مزایا و معایب مهاجرت به گرجستان چیست؟

0

در این نوشتار میخواهیم درباره مزایا و معایب مهاجرت به گرجستان صحبت کنیم. دلایل مهاجرت برای هر شخص با توجه به موقعیت و شرایط، متفاوت می باشد و همه برای رسیدن به آینده ای روشن تر و پیشرفت اقدام به مهاجرت می نمایند. به هرحال مهاجرت می تواند به عنوان نقطه عطفی در زندگی افراد محسوب شود و با توجه به تصمیماتی که شخص در این زمینه اتخاذ می کند، مهاجرت می تواند موفقیت آمیز باشد.

آنچه که برای یک مهاجرت موفق، مهم و ضروری می باشد، اطلاع از شرایط کشور مقصد و کیفیت زندگی در آن است که تحت عنوان مزایا و معایب آن شناخته می شود. کشور گرجستان کشوری مهاجرپذیر می باشد و به دلیل نزدیک بودن به ایران، هزینه های زندگی پایین نسبت به سایر کشورها و همچنین داشتن فرصتهای سرمایه گذاری خوب، تعداد افراد زیادی از ایران در حال مهاجرت به این کشور هستند. ما در این مقاله سعی داریم مزایا و معایب مهاجرت به گرجستان، اوضاع اقتصادی، فرصت های تحصیلی و شغلی و هزینه های زندگی در این کشور را بررسی نماییم.

مزایا و معایب مهاجرت به گرجستان

مهاجرت به گرجستان به روش های مختلفی امکان پذیر است. اگر شما تمایل به مهاجرت به گرجستان دارید، می توانید در ابتدا شرایط و هدف خود را مورد بررسی قرار داده و سپس بر مبنای شرایط زندگی و مزایا و معایب این کشور، یکی از این روش ها را انتخاب نمایید.

از مهم ترین مزایای مهاجرت به گرجستان می توان موارد زیر را نام برد:

  1. زندگی در کشوری با سطح امنیت اجتماعی بالا و در حال رشد
  2. امنیت خوب و پایین بودن سطح جرم و جنایت
  3. فضای امن برای سرمایه گذاری
  4. امکان عضویت گرجستان در کشورهای اتحادیه اروپا
  5. بالا بودن کیفیت آموزشی مدارس و دانشگاه های گرجستان
  6. پایین بودن هزینه های زندگی
  7. نزدیکی جغرافیایی با ایران

همچنین مهمترین معایب مهاجرت به گرجستان عبارتند از:

  1. افزایش مهاجرت به گرجستان
  2. معاملات با دلار
  3. نرخ بیکاری بالا
  4. عدم اعطای بعضی تسهیلات به مهاجران مثل تسهیلات بانکی
  5. زبان رسمی این کشور زبان گرجی است که یادگیری آن بسیار دشوار است
  6. هزینه خدمات بهداشتی و درمانی بالا

 

روش های مهاجرت به گرجستان و مزایا و معایب آنها

مهاجرت به گرجستان و اخذ اقامت این کشور از چندین روش امکان پذیر می باشد که هر کدام از روش ها فرآیند مخصوص به خود و مزایا و معایبی دارد.

مزایا و معایب مهاجرت به گرجستان از طریق تحصیل

سیستم آموزشی گرجستان به طور کلی در بخش تحصیل مدارس و تحصیلات عالی تقسیم بندی می شود. افراد که سن آن ها زیر 18 سال می باشد و مدرک دیپلم خود را اخذ ننموده اند، می توانند از طریق مهاجرت به گرجستان، در مدارس گرجستان تحصیل کنند. در نظام آموزشی این کشور سه پایه تحصیلی قرار گرفته است. تحصیلات ابتدایی برای افراد سن 6 تا 12 ساله، تحصیلات پایه برای افراد 12 تا 15 ساله و در آخر تحصیلات متوسطه برای سن 15 تا 18 ساله فراهم آمده است. همچنین تحصیلات عالی در گرجستان به سه دسته کارشناسی (3تا4 سال)، کارشناسی ارشد (2 سال) و دکتری (3 سال) تقسیم می شود.

از مزایای تحصیل در گرجستان می توان به پایین بودن هزینه های مدارس و دانشگاه ها، امکانات بالای تحصیلی و کیفیت بالای محیط های آموزشی اشاره نمود. تحصیل در گرجستان آنچنان هم ساده نیست و تدریس به زبان گرجی و دائمی نبودن اقامت بواسطه تحصیل، و همچنین پایین بودن رتبه آکادمیک دانشگاه های این کشور، از معایب آن می باشد.

