خرید خانه در کانادا : هر آن‌چه لازم است بدانید

0

بعد از اینکه به عنوان یک مقیم دائم کانادا وارد این کشور شدید، مهم‌ترین مساله‌ای که با آن درگیر خواهید بود، اسکان است. طبیعی است که پروسه‌ی یافتن و خرید خانه در یک کشور بیگانه بسیار مشکل و سنگین خواهد بود. با علم به این قضیه برخی از موسسات مهاجرتی، در کنار دیگر خدمات پس از ورود، برای خرید خانه در کانادا نیز به یاری شما می‌شتابند.

از جمله موسساتی که این خدمات را در حد گسترده انجام می‌دهد موسسه رهپویان مهاجر است. با این همه و با اینکه این خدمات کمک شایانی به شما خواهد کرد، عاقلانه نخواهد بود اگر به این مساله‌ی مهم، تازه بعد از ورود به کانادا فکر کنید. باید قبل از مهاجرت، در مورد اوضاع مسکن در کانادا چیزهایی بدانید. این مقاله با همین هدف سعی می‌کند اطلاعات شما در زمینه خرید خانه در کانادا را افزایش دهد.

قبل از هر چیز نکته‌ی بسیار مهمی که لازم است در مورد خرید خانه در کانادا بدانید این است که صرف خرید خانه در خاک کانادا، منجر به اخذ اقامت دائم برای خریدار نمی‌گردد. این نکته بسیار مهم است چرا که برخی با وعده‌ی اعطای اقامت دائم کانادا ممکن است به این طریق شما را فریب دهند. پس، از همین ابتدای مقاله به شما اطمینان می‌دهیم که خرید ملک مسکونی یا هر نوع ملک دیگری در کشور کانادا امتیازی برای مهاجرت برای خریدار محسوب نمی‌شود.

خرید خانه در کانادا

فرایند خرید خانه در کانادا

خوب حالا فرض کنید که به عنوان یک مقیم دائم یا به اصطلاح پی‌آر وارد کانادا شده‌اید، قطعا پیدا کردن محلی برای سکونت از اولویت‌های شما است و اگر همراه با خانواده‌ی خود به این کشور آمده‌باشید، مسکن در واقع اولین اولویت شما خواهد بود.

سوالات مهم در مورد خرید خانه در کانادا

اول از همه و قبل از اینکه به دنبال خانه‌ی مناسب برای زندگی بگردید، باید به این سوال پاسخ دهید که خانه‌ی مناسب برای شما کدام است؟ برای پاسخ به این پرسش بهتر است فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید و به سوالات مربوط به هرکدام پاسخ دهید:

  • اندازه‌‌ی خانه:

آیا شما می‌خواهید خانه‌ی آینده‌تان چندین اتاق داشته‌باشد یا تنها یک اتاق خواب برایتان کافیست؟ بیش از یک حمام داشته‌باشد یا تنها یک حمام پاسیخگوی نیازهایتان است؟ گاراژ هم داشته‌باشد یا اینکه اصولا شما ماشین ندارید و نیازی به گاراژ هم نخواهید داشت؟

  • موارد خاص:

آیا شما می‌خواهید منزلتان ایرکاندیشنر داشته‌باشد؟ آیا داشتن یک شومینه در خانه جزو مواردی است که برای شما مهم است؟ آیا شما عادت به شنا کردن دارید و استخر شنا جزو امکاناتی است که شما و خانواده‌تان می‌خواهید حتما در خانه داشته‌باشید؟ آیا از نظر شما داشتن انباری – به دلیل داشتن وسایل زیاد که کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند – از ضروریات یک خانه است؟ علاوه بر این موارد، آیا خود شما و یا یکی از اعضای خانواده‌تان، به هنر یا صنایع دستی خاصی می‌پردازید که برای شما کسب درآمد می‌کند و اتاقی مخصوص به کار هنری یا دستی خود می‌خواهید؟ و از همه مهم‌تر اینکه آیا فردی معلول درخانواده دارید، که به دلیل داشتن نیازهای خاص باید ویژگی‌های خاصی را برای ورودیِ خانه، حمام، دستشویی و …. در نظر بگیرید؟

  • شیوه و برنامه‌های زندگی:

آیا شما بچه دارید؟ یا تصمیم دارید که در آینده بچه‌دار شوید؟ آیا فرزند نوجوانی دارید که ممکن است به زودی خانه را ترک کند؟ آیا شما یا همسرتان نزدیک به دوره‌ی بازنشستگی هستید؟

  • منطقه‌ی سکونت:

آیا دوست دارید که در مرکز شهر زندگی کنید، یا در حومه‌ی شهر؟ و یا نه، اصلا ترجیح می‌دهید که در یک منطقه‌ی روستایی سکونت کنید؟

  • فاصله تا محل کار:

آیا برای شما مهم است که هر روز برای رسیدن به محل کار یک مسافت طولانی را طی کنید؟ یا این قضیه اهمیت چندانی درانتخاب مکان زندگی‌تان ندارد؟

  • فاصله تا مدرسه:

آیا شما فرزند یا فرزندانی دارید که به مدرسه می‌روند؟ آیا برای شما مهم است که فرزندان شما برای رفتن به مدرسه مساقت کمی را طی کنند؟ ترجیح می‌دهید فرزندانتان چطور به مدرسه بروند؟ آیا می‌خواهید آنها تا مدرسه پیاده‌روی کنند؟ از وسایل نقلیه‌ی عمومی استفاده کنند؟ و یا ترجیح می‌دهید که از سرویس خصوصی برای رساندن آنها به مدرسه استفاده کنید؟

  • علاقه‌مندی‌ها:

آیا شما احتیاج دارید خانه‌تان در محله‌ای باشد که بتوانید در آن پیاده‌روی کنید؟ یا بتوانید فرزندانتان را به پارکِ نزدیکِ محل سکونتتان یا محل‌های سرپوشیده برای بازی و تفریح کودکان ببرید؟

  • خانواده و دوستان:

چقدر برای شما مهم است که نزدیک فامیل نزدیک خود و یا دوستانتان زندگی کنید؟ آیا از قبیل افرادی هستید که دیدار مرتب فامیل و دوستان از عادات روزمره‌شان است؟ و یا فردی در فامیل نزدیک شما نیاز به سرکشی مداوم شما دارد؟

  • فاصله تا مکان‌های فرهنگی:

آیا شما یا افراد خانواده‌تان یک فرد مذهبی هستید که رفتن به اماکن مذهبی جزو برنامه‌های روزمره و ازو اولویت‌هایتان است؟ آیا برای شما مهم است که به مراکز فرهنگی مانند سالن‌های سینما، تئاتر، گالری‌ها و …. نزدیک باشید؟

با پاسخ دادن به این سوالات قادر خواهید بود محل سکونت، اندازه، تسهیلات و همچنین محدوده‌ی قیمت خانه‌‌ی موردنظرتان را تعیین کنید. اما هنوز در مورد یک فاکتور تصمیم نگرفته‌اید و ممکن است هنوز اطلاعات کافی هم برای تصمیم‌گیری در مورد آن نداشته‌باشید. این فاکتور که بسیار هم تعیین کننده و مهم است، نوع خانه‌ای است که برای سکونت انتخاب خواهید کرد. در کشور کانادا هم مانند بسیاری از دیگر کشورهای جهان، خانه‌های مسکونی اشکال متنوعی دارند.

شناخت انواع خانه برای خرید خانه در کانادا

همانطور که در ایران خانه‌ها با اشکال مختلفی مانند آپارتمان، خانه ویلایی و … ، موجود هستند در کشور کانادا نیز خانه انواع مختلفی دارد. قبل از اینکه اقدام به خرید و یا حتی جست‌وجوی خانه موردنظرتان کنید، باید انواع خانه‌های مسکونی در این کشور را بشناسید. با داشتن اطلاعات کافی در این زمینه می‌توانید خانه‌ی مناسب برای خودتان را انتخاب کنید و در این صورت هنگامی که به دنبال اسکان در کانادا هستید، خواهید دانست که دقیقا باید دنبال چه چیزی بگردید. در این قسمت شما را با انواع خانه در کانادا آشنا می‌کنیم:

خرید خانه در کانادا

آپارتمان (condo)

کاندو که البته به آن کاندومینیوم هم گفته می‌شود یکی از انواع خانه در کشور کانادا است. این خانه‌ها می‌توانند مالکیت شخصی داشته‌باشند، و در مجتمع‌های چندواحدی یا برج‌های پرجمعیت و شلوغ قرار گرفته‌باشند. همانند بسیاری از مجتمع‌های آپارتمانی در ایران، کاندوها هم دارای مدیریت مرکزی می‌باشند و مالکین آنها باید ماهیانه مبلغی را به عنوان شارژ در ازای دریافت برخی خدمات پرداخت کنند.

