تاثیر کرونا بر مهاجرت به کانادا

0

پیشینه تاثیر کرونا بر مهاجرت به کانادا

درست یک روز قبل از این که پارلمان کانادا از ترس شیوع و تاثیر کرونا تعطیل شود، وزیر مهاجرت کانادا گفته بود که دولت ترودو برنامه دارد پذیرش مهاجران در سه سال آینده را به طرز محسوسی افزایش دهد چون کانادا با کمبود نیروی کار مواجه است و این کمبود، روز به روز بیشتر می‌شود.

به طور خاص، وزیر مهاجرت کانادا اعلام کرده بود که طبق برنامه، این کشور باید ظرف 30 سال (یعنی از ابتدای 2020 تا انتهای 2022) حداقل یک میلیون مهاجر جدید رو پذیرش کند تا بتواند به وضعیت عادی بازار کار کانادا برسد. اما فردای این سخنرانی، همه چی به قرنطینه رفت.

وقتی وزیر مهاجرت کانادا اعلام می‌کند که کشور شدیداً با کمبود نیروی کار مواجه است، طبیعتاً باید نرخ بیکاری در این کشور خیلی پایین باشد، اما تحت تاثیر کرونا در همین یک ماه و نیم، وضعیت اقتصاد کانادا به جایی رسیده است که میلیون‌ها نفر از کار بیکار شده‌اند و این واقعیت را نمی‌شود کتمان کرد.

مثلاً پیش‌بینی شده در استان آلبرتا، تحت تاثیر کرونا نرخ بیکاری در کوتاه مدت به 25 درصد برسد. عمده‌ی نگرانی‌ها هم از همین زاویه مطرح می‌شود.

در نگاه اول، شاید این تصور ایجاد شود که به خاطر مسایل حاصل از وضعیت فعلی و تاثیر کرونا احتمال دارد پذیرش مهاجران جدید، متوقف یا کُند شود تا نرخ بیکاری دوباره پایین آید. اما نکته‌ی مهم، این است که این افزایش ناگهانی نرخ بیکاری، به دلیل تعطیل شدن موقت کسب و کارها تحت تاثیر کرونا است و به همین سرعتی که خیلی‌ها بیکار شده‌اند، به همان سرعت هم با عادی شدن شرایط، دوباره سر کارهای خود باز خواهند گشت.

پس می‌توان با اطمینان خاطر گفت که نه رسیدگی به پرونده‌های قبلی مهاجرت به کانادا تحت تاثیر کرونا تعطیل شده است و نه قرار است چنین اتفاقی بیفتد.

پیامدهای اقتصادی تاثیر کرونا
پیامدهای اقتصادی تاثیر کرونا

پیامدهای اقتصادی تاثیر کرونا

کارشناسان اقتصادی کانادا اذعان دارند که اگر تعطیلی کسب و کارها و افزایش موقتِ نرخ بیکاری، شوک اول به اقتصاد کانادا بود، و کاهش وحشتناک قیمت نفت خام که یکی از اصلی‌ترین صادرات کاناداست، شوک دوم؛ بی‌تردید کم شدن پذیرش مهاجران، شوک سوم خواهد بود که تاثیرات بسیار وخیمی در میان‌مدت و بلند مدت بر جای خواهد گذاشت.

ورود مهاجران به کانادا در سال‌های اخیر، رونق و برکت بسیار زیادی برای اقتصاد کانادا داشته است. این برکت و رونق را می‌توان در شهرهای بزرگی مثل تورنتو و ونکوور به‌خوبی مشاهده کرد. نمونه‌های عینی و محسوس این ادعا، رونق صنایعی مثل مسکن و ساخت و ساز در این شهرهاست.

دولت کانادا می‌داند که اگه تحت تاثیر کرونا سیاست‌های فاصله‌گیری اجتماعی و تعطیلی کسب و کارها، نهایتا ممکن است تا یک سال ادامه داشته باشد، اما کاهش پذیرش مهاجران بواسطه‌ی تاثیر کرونا صدمات جبران‌ناپذیری بر کل بازار کار کانادا وارد می‌کند و تا سال‌ها این صدمات، ادامه خواهد داشت.