مزایا و معایب مهاجرت به گرجستان از طریق تحصیل

 

مزایا و معایب مهاجرت به گرجستان از طریق کار (کارمندی و استخدامی)

استخدام شدن در شرکت های گرجی و یا بین المللی واقع در گرجستان، یکی از روش های مهاجرت به گرجستان می باشد که جزو روش های مهاجرتی با بیشترین متقاضی است. یکی از مزایای این روش پایین بودن هزینه های آن نسبت به روشهای دیگر می باشد. همچنین اگر فرد دارای تخصص خاص و شغل های مورد نیاز گرجستان باشد، ازدرامد خوبی برخوردار می گردد. اخذ اقامت دائم بعد از چندسال کار کردن در گرجستان نیز از مزایای این روش می باشد. برای استخدام شدن در گرجستان نیازمند پیشنهاد کاری از طریق کارفرما می باشید که این امر یکی از معایب این روش می باشد. همچنین به جز مشاغل خاص، دیگر مشاغل از نظر اقتصادی و درامدی در وضعیت خوبی قرار ندارند و دستمزد های پایینی دارند و امکان پیشرفت کمی دارند. همچنین پرداخت مالیات 20 درصدی نیز می تواند یکی از معایب مهاجرت به گرجستان از طریق کار باشد.

 

مزایا و معایب مهاجرت به گرجستان از طریق کارآفرینی و ثبت شرکت

مهاجرت به گرجستان از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت و کارآفرینی، برای افراد صاحب مشاغل و بیزینس، یک گزینه خوب محسوب می گردد. یکی از مزایای کارآفرینی در گرجستان پیشرفته بودن سیستم اداری این کشور می باشد که شما با اعلام دارایی ، نام مستعار و زمینه کاری خود ، می توانید در مدت زمان کوتاهی ، شرکت خود را به ثبت برسانید و نسبت به کار و اخذ اقامت کاری در گرجستان اقدام کنید .دریافت اقامت دائم گرجستان نیز یکی دیگر از مزایای این روش مهاجرتی می باشد. همچنین بعضی از کسب و کارها از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف می باشند.

اما هزینه های زیاد برای راه اندازی کسب و کار و سرمایه گذاری در گرجستان یکی از مهمترین معایب مهاجرت به این کشور از این طریق می باشد. همچنین بلاتکلیف ماندن وضعیت الحاق گرجستان به اتحادیه اروپا و رفع نشدن بعضی از محدودیت ها، نیز می تواند از معایب مهاجرت از طریق کارآفرینی باشد.

مزایا و معایب مهاجرت به گرجستان از طریق خرید ملک

یکی از مزایای مهاجرت به گرجستان از طریق خرید ملک، اخذ اقامت دائم بعد از 6 سال می باشد. همچنین امکان پیوستن خانواده نیز یکی دیگر از مزیت های مهاجرت به گرجستان از طریق خرید ملک می باشد. اما هزینه بالای خرید ملک در گرجستان بزرگترین عیب این روش مهاجرتی می باشد. جهت خرید ملک در گرجستان و اخذ اقامت این کشور به این واسطه، نیاز است که افراد متقاضی حتما ملکی را با ارزش بالای 35,000 یورو خریداری بنمایند.

مزایا و معایب مهاجرت به گرجستان از طریق سرمایه گذاری

کشور گرجستان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود پیشرفتهای زیادی داشته است و اقتصاد آن رو به رشد می باشد. از این رو فرصتهای سرمایه گذاری خوبی در این کشور وجود دارد. کشور گرجستان در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی، تجارت، واردات و صادرات، معدن و گردشگری روز به روز پیشرفت می کند و فرصتهای خوبی برای سرمایه گذاری در این زمینه در اختیار اشخاص متقاضی قرار می دهد. برای مثال یکی از مزیت های سرمایه گذاری در گرجستان، در بخش گردشگری می باشد. این کشور به دلیل داشتن طبیعت زیبا و آثار تاریخی فرصتهای خوبی برای سرمایه گذاری در صنعت گردشگری و کسب درامد از طریق احداث هتلها و آژانس های گردشگری، دارا می باشد. از دیگر مزایای سرمایه گذاری در گرجستان، بازار رو به رشد و اقتصاد در حال پیشرفت این کشور می باشد. همچنین معاف از مالیات بودن در بعضی بخش ها، مزیتی دیگر برای مهاجرت به گرجستان از طریق سرمایه گذاری می باشد. از معایب این روش می توان هزینه بالا برای سرمایه گذاری و همچنین وجود رقبای اروپایی را نام برد.

 

مزایا و معایب مهاجرت به گرجستان از طریق ازدواج

یکی از مزایای مهاجرت به گرجستان از طریق ازدواج اخذ تابعیت این کشور می باشد. در قانون ازدواج در گرجستان، اگر شخصی خارجی با یک گرجی ازدواج کند و حداقل 3 سال از ازدواجشان بگذرد، شخص می تواند برای تابعیت گرجستان اقدام نماید. اما اگر قبل از حداقل 3 سال مشخص شود که از هم جدا شده اند، شخص باید پس از اتمام مدت اقامتش، خاک گرجستان را ترک نماید.