اگرچه ممکن است اضافه شدن هزینه‌ی شارژ ماهیانه به عنوان یک هزینه‌ی اضافه برای شما خوشایند نباشد اما خدماتی که در ازای این شارژ دریافت می‌کنید را هم در نظر داشته‌باشید؛ به خصوص برای افرادی که مشغله‌ی فروانی دارند، دریافت این خدمات بسیار مهم است. چرا که لازم نیست شخصا برای روفتن برف از پشت‌بام، تعمیرات سقف، راه‌پله، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، رنگ کردن دیوارها و بسیاری موارد دیگر اقدام کنند و روی این کارها وقت بگذارند.

 شاید بتوان گفت برای مهاجرینی که به تازگی وارد کشور کانادا می‌شوند، این خانه‌ها مناسب‌ترین انتخاب باشند. اگرچه مساحت آنها کم است، اما قیمت مناسب و فضای ترو تمیز آنها، این آپارتمان‌ها را تبدیل به گزینه‌ای مناسب به خصوص برای افراد مجرد و یا خانواده‌های کم‌جمعیت کرده‌است. البته این نکته را هم از یاد نبرید که ممکن است گاهی اوقات قیمت یک کاندو از قیمت یک خانه گران‌تر باشد.

خرید خانه در کانادا

خانه‌های شهرکی (town house)

اگر برای سکونت خود در کانادا به دنبال استقلال بیشتری هستید، احتمالا تاون‌هاوس‌ها یا خانه‌های شهرکی گزینه‌های مناسبی برای شما خواهند بود. خانه‌های شهرکی، خانه‌های شبیه به همی هستند که در یک راسته‌ی خیابان و در کنار هم یا در واقع چسبیده به هم ساخته می‌شوند اما ورودی آنها مستقل از هم است. تعداد خانه‌هایی که در یک مجموعه‌ی تاون هاوس در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند بسیار متنوع است. تمام این خانه‌ها به جز خانه‌های اول و آخر ردیف از هر دو طرف با همسایه‌هایشان دیوار مشترک دارند. در اکثر مواقع تاون‌هاوس‌ها دو طبقه هستند. در این حالت هر خانه دارای یک زیرزمین و آشپزخانه است و اتاق پذیرایی آن نیز در طبقه‌ی همکف قرار می‌گیرد و اتاق‌های خواب عموما در طبقه‌ی دوم واقع می‌شوند.

واضح است که فضای بیرونی و یا در واقع حیاط این خانه‌ها با یکدیگر مشترک است. این فضای مشترک احتیاج به برخی رسیدگی‌ها و نگهداری‌ها دارد که انجام آنها بر عهده شرکت‌های خدماتی است. این شرکت‌ها به طور منظم به برخی از امور مربوط به نگهداری خانه مانند تمیز کردن برف در زمستان و مراقبت از چمن در تابستان، تعمیرات مربوط به سقف یا نرده‌های خانه، جمع‌آوری زباله محوطه و مواردی از این قبیل می‌پردازند و ساکنین تاون هاوس‌ها هم باید ماهیانه مبلغی را به عنوان Townhouse Fee یا هزینه‌ی خانه‌های شهرکی به این شرکت‌های خدماتی پرداخت کنند.

خرید خانه در کانادا

خانه یک‌طبقه (Bangalow)

این خانه‌ها کاملا مستقل هستند و قیمت آنها نیز به نسبت دیگر خانه‌های مستقل و ویلایی ارزان‌تر است. آنها عموما دارای زیرزمین هستند و معمولا قدیمی‌‌تر از دیگر خانه‌های ویلایی هستند. این خانه‌ها اندکی بالاتر از سطح زمین هستند به طوری که پنجره‌های زیرزمین آنها در سطح خیابان قرار می‌گیرد.

ویلایی مستقل (Detached)

این خانه‌ها همانطور که از نامشان پیداست کاملا مستقل هستند و هیچ دیوار یا محوطه‌ی مشترکی با خانه‌ی دیگری ندارند. عموما این خانه‌ها، قدیمی هستند و خیلی از آنها نیز بازسازی شده‌اند.

نیمه مستقل (Semi Detached)

خانه‌های نیمه‌مستقل که عموما خانه‌های دوقلو هم نامیده می‌شوند در واقع شامل دو خانه‌ی عین هم هستند که یک دیوار آنها به هم چسبیده و طبیعتا مشترک است. البته فضای حیاط و بیرونی خانه‌ها نیز با یکدیگر مشترک است.

خانه‌های متصل (Link)

این نوع خانه‌ها از این نظر که شامل دو خانه عین هم می‌شوند مشابه خانه‌های نیمه مستقل هستند و البته همان سطح استقلال را هم دارند و حتی می‌توان گفت استقلال آنها کمی هم بیشتر است. چرا که در خانه‌های متصل دیوار مشترکی بین دو خانه مجاور وجود ندارد و تنها فضای بیرونی یا عمومی آنها مشترک است و آنها از دیوار زیرزمین یا از فونداسیون و یا از گاراژ به یکدیگر متصل می‌شوند.

داپلکس یا تریپلکس

داپلکس یا تریپلکس، از نظر ظاهری شبیه یک خانه ویلایی مستقل به نظر می‌رسد اما با این تفاوت که در واقع این نوع خانه‌ها همان خانه‌های مستقل بوده‌اند که به چند واحد مجزا تقسیم شده‌اند. طبیعتا هر خانواده مالک یکی از این واحدها است و به طور مستقل در آن زندگی می‌کند. اما عموما اینطور نیست بلکه به طور معمول داپلکس‌ها یا تریپلکس‌ها دارای یک مالک کلی هستند که خودش در یکی از واحدها زندگی می‌کند و دیگری یا دو تای دیگر را اجاره داده‌است. خرید این نوع ملک بیشتر مورد علاقه‌ی کسانی که است که به خرید خانه نه تنها به عنوان مهیا کردن مکان مستقلی برای زندگی کردن بلکه به عنوان گزینه‌ای برای سرمایه گذاری  در کانادا و همچنین نوعی از درآمدزایی می‌اندیشند.

نکته‌ی بسیاری مهمی که در صرف هزینه برای خرید خانه در کانادا باید به آن توجه کنید این است که هزینه‌ی خرید خانه در کانادا تنها شامل قیمت خانه نیست بلکه هزینه‌های دیگری از جمله سیستم گرمایشی، مالیات اموال و املاک، نگهداری و هزینه‌های نوسازی خانه در حدی که مورد نیاز باشد.

مزایا و معایب انواع خانه‌ها در کانادا

در یک نگاه کلی می‌توان انواع خانه در کانادا را به دو بخش کلی تقسیم کرد: کاندو که همانطور که گفته‌شد، همان آپارتمانی است که ما می‌شناسیم، و دیگر انواع خانه‌ها که علاوه بر تفاوت‌هایی که با هم دارند نقاط مشترک فراوانی در آنها وجود دارد که می‌توان آنها را در یک دسته قرار داد. با این دید کلی، بهتر است مزایا و معایب هرکدام را بدانید تا بهتر بتوانید برای خرید خانه در کانادا اقدام کنید.

طبیعتا زندگی در کاندو یا به عبارتی زندگیِ آپارتمان‌نشینی مانند هر نوع زندگی دیگری، مزایا و معایب خودش را دارد. البته این مزایا و معایب همیشه بستگی به سلیقه‌ها و خواسته‌ها و شرایط خاص زندگی هر فرد هم دارد. نکته‌ای که برای فردی مزیت محسوب می‌شود ممکن است برای دیگری اصلا مهم نباشد و یا برای فرد دیگری اصلا یک عیب به حساب آید و البته برعکس.

