بهترین موسسات زبان ایران – معرفی آموزشگاه های برتر زبان به تفکیک شهرها

0

شناخت بهترین موسسات زبان ایران از این جهت ضروری است که امروزه یادگیری زبان خارجی، یکی از مهم‌ترین آموزش‌هایی است که هر کس باید بگذراند. هدف کسانی که به سراغ آموزشگاه های زبان می‌روند متفاوت است. یکی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، چاره‌ای جز یادگیری زبان خارجی ندارد. یکی قصد مهاجرت دارد و برای زندگی در کشور جدید خود باید زبان بیاموزد. یک نفر ممکن است فقط برای استفاده از منابع و کتاب‌ها و مجلات خارجی مجبور به یادگیری زبان باشد. یکی هم ممکن است با هدف درک فیلم و سریال‌ها به زبان اصلی، مشتاق به یاد گرفتن زبان باشد.

هدف از انتخاب بهترین موسسات زبان ایران

یادگیری زبان خارجی بدون کلاس و معلم، تقریباً غیرممکن است. البته می‌توان سطوح مقدماتی را به صورت خودآموز در خانه و صرفاً با کمک اعضای خانواده یا دوستانی که نقش هم‌کلاسی یا معلم را ایفا می‌کنند فراگرفت. اما تسلط بر یک زبان خارجی بدون کلاس، امری ناممکن به نظر می‌رسد. به همین دلیل است که امروزه موسسه های آموزش زبان نقش مهمی در زندگی افراد، بویژه نوجوانان و جوانان ایفا می‌کنند. شناسایی و انتخاب بهترین موسسه زبان در ایران می‌تواند در سرعت و کیفیت یادگیری زبان خارجی بسیار موثر باشد.

آموزشگاه های برتر زبان

وظیفه‌ی رهپویان مهاجر در معرفی بهترین موسسات زبان ایران

موسسه رهپویان مهاجر، اساساً موسسه‌های مهاجرتی است. پس معرفی بهترین موسسات زبان در ایران از جانب ما شاید اندکی عجیب به نظر برسد. علت این که تصمیم گرفتیم مقاله‌ای در معرفی بهترین موسسه های زبان ایران منتشر کنیم، این بود: متقاضیان مهاجرت، در همان جلسات اول مشاوره، از ما می‌پرسند که به نظرتان بهترین موسسه آموزش زبان در ایران کدام موسسه است تا برای یادگیری زبان انگلیسی یا فرانسوی، به همان موسسه مهاجرت کنیم.

مشاوران ما معمولاً به دلایل حرفه‌ای، هیچ موسسه‌ای را به عنوان بهترین آموزشگاه زبان انگلیسی یا فرانسوی معرفی نمی‌کنند. زیرا معرفی این نوع موسسه‌ها معمولا نیازمند آن است که از نزدیک با روش‌های تدریس و کیفیت مطالب آموزشی آموزشگاه های زبان آشنا باشیم. و از سوی دیگر، ممکن است در معرفی موسسه‌ها، یک یا دو مورد از قلم بیفتد.

اما تکرار این سوال از جانب مراجعین این موسسه مهاجرتی، سبب شد تیم تولید محتوای رهپویان مهاجر، شروع به تحقیق درباره بهترین آموزشگاه زبان ایران، بهترین آموزشگاه زبان انگلیسی در کشور، بهترین کلاس زبان موجود، بهترین مراکز برگزاری دوره های فشرده آیلتس و مواردی از این دست کند. محصول این تحقیق‌ها، مقاله‌ای است که اکنون مطالعه می‌فرمایید.

بهترین موسسات زبان ایران

نکات مهم قبل از معرفی بهترین موسسات زبان ایران

چند نکته مهم برای معرفی بهترین موسسه زبان ایران که باید به آن‌ها توجه کرد:

1) کیفیت آموزشگاه های زبان معمولا یکسان نیست. کیفیت، معمولا تابعی است از کیفیت محتواهای آموزشی، کیفیت روش تدریس زبان، کیفیت تجهیزات آموزشی، کیفیت فضای آموزشی، تعداد زبان‌آموزان هر کلاس،…

2) موسسه ای که بهترین موسسه یا آموزشگاه زبان معرفی می‌شود، الزاماً همیشه بهترین آموزشگاه زبان نخواهد ماند. زیرا به دلایل مختلفی این کیفیت ممکن است در طول زمان دستخوش تغییر شود و افت کند.

3) ممکن است یک موسسه آموزش زبان که تازه کار خود را آغاز کرده، با جدیدترین متدهای آموزش زبان شروع به تدریس کند. چنین موسسه‌ای اگرچه در ابتدای کار، بهترین موسسه زبان در ایران نیست، اما می‌تواند به مرور زمان، با ارتقاء کیفیت تجهیزات و محتوای آموزشی خود، در لیست بهترین موسسات آموزش زبان به جایگاه‌های بالاتری دست یابد.