مثلا تصور کنید که کل نظام آموزشی کانادا، متناسب با رشد جمعیت، برنامه‌ریزی شده‌ است و کاهش رشد جمعیت، برای آینده‌ی نظام آموزشی کانادا وحشتناک خواهد بود. این واقعیت را هم فراموش نکنیم که نرخ زاد و ولد در کانادا بسیار پایین است و این کشور با بحران پیریِ جمعیت مواجه است. در سال‌های آینده، با بازنشسته شدن نیروهای شاغل، به دلیل ترکیب جمعیتی فعلی این کشور، جایگزینی به جز مهاجران برای چرخاندن اقتصاد کانادا وجود نخواهد داشت.

چه می‌شود؟

با این اوصاف، دولت کانادا اگرچه صدور بعضی از ویزاهای موقت مثل ویزای مولتی را به دلایل واضح و تحت تاثیر کرونا فعلاً متوقف کرده است اما چاره‌ای نخواهد داشت جز این که با قدرت و قوت بیشتر، برنامه‌های مهاجرتی خود را از سر بگیرد. این نیاز در حدی است که حتی در همین وضعیت و در بدترین و سخت‌گیرانه‌ترین شرایط قرنطینه و تاثیر کرونا هیچ یک از برنامه‌های اقامت دائم این کشور متوقف نشده‌اند و حتی ممنوعیتی برای سفر به کانادا ندارند.

تاثیر کرونا بر آینده پذیرش دانشجویان خارجی
تاثیر کرونا بر آینده پذیرش دانشجویان خارجی
نوشته های مرتبط

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

نوشته های مرتبط

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

تاثیر کرونا بر آینده پذیرش دانشجویان خارجی

اقتصاد کانادا بیش از آن چه تصور می‌کنید به وجود و پذیرش مهاجران وابسته است. یک نمونه‌ی واضح، آن است که در حال حاضر، کانادا بیش از 650 هزار دانشجوی خارجی دارد و درآمد مستقیمِ دولت کانادا از قِبل این دانشجویان، سالانه بیش از 22 میلیارد دلار است.

طبیعتا به هیچ وجه نمی‌توان باور کرد که دولت کانادا بخواهد یا بتواند به خاطر تاثیر کرونا از این درآمد صرف‌نظر کند. این مبلغ، درآمد مستقیمی است که از دانشجویان بین‌المللی گرفته می‌شود. پوئن‌ها و امتیازات دیگری نیز  که حضور این همه دانشجوی خارجی در کانادا دارد خودش انگیزه‌ی کافی برای تداوم پذیرش دانشجو هست.

فراموش نکنیم که دانشجوهای خارجی و بین‌المللی در کانادا، بخش مهمی از نیروی کار موقت این کشور را شکل می‌دهند و تازه بعد از فارغ‌التحصیلی و کسب تخصص و مهارت‌های لازم، جذب بازار کار کانادا خواهند شد. اقتصاد کانادا روی جذب این نیروهای متخصص که در دوران دانشجویی، با فرهنگ کانادایی سازگار شده و سابقه کار در این کشور را هم پیدا کرده‌اند حساب ویژه‌ای باز می‌کند.

تاثیر کرونا بر صنعت گردشگری کانادا

یکی از درآمدهای چشمگیر دولت کانادا، صنعت گردشگری این کشور است. آمارهای رسمی دولت کانادا نشان می‌دهد این کشور، به طور متوسط سالی 102 میلیارد دلار از گردشگری درآمد کسب می‌کند و صنعت گردشگری در کانادا، 1.8 میلیون شغل ایجاد کرده است.

صرف‌نظر از تاثیر کرونا بر گردشگری کانادا، جالب است بدانید که تحلیل‌های دولت کانادا نشان می‌دهد حدود 75 درصد از این گردشگران فقط از استان‌های بریتیش کلمبیا، انتاریو و کبک بازدید می‌کند و به همین خاطر، سهم استان‌های دیگر از درآمد گردشگری ناچیز است.