با این وجود و با در نظر گرفتن، میانگینی ازخواسته‌ها و نظرات، می‌توان به یک جمع‌بندی در زمینه مزایا و معایب زندگی در کاندوها رسید. در ادامه بخشی از مزایا و معایب زندگی در کاندو در کشور کانادا را با یکدیگر مرورمی‌کنیم تا شما بهتر بتوانید به عنوان یک تازه‌وارد، در مورد انتخاب بیان خرید این نوع ملک و سکونت در آن یا انتخاب یکی دیگر از انواع خانه‌ها تصمیم بگیرید:

مزایای زندگی در کاندو

  • مسئولیت‌های کمتر برای نگهدای خانه:

یکی از مهم‌ترین مزایای زندگی در کاندو این است که شما مسئولیت‌های کمتری برای نگهداری و تعمیر خانه بر عهده دارید. با توجه به اینکه به عنوان صاحب‌خانه هر ماه مبلغی رابه عنوان شارژ به مدیریت مجتمع می‌پردازید، می‌توانید از انجام بسیاری از تعمیرات و خدمات منظم مطمئن باشید. این مزیت به خصوص برای افرادی که مشغله‌ی بیشتری دارند بسیار مهم است اگرچه برای کسانی که از انجام امور مربط به خانه‌ی خود لذت می‌برند و وقت و فراغت کافی برای این کار دارند ممکن است مورد بسیار مهمی نباشد.

  • امکانات تفریحی عمومی:

تقریبا تمام مجتمع‌های آپارتمانی در کشور کانادا داری امکانات تفریحی عمومی برای استفاده ساکنینشان هستند. مثلا در مجتمع شما استخر شنا، سونا، سالن بدنسازی و بسیاری امکانت دیگر وجو دارد که می‌توانید مانند دیگر ساکنین به طور رایگان از آنها استفاده کنید. در حالی که اگر قرار بود خانه‌ی مستقل یا نیمه‌مستقل بخرید ممکن بود وضعیت مالی شما به شما اجازه ندهد که این امکانات را در خانه‌ی خودتان برای خانواده‌تان فراهم نمایید.

  • امکانات امنیتی پیشرفته:

بسیاری از کاندوها از نظر امنیتی امکانات پیشرفته‌ای دارند. مواردی مانند دزدگیر و یا دوربین‌های امنیتی و یا حتی نگهبان‌های محافظ می‌توانند آسایش خاطر شما را ازجهت امنیت ملک مسکونی‌تان بالا ببرند. به علاوه شما در زمانی که در سفر هستید اطمینان دارید که همسایه‌های شما که در مجاورت شما و با فاصله‌ی کمی از کاندوی شما زندگی می‌کنند متوجه هر اتفاق مشکوکی در آپارتمانتان می‌شوند. این موارد در مجموع خطر دزدی در ملک مسکونی شما را کاهش می‌دهند و آرامش ذهنی شما را در سفر بیشتر می‌کند.

  • هزینه‌های قابل پیش بینی:

اگرچه با توجه به محلی که کاندو در آن قرار دارد، نوع خدماتی که ارائه می‌دهد و همچنین عمر ساختمانِ آن، هزینه‌های تعمیر و نگهداری کاندوها با یکدیگر متفاوت است، اما می‌توان در مجموع گفت که با تقریب خوبی هزینه‌های نگهداری و تعمیر و هزینه‌های خاص ماهانه مربوط به کاندوها عموما مبالغ قابل پیش بینی و مشخصی هستند. این واقعیت مانع از آن می‌شود که شما ناگهان و بدون آمادگی مجبور شوید هزینه‌ی بالایی را برای یک مورد تعمیراتی بپردازید. در حالی که این اتفاق در خانه‌های مستقل بسیار رایج است.

  • مشارکت در مدیریت مجموعه:

از آنجا که کاندوها عموما به صورت اشتراکی مدیریت و اداره می‌شوند، شما هم در مدیریت و رسیدگی به مجتمعی که در آن زندگی می‌کنید، می‌توانید حرفی برای گفتن داشته‌باشید. به عنوان مالک یکی از کاندوها شما هم صاحب یک رای هستید و می‌توانید در تصمیماتی که برای کل مجتمع گرفته‌می‌شود دخیل باشید. همچنین شما همیشه این حق را دارید که برای مدیریت مجتمع کاندید شوید و در صورتی که در انتخابات رای بیاورید می‌توانید مدیر مجتمع باشید.

  • ایجاد لایف‌استایل:

یکی از مزایای جالب زندگی در کاندوها، که در واقع مشابه با مجتمع‌های آپارتمانی در ایران هستند، این است که در آنها فعالیت‌های اجتماعی مانند تصمیم‌گیری برای اوضاع ساختمان، انتخاب مدیر جدید و … ، همچنین فعالیت‌های تفریحی و سرگرمی فراوانی مانند استفاده از استخر و سونا و سالن بدن‌سازی و …. به شکل گروهی انجام می‌شود. این فعالیت‌های اجتماعی و تفریحی عموما باعث می‌شود که در مجتمع‌های آپارتمانی، اجتماعی شکل گیرد که منجر به ایجاد یک شیوه‌ی زندگی شود. این لایف‌استایل که در واقع در محل زندگی خودتان ایجاد شده مزایای فراوانی برای شما به خصوص به عنوان یک مهاجر خواهد داشت. از جمله اینکه می‌توانید خیلی راحت‌تر و سریع‌تر در فرهنگ کانادا حل شوید و به اصطلاح احساس غربت کمتری کنید، دوستانی پیدا کنید، برنامه‌های زندگی خود را منظم‌تر کنید و از دیگر انواع مزایای یک زندگی اجتماعی بهره ببرید.

معایب زندگی در کاندو

  • عدم کنترل بر ساعات انجام امور خدماتی:

وقتی خانه‌ی مستقل خودتان را دارید این شما هستید که تصمیم می‌گیرید مثلا در چه ساعت یا روزی راه‌پله‌هایتان را تمیز کنید اما در مورد زمان انجام امور مربوط به نگهداری و تعمیر خانه در یک مجتمع آپارتمانی شما تصمیم‌گیرنده نیستید؛ چرا که شما تنها ساکن این مجتمع نیستید. اگرچه شما هم به عنوان یکی از مالکین حق اظهارنظر دارید و یک رای دارید اما در نهایت این جمع است که برای این امور مشترک در مجتمع تصمیم‌گیری می‌کند.

  • پرداخت هزینه برای مواردی که ممکن است اصلا از آنها استفاده نکنید:

در قسمت مربوط به مزایای کاندوها، یکی از موارد این بود که شما با زندگی در یک کاندو می‌توانید از امکانات و تسهیلاتی مانند استخر شنا و سونا و سالن بدن‌سازی و … برخوردار شوید در حالی که ممکن است هرگز نتوانید با خرید یک خانه چنین امکاناتی را برای خودتان فراهم کنید. اگرچه این مزیت برای خیلی‌ها بسیار مهم است، اما برای برخی دیگر اهمیت چندانی ندراد چرا که آنها یا آنقدر مشغله دارند که فرصت استفاده از چنین امکاناتی را ندارند و یا اصولا علاقه‌ای به چنین تفریحاتی ندارند و بنابراین این مزیت برای آنها حتی یک عیب نیز به شمار می‌رود چرا که مجبور هستند برای امکانات و تسهیلاتی که ممکن است هرگز از آنها استفاده نکنند یابه ندرت از آنها استفاده کنند پول بپردازند.

  • فضای خصوصی محدود:

بعضی از مجتمع‌های آپارتمانی از نظر نوع معماری و ساخت و مساحت فضا، طوری هستند که فضای خصوصی کمتری را در اختیار یک فرد می‌گذارند. مثلا ممکن است واحد شما آنقدر پر سر و صدا باشد، که شما فکر کنید به نوعی دارید با همسایه‌هایتان زندگی می‌کنید چرا که صداهای روزمره آنها به راحتی در آپارتمان شما به گوش می‌رسد.