 

نوشته های مرتبط
نوشته های مرتبط

شرایط زندگی در گرجستان

شرایط آسان و ارزان زندگی در گرجستان، یکی از دلایل مهم افراد متقاضی اخذ اقامت این کشور می باشد. هزینه زندگی در گرجستان در مقایسه با کشورهای اروپایی بسیار پایین و منطقی است. شاخص هزینه زندگی در تفلیس حدود 27.88%  پایین تر از شهر تهران است، یعنی هزینه زندگی ماهیانه در تفلیس حدود 700$ (دلار) اما در تهران در حدود 1000$ (دلار) می باشد. علاوه بر تفلیس از شهرهای مهم گرجستان برای مهاجرت و زندگی، می توان به باتومی، کوتایسی، متسختا، گوری، روستاوی و پوتی نام برد.

 

میزان حقوق کار و مالیات در کشور گرجستان

حداقل حقوق در نظر گرفته شده در کشور گرجستان برای افراد شاغل  600 الی 3000 لاری (هر دلار 3500 لاری) می باشد. مالیاتی که فرد باید به واسطه درامد خود پرداخت کند در حدود 20% می باشد. بلافاصله پس از اخذ پیشنهاد کاری فرد باید وارد گرجستان شود و اقدام به امضای قرارداد کاری با کارفرما نماید و سپس درخواست ویزای بلند مدت گرجستان را دهد. اقامت بلند مدت کاری گرجستان به مدت 7 الی 12 ماهه صادر شود که این اقامت براساس تمدید قرارداد کاری فی مابین هرسال تمدید می شود.

 

مشاغل مورد نیاز گرجستان در سال 2021

هرساله لیست مشاغل مورد نیاز گرجستان از طریق دولت این کشور ارائه می‌شود تا متخصصان و افرادی خارجی که در این رشته‌ها فارغ‌التحصیل شده‌اند، بتوانند برای اخذ ویزای کار در گرجستان اقدام نمایند. به دلیل تمرکز اقتصاد گرجستان بر روی صنایع کشاورزی و معدن و گردشگری، فرصتهای شغلی در این زمینه بسیار بیشتر از زمینه های کاری دیگر می باشد و این کشور نیازمند افراد دارای تخصص در این زمینه ها است. مهمترین مشاغل مورد نیاز گرجستان در سال 2021 عبارتند از:

  • مهندس معدن
  • مهندس برق و تکنسین برق
  • مهندس عمران
  • مهندس مخابرات و ارتباطات
  • مهندس کشاورزی
  • مهندس الکترونیک
  • مدیر گردشگری
  • راهنمای تور گردشگری
  • مدیر هتلداری
  • مهندس تاسیسات
  • مدیر فناوری اطلاعات
  • مدیران فروش املاک و مستغلات

مشاغل مورد نیاز گرجستان در سال 2021

مشاغل پر درآمد در گرجستان

هر ساله در این کشور لیست مشاغل پردرآمد اعلام می شود. بسیاری از متقاضیان از طریق لیست مذکور می توانند به اشتعال در این کشور بپردازند. میزان درآمد مشاغل برتر در این کشور بدین قرار است:

  • پزشک و دندانپزشک و داروساز
  • مدیر کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • مهندس برق
  • مدیر بازاریابی
  • مهندس معماری و عمران
  • مدیر تولید و مدیر مالی

 

تفاوت اقامت گرجستان با شهروندی گرجستان

اخذ اقامت گرجستان با شهروندی گرجستان تفاوت دارد. اخذ اقامت گرجستان به شما اجازه میدهد چندین سال در خاک گرجستان بمانید، کار و تحصیل و زندگی کنید و از کلیه ی حقوق شهروند گرجستان بودن برخوردار باشید به جز حق رای و دریافت وام های بانکی و پاسپورت گرجی. اما شهروندی اقامت همیشگی گرجستان است که اجازه دریافت تسهیلات مختلف مثل وام های بانکی و غیره را دارید و همچنین پاسپورت گرجی و حق رای نیز به شما اعطا می شود.

 

شرایط اخذ اقامت گرجستان

جهت اخذ تابعیت و اقامت گرجستان باید شخص متقاضی دارای شرایط ذیل باشد:

  • قبولی در آزمون زبان و فرهنگ و تاریخ کشور گرجستان
  • تبعیت از کلیه قوانین کشور گرجستان و عدم تخلف در زمان سکونت در این کشور
  • زندگی در کشور گرجستان به مدت چندسال بصورت متوالی
  • ضمانت شخص توسط دو تبعه گرجستانی معتبر

 

مدارک اخذ اقامت گرجستان

به منظور اخذ اقامت گرجستان شخص متقاضی باید مدارک ذیل را ارائه نماید:

○ پاسپورت

○ ترجمه مدارک هویتی

○ فرم درخواست صدور ویزا

○ عکس

○ بیمه نامه

○ تمکن مالی برای ورود به گرجستان به میزان ۱۷۰۰ دلار

○ فرم پر شده دلیل مسافرت به گرجستان

○ رسید پرداختی هزینه صدور ویزا

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.