4) ممکن است یک موسسه زبان فقط در آموزش زبان انگلیسی بهترین موسسه باشد. اما یا زبان‌های دیگر را آموزش ندهد و یا آموزش سایر زبان‌ها در آن موسسه،‌ از کیفیت پایینی برخوردار باشد. بنابراین، برای انتخاب بهترین موسسه آموزش زبان باید زبان مورد نظر را نیز انتخاب کرد. و مثلا گفت که بهترین موسسه آموزش زبان انگلیسی در حال حاضر، فلان موسسه است. و بهترین موسسه آموزش زبان فرانسوی فلان موسسه‌ی دیگر.

نتیجه گیری:

5) نکات فوق، ما را به این نتیجه‌گیری می‌رساند که برای رعایت انصاف و دقت در انتخاب‌های خود، باید اولا مدام کیفیت آموزش زبان در موسساتی که معرفی می‌شوند را به صورت منظم رصد و بررسی کنیم و ثانیاً به طور خاص، مشخص سازیم که بهترین موسسه آموزش زبان انگلیسی کدام موسسه است و بهترین آموزشگاه زبان فرانسه کدام آموزشگاه است. به همین دلیل است که سعی می‌کنیم لیست بهترین موسسات زبان ایران که در پایان این مقاله معرفی می‌کنیم را هر ماه و بر حسب بررسی‌های منظم‌مان آپدیت کنیم.

بهترین موسسات زبان ایران

معیارهای انتخاب بهترین موسسات زبان ایران

معیار اول – داشتن مجوز قانونی

طبیعتاً یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب بهترین آموزشگاه زبان ایران آن است که آن آموزشگاه یا موسسه زبان به صورتی قانونی به ثبت رسیده باشد و مجوزهای لازم را اخذ کرده باشد تا بتوان آن موسسه را یکی از موسسات مجاز آموزش زبان در ایران دانست. دقت داشته باشید که مرجع صدور مجوز برای آموزشگاه‌های زبان، دو وزارتخانه‌ی مختلف هستند:

  • مرجع صدور مجوز برای آموزش زبان به افراد زیر 20 ساله: وزارت آموزش و پرورش
  • مرجع صدور مجوز برای آموزش زبان به افراد بالای 20 ساله: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

معیار دوم – اعتبار مدرک

اکثر زبان‌آموزان، یکی از اصلی‌ترین اهداف‌شان برای حضور در دوره‌های زبان در هر آموزشگاه آن است که نهایتاً مدرک زبانی که توسط آن موسسه صادر می‌شود را اخذ کنند. مدرک زبان، نشان‌دهنده‌ی آن است که فرد، دوره‌های زبان را با موفقیت در آن موسسه گذرانده و به سطحِ مورد ادعا در آن مدرک، رسیده است. پس طبیعتاً مدرکی که یک موسسه صادر می‌کند باید از اعتبار کافی و بالایی برخوردار باشد.

البته هر موسسه‌ای هر مدرکی را صادر نمی‌کند. اما موسسه‌ای که ادعا می‌کند پس از گذراندن دوره و شرکت در آزمون مربوطه، مثلا به شما مدرک تولیمو یا تافل می‌دهد، باید حتماً قبل از ثبت‌نام در آن آموزشگاه زبان بررسی کرد که آیا واقعا مدرکی که آن موسسه می‌دهد، معتبر است؟ یعنی آیا واقعاً دانشگاه‌ها یا موسساتی که قرار است مدرک زبان‌تان را به آن‌ها ارائه کنید، واقعاً آن مدرک را به رسمیت می‌شناسند و قبول دارند یا خیر.

نوشته های مرتبط
نوشته های مرتبط

رشته مشاوره در خارج از کشور

حقوق ماما در عمان

معیار سوم – اعتبار آزمون

برای سنجش اعتبار آزمون‌هایی که کاربرد داخلی دارند، کافی است از نهاد، دانشگاه یا موسسه‌ای که قرار است نتیجه‌ی آزمون‌تان را آن جا ارائه کنید بپرسید که آیا آزمونی که این موسسه زبان برگزار می‌کند معتبر هست یا خیر. اما در مورد آزمون‌های بین‌المللی زبان (مثل تافل، آیلتس،…) تنها مرجع رسمیِ اعطای مجوز به برگزارکنندگان آزمون، سازمان سنجش کشور است. کافی است وارد سایت سازمان سنجش آموزش کشور بشوید، در منوی سمت راست‌تان، لینکی هست تحت عنوان «آزمون های بین المللی». در این لینک، لیستی از انواع آزمون‌های بین‌المللی مختلف را مشاهده می‌کنید. با کلیک کردن روی هر یک از آن لینک‌ها، می‌توانید مراکز مجاز برگزاری آزمون آیلتس یا تافل یا سایر آزمون‌ها را مشاهده کنید.