  • تحمیل هزینه‌های ناگهانی:

همانطور که گفته‌شد هزینه‌های تعمیر و نگهداری آپارتمان‌ها هزینه‌های ثابتی هستند که در روز مشخصی از ماه پرداخت می‌شوند بنابراین شما در هنگام برنامه‌ریزی برای مخارج ماهیانه‌ی خود می‌توانید به طور منظم هزینه‌ای را برای پرداخت شارژ ساختمان کنار بگذارید. اما این را هم در نظر داشته‌باشید که مسائل مربوط به تعمیر و نگهداری یک مجتمع همیشه قابل پیش بینی نیستند و همیشه این امکان وجود دارد که موارد و مشکلاتی در ساختمان پیش بیاید که شما آنها را پیش‌بینی نکرده‌بودید؛ مثلا خراب شدن آسانسور یا فرسوده شدن بخشی از ایزوگام سقف و یا مواردی از این دست که تمام آنها علاوه بر هزینه‌های معمول تعمیر و نگهداری که به عنوان شارژ ماهیانه پرداخت می‌کنید، هزینه‌های ناگهانی‌ای را به شما تحمیل می‌کنند که ممکن است برایتان خوشایند نباشند.

  • چالش‌های مربوط به زندگی جمعی:

ممکن است افراد زیادی با سلایق و خصوصیات و رفتارهای متنوع جذب کاندوها شوند و آنها را برای سکونت انتخاب کنند. بنابراین مانند بیشتر اجتماعات و فضاهای جمعی، در کاندوها هم آدم‌های بسیار متنوعی زندگی می‌کنند که ممکن است رفتارها و عادت برخی از آنها برای شما ناخوشایند و حتی غیر قابل تحمل باشد.

بنابراین زندگی در این نوع خانه برای افرادی به ویژه مناسب است که به زندگی اجتماعی عادت دارند و روش‌های کنارآمدن و سازگاری با آن را می‌دانند. با عین حال این تنوع زندگی یک چالش است که البته ممکن است برای بعضی‌ها هم دارای جذابیت باشد. ضمن اینکه با وجود سلیقه‌های مختلف ممکن است رسیدن به یک توافق جمعی کارمشکلی باشد. می‌دانید که مواقع زیادی پیش می‌آید که لازم باشد ساکنین یک مجتمع آپارتمانی یک تصمیم مشترک در مورد مجتمع بگیرند. در این موارد هم شما با یک چالش مواجه خواهید بود و تعداد این چالش‌ها قطعا در یک زندگی آپارتمان‌نشینی که نوعی از زندگی جمعی است کم نخواهد بود.

  • فضای کمتر:

واضح است که در یک کاندو یا در واقع همان آپارتمان شما فضای کمتری درا ختیار خواهید داشت. در واقع بخش زیادی از فضایی که در یک کاندو وجود دارد، فضای عمومی است که شما در آن آزادی عمل و اختیار لازم را ندارید.

  • محدودیت‌های زندگی جمعی:

همانطور که در یکی از موارد مربوط به همین بخش گفته‌شد، یکی از معایب کاندوها در اختیار نداشتن یک فضای خصوصیِ امن است. به طوری که سروصداهای همسایه‌ها ممکن است خلوت و آرامش شما را به هم بزند. اگرچه ممکن است معماری بعضی از کاندوها طوری باشد که این امر غیرقابل اجتناب به نظربرسد، اما قطعا این یک امر بدیهی است که ما باید به حریم خصوصی یکدیگر احترام بگذاریم.

بنابراین و بر همین اساس در مجتمع‌های آپارتمانی به خصوص در مواردی که تعداد کاندوها زیاد است و جمعیت بسیاری در آن زندگی می‌کنند، محدودیت‌هایی وجود دارد که تمام ساکنین موظف به رعایت آنها هستند. این محدودیت‌ها اگرچه از یک طرف ممکن است آرامش شما را تضمین کند اما از طرفی دیگر هم ممکن است شما را محدود کند و آزادی عملتان را بگیرد. مثلا همانطور که همسایه‌ی شما نباید سرو صدا کند تا شما آذار نبینید شما هم باید این مورد را رعایت کنید. رعایت این مورد و مواردی از این قبیل، محدودیت‌هایی را به شما تحمیل می‌کند که خاص زندگیِ جمعی است و ممکن است برای شما خوشایند نباشد.

علاوه بر رعایت سکوت، شما درموارد دیگری مانند استفاده ازفضای پارکینگ برای پارک کردن ماشینتان، نگهداری از حیوانات خانگی و سیگار کشیدن نیز باید قوانینی را رعایت کنید و نمی‌توانید دقیقا مطابق میلتان عمل کنید. دربعضی از مجتمع‌ها حتی قوانین سختگیرانه‌تری هم وجود دارد از جمله اینکه در جهت حفظ یکدستی دکوراسیون فضا، شما در انتخاب استایل و رنگ درها و پنجره‌های کاندوی خود نیز اختیار صِرف ندارید.

نکته‌ی آخر

مالکیت بر یک کاندو در مقایسه با مالکیت یک خانه تعریف کاملا متفاوتی دارد. چرا که شما در یک کاندو تنها مالک واحد خود هستید و فضاهای عمومی مانند راه‌پله‌ها، پارکینگ، پشت‌بام و …. اصطلاحا جزو ملک مشاع به حساب می‌آیند.

قیمت‌های برای خرید خانه در کانادا

بعد از اینکه در مورد انواع خانه‌ها و مزایا و معایب آن اطلاع کسب کردید، نوبت به آن می‌رسد که در مورد قیمت خانه‌ها در کانادا نیز اطلاعاتی داشته‌باشید.

قیمت خانه در کانادا نیز، مانند هر کشور دیگری تا حد زیادی بستگی به شهری دارد که می‌خواهید در آن ساکن شوید. البته حتی در یک شهر هم نمی‌توان قیمت دقیقی برای خانه تعیین کرد چرا که محله‌ای که خانه در آن قرار دارد، نوع خانه (اعم از کاندو، مستقل، نیمه‌مستقل و ….)، اندازه‌ی خانه، اینکه خانه به مدرسه یا پارک یا مکان‌های تفریحی یا فرهنگی نزدیک باشد یا خیر، امکانات و تسهیلات مختلف خانه مانند استخر، زمین بازی و … و بسیاری از عوامل دیگر بستگی دارد. با این همه اما می‌توان در هر یک از استان‌های کانادا قیمت متوسطی را برای خانه پیدا کرد. بهتر است قبل از اینکه به کانادا مهاجرت کنید با دانستن این متوسط قیمت‌ها، تصوری حدودی از هزینه‌ای که باید صرف مسکن کنید، به دست آورید.

نوشته های مرتبط

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

درآمد نقاش ساختمان در کانادا

نوشته های مرتبط

درآمد علوم آزمایشگاهی در کانادا

بهترین گرایش MBA برای مهاجرت

درآمد نقاش ساختمان در کانادا

متوسط قیمت‌هایی که در این بخش ارائه می‌شوند، مربوط به سال ۲۰۲۰ می‌باشند.

میانگین قیمت خرید خانه در شهرهای مختلف در سال 2020 (داده‌ها به نقل از وب‌سایت Living-Canada)

ونکوور، بریتیش کلمبیا 1.036.000 دلار کانادا
تورنتو، انتاریو 870.000 دلار کانادا
اتاوا، انتاریو 479.000 دلار کانادا
کلگری، آلبرتا 410.000 دلار کانادا
مونترال، کبک 435.000 دلار کانادا
هلیفکس، نوا اسکوشیا 331.000 دلار کانادا
رجینا، ساسکاچوان 254.000 دلار کانادا
فردریکسون، نیوبرانزویک 198.000 دلار کانادا

شهرهایی که در جدول بالا فهرست شده‌اند، در واقع گران‌ترین شهرهای کانادا هستند. بنابراین شاید این جدول به تنهایی نتواند تصور درستی از متوسط قیمت‌های خانه در شهرهای مختلف کانادا بهش ما بدهد. بنابراین برای رسیدن به میانگین واقعی قیمت‌ها، لازم است حتما میانگین قیمت‌ها در شهرهای کوچک را نیز در نظر بگیریم. برای این کار و در واقع در جهت به دست آوردن یک میانگین کلی از قیمت خرید خانه در کانادا، بهترین کار این است که میانگین قیمت در استان‌های مختلف را بررس کنیم.