دولت کانادا برای جذب گردشگرها به استان‌های دیگر، اخیرا رقمی نزدیک به 60 میلیون دلار به توسعه‌ی زیرساخت‌های گردشگری در استان‌های غیر از سه استان فوق‌الذکر اختصاص داده و برآورد کرده است که تا سال 2025، حدود 54 هزار شغل جدید در صنعت گردشگری این کشور ایجاد شود. با این اوصاف، نمی‌توان پذیرفت که دولت کانادا بخواهد تحت تاثیر کرونا از این سرمایه‌‌گذاری‌ها و درآمدها صرف‌نظر کرده و صدور ویزای توریستی را برای مدتی طولانی تعطیل کند.

وضعیت برنامه‌های بلندمدت و اقامت دائم

در مورد سایر روش‌های مهاجرتی که منجر به اقامت دائم می‌شوند نیز همین نکات صادق است زیرا نه تنها هیچ برنامه‌ی مهاجرتی‌ای متوقف نشده و نمی‌شود، بلکه به قوت ادامه دارد زیرا به همان دلایلی که برشمردیم، بعد از رفع تاثیر کرونا و قرنطینه‌های ناشی از آن،  کانادا برای این که دوباره سر پا بایستد و جبران مافات کند، باید  هم نیروی کار جذب نماید و هم سرمایه‌گذار و کارآفرین.

به عنوان مثال، برنامه اکسپرس اینتری کانادا که مختص جذب نیروهای متخصص و ماهر است معمولا از ثبت درخواست تا صدور اقامت دائم، حداقل یک سال زمان می‌برد و اداره مهاجرت کانادا به خوبی واقف است که یک سال دیگر، پس از رفع تاثیر کرونا و عادی شدن شرایط، بیش از قبل به نیروی متخصص و ماهر برای غلبه بر خسارت‌ها و تاثیر کرونا نیاز خواهد داشت.

البته قابل پیش‌بینی است که اولویت‌های دولت کانادا در مورد نوع تخصص‌هایی که فعلا تحت رده‌بندی‌های 0 و A و B تعریف کرده، دستخوش تغییراتی شود، که باید در این باره منتظر تغییرات ماند. فعلا که برنامه‌ی اکسپرس اینتری، با همان شرایط سابق، بدون هیچ تغییری و بدون هیچ تعلل و وقفه‌ای در حال انجام است.

تاثیر کرونا بر پرونده‌های کارآفرینی و سرمایه گذاری
تاثیر کرونا بر پرونده‌های کارآفرینی و سرمایه گذاری

تاثیر کرونا بر پرونده‌های کارآفرینی و سرمایه گذاری

اما در مورد برنامه‌های کارآفرینی و سرمایه‌گذاری، با قطعیت می‌توان ادعا کرد که پررنگ‌ترین نیاز دولت کانادا جذب سرمایه‌گذار و کارآفرین به این کشور است و چه بسا کانادا برای رقابت با سایر کشورهای مهاجرپذیر، شرایط جذب کارآفرینان و سرمایه‌گذاران را پس از رفع تاثیر کرونا و عادی شدن شرایط، سهل‌تر و ساده‌تر از قبل نماید زیرا قسمت عمده‌ای از اقتصاد کانادا برای احیای خودش، منوط و وابسته به همین سرمایه‌ها و کارآفرینی‌های مهاجران است. برنامه‌های کارآفرینی و سرمایه‌گذاری، چه در سطح فدرال و چه در سطح استانی، کماکان بدون هیچ وقفه و تغییری در جریان هستند.

رهپویان مهاجر در کنار شماست

پارتنرها و وکلای رهپویان مهاجر در کانادا و ایران، به همان روال سابق و همیشگی، پیگیر پرونده‌های کلاینت‌ها و متقاضیان هستند.  رهپویان مهاجر مثل همیشه در کنار شما هست و تا گرفتن کارت اقامت دائم و تا دو هفته بعد از ورود شما به کانادا، همچنان به تمام تعهدات خودش در قبال شما پایبند خواهد بود. هر تغییری که در برنامه‌های مهاجرتی تحت تاثیر کرونا پیش آید، قطعا تمام موارد را به اطلاع شما خواهیم رساند. امیدواریم بتوانیم بخش مهمی از فشارهایی که مهاجرت بر دوش‌ شما می‌گذارد را با اتکا به تجربه و تخصص همکاران‌ ایرانی و کانادایی خود کم کنیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.