معیار چهارم – به‌روز بودن روش آموزش زبان

واقعیت این است که آموزش زبان خارجی علمی پیچیده و حاصل یافته‌های تخصص‌های مختلفی چون زبان‌شناسی، روان‌شناسی زبان، جامعه‌شناسی زبان،… است. معمولا متدهای آموزش زبان به خاطر یافته‌های جدید علمی، هر چند سال یک‌بار عوض می‌شود. به همین دلیل، یکی از مهم‌ترین معیارهای انتخاب بهترین آموزشگاه زبان (صرف‌نظر از این که آموزشگاه زبان انگلیسی باشد یا فرانسوی یا هر زبان دیگر) این است که آن موسسه، انعطاف‌پذیر باشد و مطابق با آخرین متدهای روز دنیا تدریس کند.

معیار پنجم – تجهیزات آموزشی

امروزه در همه جای دنیا، برای آموزش زبان، از جدیدترین تجهیزات الکترونیکی و از فضای مجازی استفاده‌ی فراوان می‌شود. علت این امر، آن است که متخصصان به این نتیجه رسیده‌اند تعامل نسل جدید با تجهیزات الکترونیکی بسیار زیاد است و سرعت جذب نیز با استفاده از تجهیزات مدرن، بالاتر می‌رود. البته این بدان معنا نیست که شیوه‌های سنتیِ حضور در کلاس را به‌کل کنار بگذاریم. در واقع، خود حضور در کلاس، سبب تعامل فیزیکی با مدرس و همکلاسی‌ها می‌شود و زبان‌آموز را در فضایی واقعی قرار می‌دهد. در واقع بهترین موسسات آموزش زبان آن‌هایی هستند که در کلاس‌های خود از بهترین و مدرن‌ترین تجهیزات استفاده کنند و در ساعات خارج از کلاس نیز تعامل خود با زبان‌آموزان را در بسترهایی چون اینستاگرام حفظ نمایند.

معیار ششم – دانش اساتید و مدرسان زبان

بی‌تردید مدرسان و اساتید زبان، باید خودشان به زبانی که آموزش می‌دهند مسلط باشند. مدرسی که خودش تسلط کامل به زبان مقصد را ندارد قطعا گزینه‌ی خوبی برای انتخاب نخواهد بود. گاهی تصور می‌شود برای سطوح پایین‌تر، می‌توان از مدرسینی استفاده کرد که تسلط‌شان به زبان مقصد، چندان زیاد نیست. این تصور کاملا اشتباه است زیرا اساس و پایه‌های زبان‌آموزی در همان سطوح مقدماتی شکل می‌گیرد.

به عبارت دیگر، مثلا ممکن است تصور کنید کسی که در سطح مقدماتی زبان قرار دارد، لازم نیست حتما مدرسش از دامنه‌ی لغات چندان بالایی برخوردار باشد. اما اولا باید در نظر داشت که قرار گرفتن زبان آموزان در معرض واژگان زیاد می‌تواند ذهن آن‌ها را برای پذیرش واژه‌های جدید آماده کند، و ثانیا مدرسی که تسلط بالایی نداشته باشد، قطعا در زمینه‌ی دستور زبان (نحو) و تلفظ‌ها (آواشناسی) نیز دانش کافی ندارد. پس برای انتخاب بهترین موسسه زبان حتما باید دقت داشت که مدرسان و اساتید آن موسسه، خودشان در چه سطحی از زبان هستند.

معیار هفتم – هدف‌شناسی

منظورمان از این معیار، آن است که بهترین آموزشگاه زبان آموزشگاهی است که بداند زبان‌آموزی، چه هدفی از یادگیری زبان جدید دارد. به عنوان مثال، خانم یا آقای 40 ساله‌ای که قصد مهاجرت به کانادا را دارد، احتمالاً هدف اولش این است که نمره‌ی لازم و قابل قبول برای ارائه به اداره مهاجرت کانادا را کسب کند و در ثانی، هدف بعدی‌اش این است که پس از مهاجرت، بتواند با دیگران ارتباط برقرار نماید.