میانگین قیمت خرید خانه در استان‌های مختلف در سال 2020

بریتیش کلمبیا 736.000 دلار کانادا
انتاریو 594.000 دلار کانادا
آلبرتا 353.000 دلار کانادا
کبک 340.000 دلار کانادا
مانیتوبا 295.000 دلار کانادا
ساسکاچوان 271.000 دلار کانادا
نوا اسکوشیا 266.000 دلار کانادا
جزایر پرینس ادوارد 243.000 دلار کانادا
نیوفاندلند و لابرادور 236.000 دلار کانادا
نیوبرانزویک 183.000 دلار کانادا
میانگین قیمت خرید خانه در کل کانادا 488.000 دلار کانادا

روش‌های جست‌وجو برای خرید خانه در کانادا

با توجه به پاسخ‌هایی که به سوالات مربوط به انتخاب خانه دادید و با انواع خانه در کانادا آشنا شدید، و همچنین در مورد متوسط قیمت خانه در استان‌های کانادا و کل کشور کانادا، آشنا شدید، حالا می‌توانید بگویید که وقتی دارید به دنبال خانه می‌گردید، دقیقا چه چیزی می‌خواهید. پس دیگر زمان آن رسیده که آستین‌هایتان را بالا بزنید و جست‌وجو برای یافتن خانه‌ی موردعلاقه‌تان را آغاز کنید.

اما آیا می‌دانید که چطور باید به دنبال خانه‌های فروشی در کانادا بگردید؟ در واقع راه‌های فراوانی برای جستجوی خانه در کانادا وجود دارد؛ برخی از متداول‌ترین و مفیدترین این روش‌ها را در ادامه با یکدیگر مرور می‌کنیم.

  • بنگاه‌های املاک یا Realtors:

شاید این روش بهترین روش برای یافتن خانه مورد نظر شما باشد. اگر به بنگاه‌های املاک مراجعه کنید بعید است دست خالی بر گردید و به احتمال زیاد نسبتا سریع می‌توانید به نتیجه برسید. البته قبل از اینکه به سراغ این بنگاه‌ها بروید باید محله موردنظرتان را پیدا کنید و در همان محل به بنگاه‌های خرید و فروش قابل اعتماد سر بزنید.

  • راهنمای املاک و مستغلات:

یکی دیگر از روش‌های جست‌وجوی خانه، مراجعه به راهنمای املاک و مستغلات است. در مقایسه با روش قبل که قطعا برای شما هزینه خواهد داشت، این روش نسبتا رایگان است. تنها هزینه‌ای که باید برای آن بپردازید هزینه‌ی خرید روزنامه است چرا که این راهنما، هر پنجشنبه در روزنامه‌ها منتشر می‌شود. و استفاده از آن بسیار مفید و آسان است از این جهت که در این راهنما تصاویر، موقعیت، شرح و قیمت املاک در حال فروش نشان داده می‌شود. اگرچه این روش به نسبت روش قبل، هزینه‌ی کمتری دارد اما باید وقت بیشتری برای جست‌وجوی خانه از این طریق صرف کنید.

  • علائم فروش خانه در محله‌های کانادا:

در اکثر محله‌های کانادا وقتی در حال قدم زدن در خیابان‌های اصلی و فرعی هستید، می‌توانید علائمی را که مربوط به فروش خانه هستند ببینید. این علائم به صورت تابلوهایی که روی آنها نوشته‌شده‌است: For Sale یا برای فروش به چشم شما می‌آیند.

  • خانه های باز:

در اکثر آژانس‌های املاک و عموما در روزهای شنبه و یکشنبه خانه‌هایی به صورت “Open House” یا خانه‌های باز به نمایش گذاشته‌می‌شود. این موقعیت، فرصت بسیار خوبی خواهد بود تا این خانه‌ها را ببینید و سوالاتی که در مورد آنها دارید را از متصدیان آژانس املاک موردنظر بپرسید. فهرست خانه‌هایی که به صورت خانه‌های باز به فروش گذاشته‌می‌شوند علاوه بر نمایش از طریق آژانس‌های املاک در قسمت آگهی‌های روزنامه‌ها هم درج می‌شود و می‌توانید اطلاعات موردنظرتان در مورد آنها را در این قسمت هم ببینید. همچنین صاحبان این خانه‌ها، با نصب تابلوی “Open House” در ورودی‌شان، به خریداران اطلاع می‌دهند که این خانه‌های به صورت خانه‌های باز، آماده‌ی فروش می‌باشند. بنابراین از طریق گشت‌زنی در محله‌ی موردنظرتان هم ممکن است بتوانید تعدادی از این خانه‌های باز را پیدا کنید و در مورد آنها تحقیق کنید.

  • تابلوهای اعلانات در مراکز اجتماعی:

بعد از اینکه محله‌ی مورد نظرتان را برای زندگی پیدا کردید می‌توانید در یک روز تعطیل سری به مراکز اجتماعی در آن بزنید: در مکان‌هایی مانند لباسشویی‌ها، خواربار فروشی‌ها، و سایر کسب و کارهای محلی تابلوهای اعلاناتی وجود دارند که با عنوان “House for Sale” خانه‌های فروشی در آن منطقه و برخی از مشخصات آن را به شما نشان می‌دهند.

  • قسمت تبلیغات روزنامه‌ها:

علاوه بر راهنمای املاک و مستغلات که هر پنجشنبه در روزنامه‌ها منتشر می‌شود، در قسمت تبلیغات روزنامه‌ها هم عموما فهرستی از خانه‌های قابل فروش درج می‌گردد. بنابراین اگر هر روز دو یا سه روزنامه‌ی پرتیراژ را بخرید و در قسمت تبلیغات آن نگاهی بیاندازید ممکن است بتوانید خانه‌ی موردنظرتان را پیدا کنید.

  • نشریه خرید و فروش:

در کشور کانادا نشریه‌ای وجود دارد که مخصوص انواع خرید و فروش‌ها و کارهای تجاری است. در این نشریه قسمتی مخصوص برای املاک و مستغلات وجود دارد که فهرستی از خانه‌های فروشی هم در آن به چشم می‌خورد. مطالعه‌ی این نشریه هم می‌تواند برای خرید خانه در کانادا کمکتان کند.

  • پرس‌وجو از دوستان و بستگان:

در صورتی که دوستان و بستگانی در شهری که برای سکونت انتخاب کرده‌اید دارید، حتما از آنها هم بپرسید که آیا موردی برای فروش می‌شناسند یا نه. حتی از آنها بخواهید که از همکاران، همسایه‌ها، دوستان، اقوام و دیگر آشنایانشان در همین مورد سوال کنند. این روش می‌تواند بسیار مفید باشد چرا که بعضی از مردم خانه‌های آماده فروش را از طریق تماس‌های شخصی پیدا می‌کنند. ممکن است این برای شما تعجب‌آور باشد اما بهتر است بدانید که بعضی از افراد خانه‌های خود را بصورت خصوصی به فروش می‌گذارند و از آگهی دادن در روزنامه‌ها و مجلات مختلف، یا در تابلوهای اعلانات مراکز اجتماع در محله‌شان اجتناب می‌کنند و حتی خانه‌ی خود را به مشاورین املاک نیز معرفی نمی‌کنند.

اقدام رسمی برای خرید خانه در کانادا از طریق ارائه‌ی “تقاضای خرید”

حالا دیگر خانه‌ی مورد نظرتان را پیدا کرده‌اید و طبیعتا باید اقدام به خرید آن کنید. در کانادا برای اینکه به طور قانونی و رسمی، مالک خانه‌ای شوید باید حتما مدرکی با عنوان “تقاضای خرید” را تهیه کنید. در صورتی که از طریق یک آژانس مشاور املاک خانه‌ی خود را یافته‌اید، طبیعتا پروسه‌ی خرید را هم زیر نظر همان آژانس انجام خواهید داد و بنابراین “تقاضای خرید” هم توسط خود آنها برای شما تهیه می‌شود. در غیراین صورت و اگر با استفاده از روش‌های دیگری خانه‌ی خود را پیدا کرده‌اید برای تهیه این مدرک رسمی بهتر است از یک وکیل کمک بگیرید.

