیق کنید. دانشتن لیست مشاغل مورد نیاز آلمان در سال 2020 می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. این لیست را می‌توانید در زیر ببینید:

توسعه دهندگان نرم افزار، معماران، برنامه نویسان، پرستاران، مهندسان الکترونیک، برق، اتصالات برقی، مشاوران فناوری اطلاعات، تحلیلگران فناوری اطلاعات ،اقتصاددانان، کارشناسان مدیریت مشاغل مشاوران مشتری، مدیران حساب، دستیاران تولید، نمایندگان / دستیاران فروش، مدیران فروش، مدیران محصول، معماران و مهندسان عمران.

 

شرایط و مدارک لازم اخذ ویزای جست و جوی کار آلمان

ویزای جست و جوی کار آلمان برای چه کسانی مناسب نیست؟

درست برعکس برای کسانی که در رشته‌هایی تحصیل و کار کرده‌اند که تقاضای کمی برای کار دارند، احتمال یافتن کار در آلمان پایین‌تر است و آنها باید بیشتر ریسک کنند؛ مواردی مانند فلسفه، جغرافیا، تاریخ، رشته های زبان شناسی از جمله‌ی این رشته‌ها هستند.

 به علاوه برخی رشته‌ها نیز هستند که اگرچه ممکن است در آلمان بسیار پرطرفدار باشند اما احتمال پذیرش متقاضیانی که مدرک تحصیلی خود را از خارج از آلمان گرفته‌اند در این رشته‌ها بسیار پایین است. به عنوان مثال می‌توان حقوق، حسابداری، روان شناسی و موارد مشابه اشاره نمود.

دقیقا به همین دلیل که احتمال یافتن کار برای این رشته‌ها بسیار پایین است، افراد متقاضی‌ای که چنین تحصیلاتی دارند ممکن است از طرف سفارت نیز برای دریافت ویزا به مشکل بربخورند. در واقع این افراد نمی‌توانند کاورلتر خود را به خوبی تنظیم کنند و انگیزه و هدف و برنامه‌ی خود برای کاریابی در آلمان را به خوبی تشریح کنند.

موسسه حقوقی رهپویان مهاجرآتی نگر علاوه بر فعالیت در زمینه‌های مختلف مهاجرتی، در زیر مجموعه‌ی حقوقی خود یعنی موسسه حقوقی رهپویان آتی نگر آماده ارائه‌ی مشاوره در زمینه‌های مختلف حقوقی است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.