نوع مطالب و دروسی که به این نوع زبان‌آموزان ارائه می‌شود، باید متفاوت از (مثلا) دانشجویی باشد که قرار است برای ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس به کانادا برود و نیاز به آزمون آیلتس آکادمیک با نمره‌ی حداقل 7.5 دارد. این دانشجو ممکن است فقط به دنبال گذراندن یک دوره فشرده آیلتس باشد تا بتواند از دانشگاه مورد نظرش پذیرش بگیرد و از اداره مهاجرت کانادا ویزای تحصیلی دریافت کند. پس بهترین موسسه آموزش زبان موسسه‌ای است که محتوای آموزشی خود را متناسب با هدف زبان‌آموزان خود تعریف و ارائه نماید.

معیار هشتم – تعامل آموزشگاه زبان با موسسات خارجی

یکی از معیارهای ما برای انتخاب بهترین موسسات زبان در ایران میزان ارتباط و تعامل آن‌ها با موسسات خارجی بوده است. تعامل و ارتباط با موسسه های خارجی از چند جهت اهمیت دارد. اولاً این امکان را به موسسه می‌دهد که برای کلاس‌های خود، یا حداقل برای کلاس‌های خود در سطوح بالا، از مدرسان بومی (native) استفاده کند تا زبان‌آموزانش مستقیما از یک فردِ بومیِ آن زبان آموزش بگیرند. ثانیاً تعامل و ارتباط با موسسه‌های خارجی سبب می‌شود موسسه های زبان در ایران بتوانند مجوزهای لازم برای برگزاری آزمون های معتبری چون آیلتس یا تافل را بگیرند.

معیار نهم – فعالیت‌های فوق‌برنامه

دوستی تعریف می‌کرد که چهار سال در یک موسسه آموزش زبان، دوره‌های زبان انگلیسی را در مشهد گذراند. می‌گفت این دوره‌ها برایش بسیار موثر بود اما اکنون که چندسالی از اتمام آن دوره‌ها گذشته، حس می‌کند فعالیت‌های فوق برنامه‌ای که داشته‌اند، تاثیر بسیار بیشتری در یادگیری زبان برای او داشته است. می‌گفت هر هفته، یک روز بعد از ظهر با هماهنگی موسسه، به همراه سایر هم‌کلاسی‌ها (که کلاً پنج نفر بودند) در بیرون از موسسه قرار می‌گذاشتند. مثلا برنامه‌ی پارک، شهربازی، یا پیاده‌روی می‌گذاشتند.

قرار بر این بود که از لحظه‌ی شروع دیدار تا لحظه‌ی خداحافظی، هیچ کس حق ندارد به زبان فارسی صحبت کند. هر کس فارسی حرف می‌زد، جریمه‌اش این بود که تمام همراهان را برای شام مهمان کند. طبیعی است که حضور در چنین برنامه‌هایی می‌تواند تاثیری به‌مراتب بیشتر از زمانِ حضور در کلاس داشته باشد. پس اگر در انتخاب بین دو موسسه آموزش زبان تردید داشتید، آن آموزشگاهی را انتخاب کنید که فعالیت‌های فوق برنامه هم دارد.

معیار دهم – خوشنام بودن

خوشنام بودن، معیاری نیست که بتوان به راحتی آن را سنجید. در عین حال، همین معیار، عاملی اساسی در انتخاب بهترین موسسات زبان ایران برای ما بوده است. خوشنام بودن یعنی این که حاصل و برآیندِ تجربه‌ی زبان‌آموزان از یک موسسه، مثبت ارزیابی شود و درصد بسیار بالایی از زبان آموزان، احساس خوبی از حضور در کلاس‌ها و دوره‌های آن موسسه داشته باشند. برای سنجش این معیار، یک راه آن بود که از فارغ‌التحصیلان موسسات آموزش زبان پرس‌وجو کنیم. راه دیگر، مراجعه به وب‌سایت، و پیج‌های اینستاگرامی و تلگرامی موسسات بود تا از طریق کامنت‌های موجود، بتوان به میزان خوشنامی آن موسسه پی برد.  

معیار یازدهم – فاکتورهای شخصی

یک سری فاکتورها هم هستند که برای بعضی از زبان‌آموزها در انتخاب بهترین موسسه آموزش زبان اهمیت زیادی دارند اما نمی‌توان آن‌ها را به عنوان فاکتوری قطعی در معرفی بهترین آموزشگاه زبان دخالت داد. این فاکتورها معمولا بر حسب شرایط هر فرد، تغییر می‌کنند. به عنوان دو نمونه از این فاکتورها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

الف- نزدیکی موسسه زبان به محل سکونت

ب. مختلط یا غیرمختلط بودن کلاس‌های زبان

لیست بهترین موسسات زبان ایران

لیست بهترین موسسات زبان ایران در حال تدوین است. به محض پایان تحقیقات لازم درباره‌ی عملکرد موسسات و آموزشگاه های زبان و اطمینان از صحت لیست، آن را به زودی منتظر خواهیم کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.