در صورتی که به هر دلیلی تمایل به این کار ندارید می‌توانید در سرویس خدمات ارائه‌شده توسط یک وکیل ثبت‌نام کنید و سپس عنوان مالکیت املاک یا property ownership را جست‌وجو کنید و مدارک لازم برای تهیه مدرک “تقاضای خرید” را پیدا کنید و سپس تمام آنها را فراهم نمایید.

توجه داشته‌باشید که یک “تقاضای خرید” می‌تواند مواردی را هم در بر داشته‌باشد، ازجمله مهم‌ترین این موارد عبارتند از:

  • قیمتِ پیشنهادیِ خرید خانه
  • میزان بیعانه‌ی پرداختی
  • موارد اضافی مانند پوشش پنجره‌ها، یخچال، گاز، خشک‌کن، ماشین‌های لباسشویی و ظرفشویی که ممکن است بخواهید بر سر خرید آنها و تاثیر قیمت آنها برقیمت نهایی خرید خانه مذاکره کنید
  • روز آخر؛ یعنی روزی که کلیدهای خانه را تحویل می‌گیرید، که عموما ۳۰ تا ۶۰ روز بعد از امضای قرارداد است.
  • هر شرایط دیگری که با تقاضای خرید مرتبط است مانند پرداخت پول با وام مسکن و شرط بازرسی خانه (برای اطلاع از این شرط به بخشی با همین عنوان که درادامه‌ی مقاله آمده‌است، مراجعه کنید.

موافقت با درخواست “تقاضای خرید”

بعد از ارسال تقاضای مورد نظر و تمامی مدارک مورد نیاز آن، باید منتظر پاسخ بمانید. لازم است بدانید که ممکن است در اولین درخواست، تقاضای شما رد شود، در این صورت باید مجددا آن را بازبینی کنید و ارسال نمایید. این پروسه ممکن است چند بار تکرار شود. رد تقاضای خرید امری بسیار طبیعی است که نباید شما را مضطرب کند.

همچنین توجه داشته‌باشید که بعد از اینکه با “تقاضای خرید” شما به طور رسمی موافقت شد، برای انتقال مالکیتِ ملکی که قصد خریداری آن را دارید، حتما احتیاج دارید که از مشاوران قانونی، کمک بگیرید.

از آنجا که شما برای اولین بار است که در حال معامله ملک در کانادا هستید، به شما توصیه می‌کنیم که حتما از مشاوره‌های حقوقی افراد صاحب صلاحیت استفاده کنید تا در بدو ورودتان به این کشور، دچار مشکلات قانونی نشوید.

دریافت وام برای خرید خانه در کانادا

بعد از اینکه خانه‌ی مورد نظرتان را یافتید، و به طور رسمی جواز خرید خانه در کانادا را گرفتید، به مهم‌ترین مساله در خرید خانه می‌رسید: تهیه‌ی پول. ممکن است شما آنقدر سرمایه با خود به کانادا برده‌باشید که بتوانید با کمک آن هزینه‌ی خانه‌ی موردنظرتان را پرداخت نمایید و صاحب آن شوید. اما این اتفاق برای کمتر کسی می‌افتد. در ثانی حتی شهروندان بومی خود کانادا نیز عموما برای خرید خانه، از وام‌های مسکن استفاده می‌کنند. در واقع در کانادا، بیشتر افرادی که قصد خرید خانه دارند، روی وام‌های مسکن حساب باز می‌کنند. چرا که دریافت وام‌های نسبتا کم‌بهره و با بازپرداخت‌های طولانی، برای هرکسی ممکن است و کسی که کار ثابت و یک درآمد متوسط داشته‌باشد نیز عموما از عهده‌ی بازپرداخت وام برمی‌آید.

در صورتی که شما نیز جزو افرادی هستید که برای خرید خانه‌ی آینده‌ی خود در این کشور، روی وام مسکن یا mortgage حساب باز کرده‌اید، بهتر است بدانید که در کانادا وام‌دهندگان متنوعی وجود دارند که با شرایط متفاوت، مقادیر مورد نیاز شما برای خرید خانه را به شما قرض می‌دهند. این وام دهندگان عبارتند از: بانک‌ها، اتحادیه‌های اعتباری، کمک‌هزینه‌های بازنشستگی و شرکت‌های بیمه. این نوع وام یا وام خانه و یا همان mortgage‌، در طول زمان مشخص و به صورت ماهانه باز پرداخت می‌شود. مدت زمانی که برای بازپرداخت آن در نظر گرفته می‌شود عموما ۲۵ سال است و باید مبلغ وام را با محاسبه‌ی سود در نظر گرفته‌شده پس بدهید که این سود هم به صورت ماهیانه پرداخت می‌گردد.

پیش‌توافق وام مسکن

یکی از مزایای ویژه‌ای که در زمینه وام مسکن در کانادا وجود دارد پدیده‌ای است با عنوان پیش‌توافق وام مسکن. پیش توافق وام مسکن به این معناست که وام‌دهنده به شما تعهد می‌دهد که تا مبلغی را تا سقف مشخص (که بر سر آن مابین طرفین توافق انجام شده) با شرایط و ضوابط معین و با سود در نظر گرفته‌شده، به عنوان وام مسکن به شما بپردازد. این تعهدنامه رسمی تا مدت زمان مشخصی، که معمولا ۹۰ روز است، معتبر خواهد بود. پیش‌توافق شما را مجبور به دریافت وام مورد نظر نمی‌کند بلکه تنها به شما این اطمینان را می‌دهد که در صورت یافتن خانه‌ی مورد نظرتان توانسته‌اید نظر یک موسسه وام‌دهنده را برای پرداخت وام مسکن جلب کنید. مهم‌ترین مزیت این پیش‌توافق این است که وقتی به دنبال خانه می‌گردید می‌دانید که تا چه حد می‌توانید برای خرید خانه پول بپردازید.

کارگزاران وام مسکن

افرادی هم در کانادا وجود دارند که به آنها کارگزاران وام مسکن یا mortgage brokers می‌گویند این عنوان، به خصوص اگر به صورت دلالان وام مسکن ترجمه شود، ممکن است در ابتدا منفی و غیرقانونی به نظر برسد اما واقعیت این است که کارگزاران وام مسکن در کانادا کاملا به طور قانونی فعالیت می‌کنند. این افراد در واقع پولی به شما قرض نمی‌دهند بلکه پیشنهاداتی در مورد وام مسکن به شما ارائه می‌دهند، به شما کمک می‌کنند که از بین گزینه‌های موجود بهترین وام و بهترین وام‌دهنده را انتخاب کنید و به جای شما وارد عمل می‌شوند تا بهترین ضوابط و شرایط را برای وام مسکنِ شما تامین کنند.

اگر به دنبال این هستید که از مشورت‌ها و کمک‌های یک کارگزار وام مسکن استفاده کنید، حتما وبسایت Canadian Association of Accredited Mortgage Professionals را چک کنید تا مطمئن شوید که آن فرد یا موسسه، یک متخصصِ معتبر وام مسکن یا AMP است و همچنین عضو انجمن متخصصین معتبر کاناداییِ وام مسکن می‌باشد. البته در صورتی که برای انتخاب و خرید خانه از مشاورین املاک استفاده کرده‌باشید، عموما آنها هم می‌توانند یک کارگزار وام مسکن معتبر به شما معرفی کنند.

پرداخت اولیه و بیمه وام مسکن

مقدار پولی که به عنوان وام مسکن دریافت می‌کنید بستگی به قیمت خانه‌ی مورد نظر شما دارد و برای محاسبه مقدار دقیق وام مسکن باید این قیمت را منهای پرداخت اولیه کنید. اگر پرداخت اولیه‌تان کمتر از ۲۰ درصد ارزش خانه باشد، به احتمال زیاد وام‌دهنده از شما تقاضای “بیمه وام مسکن” خواهد کرد. بیمه وام مسکن علاوه بر اینکه باعث می‌شود بتوانید پیش‌پرداخت پایین داشته‌باشید، در یک مورد دیگر هم مفید است و آن هم این است که با وجود این بیمه شما می‌توانید در مورد مبالغی از سودِ وام به توافق برسید که اگر این بیمه نمی‌بود به احتمال زیاد نمی‌توانستید وامی با این درصدها دریافت کنید. هرچه وامی که دریافت می‌کنید سود کمتری داشته‌باشد و از این طریق بتوانید بیشتر پس‌انداز کنید، هزینه‌ی بیشتری را برای بیمه وام مسکن باید بپردازید.

Canada Mortgage and Housing Corporation به عنوان یک شرکت پیشرو در بیمه‌ی وام مسکن به تازه‌واردان در کانادا که دارای اقامت دائم این کشور هستند، کمک کمی‌کند که با کمترین پیش‌پرداخت که از ۵ درصد قیمت کل خانه شروع می‌شود، صاحب خانه شوند. حتی کسانی که هنوز اقامت دائم کاناد ارا دریافت نکرده‌اند نیزبا کمک این موسسه می‌توانند با پیش‌پرداخت حداقل ۱۰ درصد ازقیمت کل خانه، صاحب خانه شوند.

اعتبار و سابقه‌ی کار لازم برای دریافت وام مسکن

وقتی در تلاش برای دریافت وام مسکن هستید، اعتبار و سابقه‌ی کاری شما می‌توانند بسیار مفید باشند؛ چرا که باید بتوانید اثبات کنید که توانایی بازپرداخت وام مسکن به علاوه‌ی سود آن را در مدت مقتضی دارید.

از آن طرف به عنوان کسی که به تازگی وارد کانادا شده‌است، متاسفانه به احتمال زیاد شما سابقه‌ی اعتباری که مورد نظر وام‌دهندگان کانادایی باشد، ندارید. رهنمودهای بسیار زیادی وجود دارند که با به کار گرفتن آنها می‌توانید اعتبار مورد نظر را برای خود به دست آورید اما تمام آنها مستلزم گذر زمان هستند و در دراز مدت جواب می‌دهند. به این معنا که برای فردی که به تازگی وارد کشور کانادا شده، و هنوز نه حساب بانکی و نه کارت اعتباری و نه سابقه پرداخت قبض یا بازپرداخت وام را ندارد، هیچ‌کدام از آنها مفید نیستند.

سوال اینجاست که فردی که سابقه‌ی اعتباری و کاری در کانادا ندارد اما مقیم دائم کانادا است و قصد دارد در همان بدو ورود به این کشور، صاحب خانه شود، باید چه کند؟ آیا راهی برای او وجود دارد؟

جواب این سوال مثبت است. شما می‌توانید تحت شرایطی حتی بدون داشتن سوابق مذکور، در همان ابتدای ورود به کانادا اقدام به خرید خانه کنید. موسسه رهپویان مهاجر از جمله موسساتی است که به دلیل ارائه‌ی خدمات بعد از مهاجرت، در این زمینه نیز می‌تواند یاریگر شما باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر دراین زمینه می‌توانید به کارشناسان مهاجرتی موسسه رهپویان مهاجر تماس گرفته و راهنمایی‌های موردنیازتان را از ایشان درخواست کنید.

ساخت سابقه‌ی اعتباری بعد از ورود به کانادا

با این وجود شما باید بعد از ورود به کانادا هرچه سریع‌تر برای ساخت یک سابقه‌ی اعتباری اقدام کنید. برای اینکه بتوانید یک سابقه‌ی اعتباری موفق برای خودتان بسازید باید یک سری نکات را رعایت کنید، مثلا باید حتما یک حساب بانکی باز کنید، قبض‌هایتان را به موقع بپردازید، تقاضای کارت اعتباری کنید، ازبانک خود برای وام‌های کوچک دریافت کنید و در بازپرداخت آنها خوش‌حساب باشید، و در نهایت اینکه سعی کنید با یک کارفرما برای مدت طولانی کارکنید و محیط کار خود را به طور مداوم تغییر ندهید.

اقدام آخر برای خرید خانه در کانادا

هنگامی که خانه‌ای را انتخاب نمودید، از نحوه‌ی پرداخت هزینه‌ی آن را از طریق دریافت وام و یا هر طریق دیگری مطمئن شدید، حالا نوبت به خرید خانه و در واقع انتقال مالکیت می‌رسد. واضح است که برای این کار باید یک قرارداد رسمی و حقوقی امضا کنید. پیش از امضای این قرارداد موارد بسیار مهمی هستند که لازم است از آنها مطلع شوید.

یکی از مهم‌ترین این موارد در نظر گرفتن شرط بازرسی خانه یا “Home Inspection Service” به عنوان یکی از شروط خرید می‌باشد. اگر خاطرتان باشد در قسمت تقاضای خرید به این شرط اشاره شد.

در واقع بر اساس این شرط، فروشنده پذیرفته‌است که قبل از انتقال مالکیت خانه، یک بازرس، خانه را بررسی می‌کند. توجه داشته‌باشید که طرف قرارداد بازرس، خریدار خانه است.

بازرس مذکور، خانه را از نظر موارد اساسی مانند ترک فونداسیون، نشتی، عیوب لوله کشی، سیم کشی و غیره بررسی کند تا اولا شما مطمئن شوید که این مشکلات در خانه‌ای که می‌خرید وجود ندارند. و ثانیا در صورت وجود مشکلات، بازرس آنها را به طور رسمی گزارش کند. در این صورت بر اساس گزارش رسمی‌ای که بازرس ارائه می‌دهد، می‌توانید بر سر نحوه‌ی انجام تعمیرات و پرداخت هزینه‌های مربوط به آنها با فروشنده مذاکره کنید.

نکات مهم برای خرید خانه در کانادا

علاوه بر شرط بازرسی خانه، نکات مهمی هستند که دانستن آنها قبل ازخرید خانه و در واقع قبل از امضای قرارداد خرید خانه بسیار به نفع شما خواهد بود. برخی از این موارد عبارتند از:

  • در کانادا خانه‌ها یا به لوله‌کشی شهری متصل هستند و یا از منبع اختصاصی آب موردنیازشان را تامین می‌کنند. درصورتی که آب خانه شما از منبع اختصاصی تامین می‌شود، باید با هزینه‌ی خودتان آزمایش تست آب را انجام دهید. البته در غیر این صورت و در صورت اتصال به لوله‌کشی شهری، این آزمایش لازم نیست.
  • حواستان باشد که چنانچه خانه مخزن سوخت داشته‌باشد، این فروشنده است که مخزن قبل از تغییر مالکیت، موظف به پر کردن آن خواهد بود، مگر اینکه توافق دیگری با فروشنده کرده باشید.
  • شما در هر سال ملزم هستید که مالیات بر املاک‌تان را پرداخت نمایید. اگرچه مقدار این مالیات بستگی به ارزش و موقعیت مکانی خانه‌ی شما دارد، اما فراموش نکنید که این هزینه را هم جزو هزینه‌های ثابت سالانه خانه در نظر بگیرید.
  • فراموش نکنید که هنگام خرید به برق خانه بسیار توجه داشته باشید و این نکات را در نظر بگیرید:
  • اگر چنانچه جنس سیم‌های برق آلومینومی باشد، شرکت‌های بیمه قبول نمی‌کنند که سیستم برق خانه‌ی شما را بیمه کنند و هزینه‌ی بیمه شما بالاتر از حد معمول خواهد بود.
  • یک برقکار مستر حتما باید به شما یک برگه‌ی تائیده بدهد مبنی بر اینکه تعمیرات لازم مربوط به تمام قسمت‌های برق‌کشی خانه انجام گرفته و سیستم برق خانه هیچ مشکلی ندارد. هزینه‌ی بازرسی این برق‌کار مستر و دریافت تاییدیه ازاو حداقل 1000 دلار خواهد بود.
  • ممکن است برای گرم کردن خانه‌ای که خریده‌اید، از گرم کن‌های برقی استفاده کنید. در این صورت بهتر است بدانید که حداقل در زمستان برق شما حدودا تا 500 دلار بالا می‌رود.

خرید خانه در کانادا بعد از چند سال کار ممکن است؟

اگرچه تمام آن چیزی که در این مقاله تشریح شد در جهت کمک به تازه‌واردانی بود که قصد دارند در همان بدو ورود به کانادا، در این کشور صاحب خانه شوند، اما قطعا افراد زیادی هم هستند که ترجیح می‌دهند ابتدا با این کشور آشنا و به اصطلاح اخت شوند، سابقه‌ی اعتباری و امنیت شغلی لازم را به دست آورند، با گوشه‌گوشه‌ی شهرشان آشنا شوند و سپس اقدام به خرید خانه کنند. ذهن این افراد قطعا، از همان ابتدا و سپس به طور مستمر درگیر این پرسش خواهد بود که بعد از چند سال کار کردن درکانادا، می‌توانند در این کشور، صاحب خانه شوند؟

قطعا پاسخِ این پرسش، عدد ثابت و یکسانی برای همه‌ی افراد نیست و واضح است که به فاکتورهای فراوانی وابسته است. میزان درآمد شما، تعداد افراد خانواده‌تان، شهر محل سکونتتان و خانه‌ای که برای خرید انتخب می‌کنید، همه و همه بر روی پاسخ این پرسش تاثیر می‌گذارند. با این حال با استناد به داده‌های رسمی اداره آمار کانادا، اگر میانگین درآمد افراد را ملاک قرار دهیم و از طرفی، میانگین قیمت خرید خانه در کانادا را در محاسباتمان وارد کنیم، می‌توانیم به جدول زیر برسیم. این جدول نشان می‌دهد که یک فرد با درآمد متوسط در کانادا، باید به طور متوسط چند سال کار کند تا بتواند موفق به خرید خانه‌ای با قیمت متوسط شود:

بریتیش کلمبیا 13.4 سال
انتاریو 11.2 سال
آلبرتا 6 سال
کبک 6.7 سال
مانیتوبا 6 سال
ساسکاچوان 5 سال
نوا اسکوشیا 5.7 سال
جزایر پرینس ادوارد 5.5 سال
نیوفاندلند و لابرادور 4 سال
نیوبرانزویک 3.8 سال
میانگین در کل کانادا 6.7 سال

چند نکته پایانی

خرید خانه در کانادا احتمالاً مهم‌ترین اتفاق مالی در زندگی مهاجران است. معمولاً مهاجرانی که در ابتدای مهاجرت‌شان به کانادا پشتوانه‌ی مالی بالایی ندارند، نمی‌توانند در سال‌های اول مهاجرت به کانادا صاحب خانه شوند. اما همه معمولا از همان ابتدا به فکر خرید خانه هستند و سعی می‌کنند از درآمد خود، مبلغ مناسبی را برای این منظور پس‌انداز کنند. 

اما خرید خانه در کانادا فقط این نیست که چند خانه را ببینید، یکی را انتخاب کنید، و بعد، قرارداد خرید را امضا نمایید. قبل از خرید باید حتماً نکات مهمی را در نظر بگیرید و با علم و اطلاع از این نکات، به تصمیم بهتری برسید تا هم مشکلات آتی‌تان بعد از استقرار در منزل جدید به حداقل برسد، و هم کمتر تحت فشار مالی قرار بگیرید. 

نکات طلایی قبل از خرید خانه در کانادا
نکات طلایی قبل از خرید خانه در کانادا

نکات مهم قبل از خرید خانه در کانادا

در نظر گرفتن هزینه‌های جانبی:

در محاسبه بودجه‌ی خود، فقط قیمت خرید را در نظر نگیرید. مثلا یکی از این هزینه‌ها، مبلغی بین 2 تا 5 درصد از کل قیمت خرید است که بابت بیعانه (closing) باید پرداخت کنید. افزون بر این‌ها، برای خرید هر خانه، به مبلغی برای پرداخت هزینه‌ی مشاور املاک و هزینه‌های احتمالی تعمیرات نیاز خواهید داشت.

دریافت وام و تاییدیه بانک قبل از خرید خانه در کانادا

اگر برای خرید خانه، وام می‌گیرید، قبل از تاییدیه‌ی بانک و اطمینان از میزان دقیق وام و اقساط آن، به سراغ خرید خانه نروید. ممکن است وامی که بانک برای به شما پرداخت می‌کند، کمتر از رقم درخواستی‌تان باشد، و بعلاوه، ممکن است اقساط وام به نحوی باشد که بازپرداخت آن اقساط، شما را از گرفتن وام، منصرف کند یا مجبور شوید وام کمتری دریافت کنید.

استفاده از خدمات مشاورین املاک

الزامی به استفاده از خدمات مشاورین املاک نیست. اگر خودتان شخصی کارکشته و باتجربه در زمینه‌ی مسکن و قراردادهای خرید و فروش مسکن هستید، قطعاً می‌توانید به تنهایی از پس این کار بر بیایید. اما اگر تجربه‌ای در این زمینه ندارید، بهتر است کار خرید خانه در کانادا و عقد قرارداد را به یک مشاور مسکن بسپارید تا نگرانی‌ای بابت مفاد حقوقی قرارداد خرید خانه نداشته باشد.

بهره‌مندی از طرح‌های تشویقی دولت

اگر اولین باری است که در کانادا خانه می‌خرید، حتماً از طرح‌های تشویقیِ دولت کانادا برای خانه‌اولی‌ها استفاده کنید. این مشوق‌ها می‌توانند کمک مالی خوبی برای تامین هزینه‌ی خانه یا بازپرداخت اقساط‌تان باشند. نمونه‌هایی از این برنامه‌های تشویقی، عبارت‌اند از «برنامه‌ی خریداران مسکن» (HBP) و «برنامه‌ی تخفیف خانه‌اولی‌ها» (HST).

انتخاب بین خانه ویلایی یا آپارتمان

از همان ابتدا تکلیف خود را معلوم کنید که می‌خواهید آپارتمان بخرید یا خانه. هزینه‌های این دو گزینه بعد از خرید، بسیار متفاوت از هم است. برای آپارتمان‌ها باید پول شارژ بدهید (استاندارد هزینه‌ی شارژ ماهانه‌‌ی آپارتمان در شهری مثل تورنتو، حدود 65 سنت در هر فوت مربع است). از سوی دیگر، خانه‌ی ویلایی نیز هزینه‌های خاص خود را دارد.

انتخاب بین خانه ویلایی یا آپارتمان
انتخاب بین خانه ویلایی یا آپارتمان
طرح سوالات مناسب برای افزایش آگاهی از وضعیت خانه

موقع بازدید از خانه یا آپارتمان مورد نظرتان، حتماً از فروشنده بپرسید که چرا قصد خرید دارد؟ آن خانه چه معایبی دارد؟ عمر بنا چقدر است؟ همسایه‌ها چه کسانی هستند؟ با کسب اطلاعات در مورد این چیزها، قطعاً دید بهتری به آن خانه یا آپارتمان پیدا خواهید کرد و با آگاهی بیشتری اقدام به خرید خانه در کانادا خواهید نمود.

دوری از هر نوع برخورد و تصمیم‌گیری احساسی

جوگیر و احساساتی نشوید. همه‌ی ما معمولا همین که از یک خانه خوش‌مان آمد، اصرار می‌کنیم که همان را بخریم. اما این جوگیر شدن باعث می‌شود فروشنده، قیمت بالاتری روی ملک خود بگذارد. بعلاوه، باعث خواهد شد معایب خانه اصلاً به چشم‌مان نیاید.

خدمات بازرسین خانه هنگام خرید خانه در کانادا

از یک کارشناس یا بازرس کمک بگیرید. اگر از خانه‌ای خوش‌تان آمد، حتماً (حتا اگر شده، در ازای پرداخت حق کارشناسی) از یک کارشناس یا بازرس املاک کمک بگیرید تا معایب آن خانه (اعم از لوله کشی‌ها، سقف، رطوبت، سیم‌کشی ساختمان،…) را برایتان تشریح کند. این امر می‌تواند کمک زیادی به شما قبل از بستن قرارداد و خرید خانه در کانادا کند.

اهمیت چانه زدن

فکر نکنید در کانادا نباید چانه زد. در واقع تا می‌توانید چانه بزنید. مخصوصاً اگر کارشناس یا بازرس فوق، در آن خانه یا آپارتمان معایبی پیدا کرده، حتماً به آن معایب اشاره کنید و به خاطر همان ایرادها هم که شده، بر سر قیمت نهایی، چانه بزنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.